Luistelua lasten kanssa: pienen lapsen kaksiteräiset luistimet


luistelun opettelu kaksiteräiset luistimet
2-vuotias Roosa-Ilona tykkää olla jäällä kaksiteräisillä luistimillaan.

Eilen käytiin lasten kanssa luistelemassa ja Roosa-Ilona (2 vuotta) pääsi vihdoin kokeilemaan uusia luistimiaan! Tilasin hänelle kaksiteräiset luistimet, joilla jo pieni pystyy köpöttelemään jäällä tai häntä voi siellä  pukata eteenpäin.

Aluksi Roosaa näytti hieman jännittävän ja hän vain seisoa törötti ihmeissään jäällä uudet luistimet jalassa. Itsen(/p)äisenä hän ei tietenkään halunnut, että minä häntä lykin – vaikka sinällään vauhdin hurmasta varmasti olisi tykännytkin.

Lopulta hän alkoi hyvin varovasti liu’uttamaan jalkoja jään pintaa pitkin ja huomasi: kas, tässähän pysyy pystyssä! Vauhti hiljalleen kasvoi, kun touhu alkoi sujua.

Roosa halusi oman kiekonkin ja potki kiekkoa maaliin onnellisena! (Roosan jääkiekkomaila kun unohtui tohinassa kotiin… Onneksi mukaan oli lähtenyt kuitenkin kaksi jääkiekkoa, joten ei tullut kiekosta Eepillä ja Roosalla riitaa…)

Oli ihana katsoa, kun molemmat lapset tekivät iloisina maaleja ja tuulettivat, myös tämä nuorimmainen!

harjoittelu luistimet kaksi terää
Kaksiteräisillä luistimilla pysyy pienikin lapsi hyvin pystyssä liukkaalla jäällä.

En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisista kaksiteräisistä luistimista – löysin ne sattumalta nettikaupasta etsiessäni Roosa-Ilonalle sopivia laskettelumonoja (riittävän pieniä oli vaikea löytää…). Eemil-Eepillä ei siis tällaisia luistimia ole ollut. Eikä näitä taida suomalaisista urheiluliikkeistä saadakaan, en ainakaan minä löytänyt.

Roosa-Ilona tykkäsi kovasti luistelusta totuttuaan luistimiin! Aiemmalla kerralla hän oli normaaleilla kengillä jäällä ja sehän ei oikein ole kivaa – eihän sitä tahdo pysyä ollenkaan pystyssä. Nyt Roosa innostui jääkiekostakin, kun ei tarvinnut niin kovasti keskittyä pelkkään pystyssä pysymiseen!

Eli ensi kerralla pakkaamme mukaan myös sen nyt unohtuneen jääkiekkomailan.☺ Pitäisiköhän neidillekin vielä laittaa Suomi-paita päälle kuten isovelulla. ?

jääkiekko pelaaminen ulkojää
Eemil-Eepi tykkää pelata jääkiekkoa.

Eemil-Eepi on jo vanha tekijä luistimilla: viilettää Suomi-paita päällä, kikkailee kiekolla ja tekee maaleja 🙂

Itsekin olen taas innostunut luistelusta. Ostin viime vuonna uudet, leveämpilestiset kaunoluistimet ja johan varpaatkin tarkenevat! Aiemmat luistimet olivat ne perinteiset kaunoluistimet, joihin ei mahdu minkäänlaisia sukkia ja varpaat jäätyvät saman tien! Ei ole ihme, ettei aiemmin niin kauheasti innostanut luistelu!

Mutta nyt kelpaa koko perheen käydä luistelemassa, kun kaikilla on luistimet kunnossa! ?

Hauskoja luisteluhetkiä kaikille!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Luistelua lasten kanssa: pienen lapsen kaksiteräiset luistimet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *