Talvinen riehapäivä: moottorikelkkailua, ahkiokyytiä ja mäenlaskua


lapset vauhdin hurma talviurheilu
Mitä saadaan, kun laitetaan moottorikelkan perään ahkio? No ainakin lumista kyytiä! ? (Kuvat Reni Mäki-Uuro)

Lauantaina naapurin pelto oli täynnä lapsia, aikuisia, naurun remakkaa, lentävää lunta ja pörinää, kun vietimme perhetuttujen kanssa talviriehaa. Koko pitkä päivä aamukymmenestä iltaviiteen vierähti ulkona mm. moottorikelkoilla ajellen ja mäkeä laskien ja kaikilla oli niin mukavaa! ?

Odotellessamme aamulla moottorikelkkoja saapuviksi, laskimme lapsilauman kanssa meidän pihan mäessä liukureilla ja pulkilla. Mäessä saatiin punaiset posket ja riemumieli. ?

Sitten alkoi pärinä pellolla. Lapsille oli oma moottorikelkka, johon jonotettiin ahkerasti. Kaikki olivat tuoneet moottoripyörä- tai muita kypäriä, joten jokaiselle lapselle löytyi kypärä päähän.

Lunta on kertynyt tänä talvena niin runsaasti, että lasten kelkka upposi aluksi kinoksiin. Onneksi mukana oli aikuisten moottorikelkka, jolla saatiin tehtyä lapsille oma ajoreitti ja lastenkin ajelu alkoi sujua.

moottorikelkka ahkio lapset kyydissä talviharrastus
Moottorikelkkailu on kivaa! Lumi tuprusi ahkiossa istuvien päälle ja hauskaa riitti! (Kuva: Tiina Pietarila)

Astetta hurjempaa vauhtia saatiin, kun ison moottorikelkan perään kiinnitettiin ahkio. Voi naurua ja riemua, kun lapset saivat lumista kyytiä ahkiossa! Lumi pöllysi niin sakeana, että kypärä ja visiiri tai laskettelulasit olivat todellakin tarpeen kyydissä olijoille! ❅❅❅

Pitkän peltokierroksen jälkeen lähtöalueelle saapui useaan otteeseen lumikuorrutettuja lapsia, vallan lumiukkoja! ☃

Tässä videokooste moottorikelkkailusta:

Omaa moottorikelkkavuoroa odotellessa touhuttiin kaikenlaista ulkona. Välillä paistettiin nuotiolla makkaraa ja juotiin kahvia ja mehua.

Ilma suosi ulkoilupäivää – pakkasta oli asteen, parin verran ja ilma oli tyyni. Talvivaatteilla tarkeni hienosti koko päivän.

Moottorikelkkojen lähtiessä potkuttelimme Eepin ja Roosan kanssa omalle pihalle laskemaan vielä mäkeä. Lopen uupuneina ja lumesta märkinä menimme sisälle vasta viiden maissa iltasella. Kyllä iltaruoka maittoi joka iikalle!

Mutta olihan vauhdikas ja hauska päivä! ?

❄❅❆ Riehakkaita talvipäiviä kaikille! ❄❅❆

PS: Jos lähipiirissä ei ole moottorikelkkaa tai etenkään sitä lasten mallia, voi sellaisen vuokrata tuttavien kanssa ja viettää omaa talviriehapäivää! Meillä oli aikuisten ja lasten moottorikelkkojen lisäksi pari läskipyörääkin kokeiltavana aikuisille. Itse järjestämällä saa juuri sellaisen päivän kuin haluaa. ?

lapsi puu talvi
Ja välillä piti tuumailla ennen uutta vauhdikasta ajoa!
talvimaisema joki lapset
Vauhdin hurman keskellä ihailtiin välillä maisemia.

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *