Talvimuisto: 2-vuotias Roosa laskettelee


lapsi laskettelee valjaatTalvi alkaa olla lopuillaan, mutta muistot elävät! 2-vuotias Roosa-Ilona lasketteli nyt jo toista talveaan – aiemmin kerroin ja laitoin videopätkän viime vuoden lasketteluista, jolloin Roosa oli 1,5 vuotias. Nyt Roosa on jo vanha tekijä ja ehti käydä tänä talvena monena päivänä laskettelemassa.

Roosa on ehtinyt kehittyä ihan huimasti tämän talven aikana! Kuten aiemmassa blogikirjoituksessa kerroin, Roosa meni vielä tammikuussa makaroniksi rinteen jyrkissä kohdissa, eikä montaa kertaa jaksettukaan päivän aikana rinnettä alas laskea. Mutta maaliskuussa, muutaman päivän laskettelureissun aikana, homma alkoi ihan yhtäkkiä sujumaan tosi hyvin valjaiden kanssa ja Roosa tuli perherinnettä alas ihan omin neuvoin!

Toki tämän ikäinen ei vielä osaa kääntyillä tai aurailla, joten valjaiden pitelijän tehtävänä on pitää vauhti sopivana. Mutta aika lujaa Roosa jo painelsi pysyen pystyssä! Ja nautti suunnattomasti vauhdista! Rinteeseen piti päästä uudestaan ja uudestaan ja tyttö oli yhtä hymyä!

Eräällä laskettelukerralla touhu meni yhdeksi pyörimiseksi: lasten rinteen vieressä oleva karuselli osoittautui Roosalle mieluisaksi paikaksi. Hän osasi ihan itse mennä karuselliin, vaikka epäilinkin. Touhu tuntui olevan hyvin opettavaista, koska siinähän pitää jo kääntyillä, eikä vain painella suoraa.

Roosa tykkäsi karusellista niin kovasti, ettei häntä meinannut saada siitä ollenkaan pois! Puolisen tuntia hän lopulta pyöri lähes yhtä soittoa ennen kuin sain houkuteltua muihin puuhiin. ☺

Tässä video Roosan karusellilasketteluharjoituksista:


On mahtava katsoa, miten tällaiset pienet kehittyvät niin huimaa kyytiä! Ja voi sitä onnen määrää, kun saa tehdä jotain itselle mieluista juttua ja hoksaa itsekin oppivansa! Roosa on ollut niin onnellinen päästessään mäkeen! Jos tämän hetkiset enteet pitävät, Roosasta taitaa tulla melkoinen temppuilija!

Hurjapää olisi mennyt jo nyt hyppyreihin ja meinasi hermostua, kun ei sinne päässytkään! Onneksi valjaat estävät vielä yltiöpäiset yritykset. ?

Ensi talvena laskettelu onkin mukavaa, kun sekä Roosa että Eepi pystyvät laskemaan isommilla rinteillä. Siitä unelmoiden… Ja eihän sitä tiedä, vaikka tälle talvelle vielä pääsisi kerran laskemaan…  ?


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *