Syntymäpäivä syksyllä: Halloween-synttärit a’la 5-vuotias Roosa!


noita naamiaisasu
Lokakuussa vietettiin Roosan 5-vuotissynttäreitä ja mikäs sen parempi teema kuin Halloween ja naamiaiset!

Miten olisi Halloween-synttärit? Ainakin jos on syntynyt syksyllä, mikäs sen parempi kuin yhdistetyt Halloween-synttärijuhlat!

Meidän Roosa-Ilona täytti syyskuun lopussa 5 vuotta, ja synttäreitä vietettiin lokakuun puolella. Teemoiksi Roosa valitsi Halloweenin, naamiaiset, Frozenin ja yksisarviset. Melkoinen kattaus! ? ? ?? ? Postauksessa tarinaa, kuvia ja video mahtavista synttärijuhlista.

pieni leipurin apulainen
Roosa leipomassa – tai toisin sanoen maistelemassa tuotoksia! Täytyyhän jonkun koemaistaa, että herkut ovat onnistuneet!

Joka on seurannut meidän perheen juttuja tietää jo, että naamiaiset on meillä Iso Juttu. Myös Eepin helmikuisia synttäreitä on vietetty jo vuosien ajan naamiaisteemalla (mm. 9-vuotissynttärit). Naamiaisvaatteita ja halloween-rekvisiittaa on vuosien varrella kertynyt melkoinen läjä – sekä ostettuja että itse tehtyjä.

Vinkki: kirpputorit on mahtava aarreaitta, josta tekee jos jonkinmoisia löytöjä myös Halloween-teemaan liittyen! ? Kannattaa kulkea silmät auki vuoden ympäri! ? Katso vinkkejä asuihin aiemmasta naamiaisasu-postauksesta.

Halloween-koristelua
Olohuoneen nurkkauksen oranssi teema.(Halloween-juksaus: sain keskellä olevan patterikynttilän päälle ja saman tien se sammui! Säikähdin kynttilän särkyneen, kunnes kuulin takaani naurua… siskoni hieman jekutti käyttämällä kynttilän kaukosäädintä…)
askarteluohje hämähäkkikoristeita halloweeniksi
Hauskat hämähäkit eivät pelota ainakaan meidän lapsia.

Niinpä ennen Roosan juhlia kaivettiin kaapista iso Halloween-laatikko ja voi sitä riemua, kun Roosa pääsi tutkimaan sisältöä! Kaivettiin luurangot, pääkallot, lepakot ja kurpitsat esiin. Ainoastaan hämähäkit jätettiin odottamaan tulevaisuutta – ne olivat vielä liian pelottavia. Paitsi vasemmalla näkyvät hauskat hämikset (ohjeen löydät hämähäkkiaskartelu-postauksesta).

Pikkunoita ja iso noita

Seuraavaksi olikin asupulma: mitä laittaa päälle? Löysin naamiaispuvuista hienon noidan hatun, jonka olin löytänyt joskus kirpputorilta, joten päätin pukeutua noidaksi. Tästä innostuneena Roosa halusi olla pikkunoita: ”Jos sinä olet noita, niin minä olen sitten pikkunoita!”

5-vuotissynttärit
Roosa valitsi synttäreidensä teemoiksi Halloweenin, Frozenin ja yksisarviset.

Roosan ihanan asun löysin vuosi sitten kirpputorilta, kuten myös noidan hatun. Noidalle sopivan mustan kissalaukun Roosa sai joskus synttärilahjaksi. Aika ihana pikkunoita, vai mitä?

Vinkki: jos ostat hattuja, lakkeja tmv. kirpputorilta, on tosi tärkeää putsata ne kunnolla. Itse laitan päähineet muovipussissa pakkaseen viikoksi ja pesen sen jälkeen. Tai jos en saa pakkaseen ja on aikaa, annan päähineiden olla muovipussissa kuukauden, pari, minkä jälkeen pesen ne.

Mukavasti myös muut vieraat olivat pukeneet naamiaisasuja. Juhlijoiden joukossa oli mm. kurpitsa, velho, prinsessa, Iron Man, merirosvo, rasavilli pikkupoika, pikkupiru, hippi ja colatyttö.

lapsen synttärijuhlat
Herkkupöydän ääressä, nam!

Meidän perhe oli edustavana. Pikkunoidan ja ison noidan lisäksi joukossa oli hippi – aika makeet hiukset! – ja mikähän kumma tämä yksi punapäinen, kirvettä kantava heppu oikein onkaan? ?

Halloween-juhlat
Meidän perhe naamiaiasuissa. Aika hieno joukko, vai mitä? ?

Pikkunoita ja iso noita vastaanottivat vieraat. Isommalla oli hieno kahvipannu. Uskaltaisitkos maistaa noidan tarjoamaa keitosta?

Halloween-juhlat
Iso noita vastaanottamassa vieraita. Uskalsikohan cokis-tyttö maistaa kupposesta?

Kyllä oli hauskaa poseerata hauskoissa kuvissa. Vai mitä sanot näistä, joissa esiintyvät pikkunoita, iso noita, merirosvo ja rasavilli pojankloppi? ?

ideoita naamiaisiin
Joukko tää viettää hauskaa tättärää!

Jännittävällä videokoosteella näet mm. pikkunoidan puhaltavan synttärikakun:

Täytyy sanoa, että oli kyllä hauskat juhlat! Vieraatkin viihtyivät iltaan saakka. Toivottavasti Eepi pitää taas helmikuussa naamiaissynttärit, niin saadaan taas pukeutua! ? ? ? ? ? ?

PS. Viime aikoina tämä Koikkelasta kajahtaa! -blogi on jäänyt taka-alalle, ja edellisestä postauksesta on vierähtänyt piiiiiitkä tovi… Tämä johtuu siitä, että olen keskittynyt Koikkela Kustannuksen touhuihin. Käyhän tutustumassa, mitä kaikkea hauskaa Koikkela tarjoaa lapsille ja aikuisille! Hetki sitten sain lähetettyä painoon uuden novellikokoelman, ja olen parhaillaan viimeistelemässä lastenkirjaa, joka tulee myös ennen joulua. Luvassa myös ainakin joulukortteja. Kannattaa pysyä siis kuulolla! ?

Jos olet kiinnostunut lastenkirjoista, aikuisten puuhakirjoista, romaaneista, runoudesta ja muusta mielenkiintoisesta, kannattaa tutustua Koikkelan sisäpiiriin. Siellä on säännöllisesti mm. arvontoja ja kaikkea kivaa. Ja pysyy varmasti kärryillä uusista, mahtavista jutuista! ?

Halloween noita

Noitamaisin terveisin iso noita eli


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *