Frodo-hobitti ja muita naamiaispukuja


naamiaiset lasten asuja
Tässä Eepin ja Roosan hienoja naamiaisasuja (muutama niistä). Ilokseni molemmat ovat vihdoin innostuneet pukuleikeistä (kuten äitinsäkin)!

Vappu on nurkan takana ja silloin on jopa suotavaa hieman hullutella eli naamiaisasut esiin! ? Myös vaikkapa syntymäpäivillä ja halloweenina voi naamiaishassutella. Meillä lapset ovat innostuneet (äitinsä suureksi iloksi!) vihdoin naamiaisleikeistä ja kotona pukeudutaankin milloin miksikin. Tästä löydät hauskoja vinkkejä naamiaisasuihin!

Uusia rooliasuja keksitään ja etsitään sopivia asuja ja asusteita kaapin perukoilta. Vino pino asuja onkin jo kertynyt – sekä lapsille että allekirjoittaneelle. Haaveissa on, että joku päivä saisin tuotua jonnekin sisälle suuren arkun, jonka laittaisimme täyteen kaikkia naamiaisasuja.

Naamiaisleikit ovat paitsi todella hauskoja, myös opettavaisia. Lapset (ja miksei aikuisetkin) asettautuvat leikissä toisen asemaan ja oppivat ajattelemaan asioita muistakin näkökulmista kuin omastaan. Naamiaisasu päällä on myös helpompi hullutella ja toimia eri tavoin kuin normaalisti.

Vinkkejä naamiais- ja rooliasujen metsästykseen:

– Kirpputorit ovat varsinaisia aarreaittoja! Niistä löytyy paitsi valmiita naamiaisjuttuja (pukuja, hattuja ja muuta rekvisiittaa), myös normivaatteita, jotka sopivat rooliasun osaksi. Mielikuvitus mukaan kirpputorikierrokselle!

– Kotona kannattaa penkoa vaatekaapit – myös niistä voi tehdä yllättäviä rooliasulöytöjä! Ennen kuin viet juttuja kirpputorille, mieti voiko kyseistä vaatetta käyttää naamiaisissa. Esimerkiksi Frodon asu on koottu normaaleista vaatteista (tästä myöhemmin).

– Joitain naamiaisjuttuja on helppo tehdä itsekin, esimerkiksi erilaisia viittoja. Vanhoja vaatteita voi myös tuunata niin, että ne sopivat johonkin rooliin.

– Naamiaisasun osia voi yhdistellä eri tavoin, jolloin saa aivan uudenlaisia asuja. Esimerkkinä Roosan Superhiiri!

– Naamiais- ja rooliasut kannattaa pitää helposti lasten saatavilla. Näin roolileikkejä voi leikkiä vaikka joka päivä!

Vinkkejä naamiaisasuiksi

Tässä tarinaa meidän lasten naamiaisasuista, jotka näkyvät kuvissa! ☺

Pukeudu hobitiksi!

naamiaisasu hobitti Bilbo Frodo
Frodo-hobitti valmiina seikkaluihin! Eemil-Eepi tykkää leikkiä hahmoja Tolkienin kirjoista Hobitti ja Taru Sormusten Herrasta.

J. R. R. Tolkienin maailma on tullut viime aikoina lapsille tutuksi ja etenkin Eemil-Eepi on innostunut siitä kovasti – äidin iloksi! ? Hobitti on jo luettu ja nyt on menossa Taru sormusten herrasta -kirja.

Näistä innostuneina Eepille koottiin kotona löytyvistä vaatteista ja asusteista Frodon puku. Housut ovat suorat mustat kangashousut, paitana harmaa t-paita, viittana Darth Wader -puvusta musta viitta, vyö, jossa lyhyt miekka, selässä hieman vanhan näköinen, farkkukankainen reppu.

Päähän laitettiin kikkara peruukki – joissakin kuvituksissahan hobiteilla on tämän tyylinen kikkaratukka. Kaulassa on tietenkin ketju mahtisormuksineen. Ainoastaan karvaiset jalat uupuvat ? Tässä asussa on jo päästy moniin seikkailuihin!

Vielä on mietintämyssyssä, mistä saisimme loihdittua Legolas-haltian sekä Gandalf-velhon asut – kotoa ei tykötarpeita löytynyt, joten pitänee turvautua kirpputorien antimiin. Toki valmiita löytyy kaupoista, mutta itse tehty on paljon kivempaa ☺

Pukeudu superhiireksi!

naamiaiset superhiiri
Superhiiri valmiina pelastamaan maailman! Roosa-Ilona tykkää leikkiä supersankaria.

Roosan Superhiiri-asu koostuu Supermiehen puvusta ja viitasta, erillisestä vyöstä, punaisista sukista, vaaleanpunaisista hanskoista sekä tietenkin hauskasta hiiri-naamarista.

Asukokonaisuuden kokosi Roosa itse ☺ (Itse en olisi edes hoksannut yhdistää hiirinaamaria supermiehen asuun! Kyllä lapset keksivät!)

Vaviskaa rosvot – Superhiiri tulee!

Pukeudu kuninkaaksi!

itse tehty kuninkaan naamiaisasu
Kuningas Eemil-Eepi hallitsee täällä! Hienon viitan loihti mummo.

Eepillä on useampi kuninkaan asukokonaisuus, tässä yksi niistä. Hieno viitta on itse tehty, samoin kuin valtikka sekä valtapallo (joka on vielä hieman keskeneräinen). Tämä kuninkaan kruunu on kirpputorilöytö, mutta Eepillä on myös hieno itse tehty kruunu. Sekä ritarille että kuninkaalle sopiva paita on kirpputorilöytö.

Voin myöhemmin laittaa ohjeita viitan, valtapallon ja valtikan tekoon.

Pukeudu kuningattareksi tai prinsessaksi

naamiaispuku prinsessa keinuhevonen
Roosa-Ilona ja pupu prinsessoina. Ja prinsessathan tietenkin liikkuvat hevosilla, kuinkas muuten!

Roosa-Ilonalla on useampi kuningattarelle sopiva asuste, tässä eräs kokonaisuus, jonka neiti itse suunnitteli. Sekä kaunis body että rimpsuhame ovat kirpputorilöytöjä. Huomaa, että myös Roosan armas pupu on saanut päälleen rimpsuhameen (sekin kirpputorilöytö) ?

Kruunupäähineen Roosa sai syntymäpäivälahjaksi ja sen alla on kauniin, vaaleanpunakukkaisen harsokankaan palanen. Ja tietenkin kuningatar ratsastaa hevosella rakkaan pupunsa kanssa!

Pukeudu robotiksi

tee se itse naamiaisasu robotti laatikoista ohje
Pahvilaatikoista saa tehtyä mahtavan robottipuvun! Ohjeet löydät aiemmasta blogijulkaisusta.

Eemil-Eepille teimme HopeeNopee-robotin puvun pahvilaatikoista. Ohjeet löytyvät blogista. Säilytyksessä robotin laatikot ovat sisäkkäin ja laatikkoon mahtuu vielä kätevästi muitakin naamiaisasusteita, esimerkiksi kypäriä. Kätevä säilytysteline siis ?

Pukeudu hyväksi haltiaksi!

naamiaiset haltia lapsi
Hyvä haltia Roosa-Ilona taikoo toiveistasi totta!

Tässä Roosa-Ilonalla on hyvän haltian puku – pukukokonaisuuden suunnittelu a’la Roosa. Jälleen mekko on hieno kirpputorilöytö. Asusteiksi Roosa valitsi tällä kertaa perhostaikasauvan (kirpputorilta) sekä lahjaksi saadut miekan (tietenkin vaaleanpunainen) sekä kauniin hiuspannan.

Jalkoihin neiti laittoi vaaleanpunaiset kesäkengät ja vo’la: haltia on valmis taikomaan meille hauskan vapun ja kauniin vappusään! ☺

Pukeudu keijuksi!

naamiaisasu keiju yöpuku aamutakki
Yöpuku ja pitsiaamutakki päälle, siivet selkään, meikit kohdalleen ja vo’la: keiju on valmiina liihottelemaan naamiaisiin!

Täytyyhän tähän yksi asu myös minulta laittaa ? Tässä olen pukeutuneena keijukaiseksi. Alla on pitsiunelma-yöpuku (joka ei tässä kuvassa näy), jonka päällä on pitsiunelma-aamutakki! Vyönä on pitkä voilee-kankaan palanen.

Vaaleanpunainen keijukaissetti (siivet, sauva ja panta) on ostettu kaupasta. Jalassa on vaaleanpunaiset tossut. Tällä asulla liihotettiin Eemil-Eepin synttäreillä ☺

Naamiaisasuja ja -kokonaisuuksia on vielä enemmänkin, mutta tässä nyt tällä erää joitain esimerkkejä.

??? Mukavaa vappua itse kullekin! ???

PS. Eräs uusimmista kirpputorilöydöistäni on Bran Stockerin Dracula -peli, joka on eräänlainen liveroolipeli. Harmillista, että syksyyn on matkaa, koska peli on parhaimmillaan pimeässä illassa. Eli syksyä odotellessa… Voin kertoa tästä illanvietosta jahka sinne asti päästään.
Ken uskaltaa saapua silloin Draculan linnaan??

PPS. Tällä blogitekstillä osallistun Makrotex-haasteeseen, jonka aiheena on Iloinen. Lähestyvä vappu (ja sitä myötä kevät) sekä naamiaisjuhla saavat ah-niin-iloiselle-mielelle! ?
Lisää syitä olla iloinen löydät Pienen Linnun blogista sekä sieltä löytyvistä Iloisen haasteen blogi-linkeistä.


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Frodo-hobitti ja muita naamiaispukuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *