Jousiammuntaharrastusta ja seikkailua a’la 8-vuotias Eepi-Legolas ja muu perhe


perheharrastus naamiaisasu
Legolas alias Eemil-Eepi 8-vuotta seikkailemassa ja harjoittelemassa jousiammuntaa! Vaviskaa örkit!

Oletko kokeillut koskaan jousiammuntaa? Se on tosi hauska harrastus sekä lapsille että aikuisille!

Viime kesänä ostimme harjoittelujousen (toisin sanoen harjoittelujousipyssyn) nuolineen. Reni teki pihalle maalitaulun styroksilevystä ampumisharjoittelua varten.

Etenkin 8-vuotias Eemil-Eepi innostui jousiammunnasta ja on harjoitellut ahkerasti. Mutta eihän kyse ole pelkästään ampumisesta. Koikkelassa kun ollaan, liittyy tähän tietenkin roolileikkejä ja naamiaisasuja! ?

Eepi rakastaa Tolkienin tarinoita, kuten Taru Sormusten Herrasta, joka on luettu lähes loppuun. (Jos joku on ollut uutispimennossa, olen Tolkien-fani, ja olen saanut innostettua lopunkin perheestä! ?)

Eepi leikkii mielellään hahmoja Tolkienin taruista eli esimerkiksi Frodoa tai Bilboa, Aragornia tai Gandalfia. Viimeisimpänä hahmorepertuaarista olemme kehittäneet puvun Legolasille.

Eräs Eepin suosikkihahmoista (ja minun ehdoton suokkarini) on juuri Legolas eli Synkmetsässä asuvien salohaltioiden prinssi. Pitkine vaaleine peruukkeineen Eepi näyttää hienolta haltialta, vai mitä?

lapset tasapainoilevat
Legolas eli Eepi ja pikkuhobitti eli Roosa tasapainoilevat puunrunkojen päällä.

Legolas on seikkaillut pihallamme useana päivänä harjoitellen jousiammuntaa, hyppien kivillä ja tasapainoillen punrungon päällä. Onpa Legolasilla nähty lyhyt haltiamiekkakin välillä.

Kaverina Legolasilla on ollut pieni hobitti alias Roosa-Ilona. ?

3-vuotias Roosakin harjoitteli jousiammuntaa yhdessä minun kanssani. Tosin hänellä meinasi mennä hermot, kun ei saanut täysin itsenäisesti ampua – tiedättehän 3-vuotiaan Minä itse -hetket?! Jonkun vuoden päästä sitten…

Pitäisi itsellekin katsoa haltia-asu jousiammuntaharjoittelua varten. Jos saataisiin sekä Legolas että Tauriel hobitin seurassa seikkailemaan. Tai josko Roosakin haluaisi muuntautua haltiaksi. ?

Tässä video Legolaksen eli Eemil-Eepin jousiammuntaharjoituksista sekä hänen ja pikku-hobitti Roosan seikkailuista:

Jousiammunta perheharrastuksena

Jousiammunta on mukavaa ajanvietettä koko perheelle, kunhan noudattaa varovaisuutta ja pitää huolen, etteivät lapset (tai lemmikit) juoksentele ammunta-alueelle.

Kaupoista saa monenlaisia harjoittelujousia. Tämä meidän jousi on ymmärtääkseni vaistojousi, koska siinä ei ole apuvälineitä – se on periaatteessa samanlainen kuin entivanha puusta tehty jousipyssy.

Nykyään on vaikka minkänäköisiä teknisiä jousia tarjolla. Tietoa erilaisista jousista ja ampuma-asennosta jne. löydät vaikkapa Tampereen jousiampujien sivulta.

Maalitaulu kannattaa laittaa sellaiseen paikkaan, ettei kukaan vahingossakaan tule ampujan ja maalitaulun läheisyyteen. Vaikka olisi kyse harjoittelujousesta ja -nuolista, on nuolen pää sen verran terävä, että sillä saa kyllä vahinkoa aikaiseksi.

Me laitoimme maalitaulun pihamme kauimmaiseen päähän, metsän reunaan rantamökin toiselle puolelle. Varsinainen leikkipiha jää mökin toiselle puolelle, mökin ja talon väliin, eli jousiammuntapaikalle on matkaa.

lapsi harrastaa jousiammuntaa
Jousiammunta on hauska harrastus. Legolas-Eepi ampui peräti napakympin!

Kaikkien tulee pysytellä ampujan takana, ettei nuoli vahingossakaan tule päin. Etenkin harjoitteluvaiheessa nuoli voi välillä lähteä mihin sattuu ja pudota vaikka ihan ampujan lähellekin.

Taaksepäin emme ole vielä saaneet nuolta lähtemään. Kaikkialle muualle kyllä. ?

Jousipyssy ja nuolet kannattaa säilyttää sellaisessa paikassa, josta lapset eivät niitä yksinään saa esille.

Lapsille tulee opettaa, että jousipyssyä käytetään vain valvotusti, eikä jousipyssyllä, jossa on on nuoli paikallaan, saa koskaan osoittaa ketään – ainoastaan maalitaulua.

? ⌲ ? Turvallisia ja hauskoja jousiammuntahetkiä! ? ⌲ ?
lapset leikkivät
Pikku-hobitti Roosa ja Legolas-Eepi seikkailevat!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Jousiammuntaharrastusta ja seikkailua a’la 8-vuotias Eepi-Legolas ja muu perhe

  1. Voi, miten hienoja elämyksiä teidän lapsilla on. Näistä syntyy lapsille muistoja, jotka tallentuvat aina aikuisuuteen. Mikä parasta koko perhe voi harrastaa yhdessä.
    Mukavia hetkiä teille!

  2. Kiitos ? Juuri katselin äitini lapsuuden aikaisia kuvia, jossa naapuruston lapset leikkivät intiaaneja eli seikkailuleikkejä jousipyssyjen kanssa. Parhaat leikit pysyy samantyylisinä sukupolvelta toiselle. ?
    Aurinkoista viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *