Jännittävää tekemistä naamiaisjuhliin ja halloweenjuhliin!


naamiaissynttärit
Naamiaisia on mukava viettää paitsi halloweenina, myös lapsen synttäreillä – kuvassa vietetään Eemil-Eepin 3-vuotissynttäreitä helmikuussa 2013. Blogissa olevat leikit sopivat hyvin myös synttärinaamiaisiin.

Seuraavia leikkejä on erityisen hauskaa leikkiä naamiaisjuhlissa ja halloweenina, kun kaikki ovat jotain muuta kuin omia itsejään. Kokeilkaa vaikka!

Huom: Muista ottaa kaikissa leikeissä huomioon leikkijöiden ikä ja rohkeus, jottei juttu tule liian pelottavaksi ja kauheaksi kellekään. Sopivan jännittäviä hetkiä!

Halloween-leikki 1: Kuinka monta kummajaista takanani?

Yksi leikkijöistä (arvuuttelija) asettuu selin muihin leikkijöihin nähden ja laittaa vaikkapa kädet tai huivin silmilleen niin, ettei näe mitä takana tapahtuu. Takana olevat leikkijät sopivat keskenään hiljaa (sanattomasti), ketkä heistä asettuvat seisomaan arvuuttelijan taakse.

Leikkijöiden kannattaa olla mahdollisimman hiljaisia toimissaan, että arvuuttelijan tehtävä vaikeutuisi – tai tietenkin voi yrittää juksata jollain tavalla!

Arvuuttelijan tehtävänä on arvata, kuinka monta kummajaista hänen takanaan on rivissä.

jännittävää tekemistä halloween-juhliin
Leikki naamiaisiin: arvaa kuinka monta kummajaista on takanasi!

Halloween-leikki 2: Kuka kummajainen takanani?

Tämä leikki on muuten samanlainen kuin edellinen, mutta nyt vain yksi leikkijöistä asettuu arvuuttelijan taakse. Arvuuttelijan tehtävänä on yrittää arvata, kuka leikkijöistä hänen takanaan on.

darth vader naamiaisasu
Leikki naamiaisiin: kuka kummajainen on takanasi?

pelle rosvo naamiaispuku
Naamiaiset on hauska juhla!

Halloween-leikki 3: jännittävä aarreluola

Lapsille on helppo järjestää jännittävä pimeä luola, josta kukin lapsi saa vuorollaan käydä hakemassa taskulampun kanssa aarteen – esimerkiksi suklaamunan ja/tai jonkin pienen lelun.

Helpoimmalla tällaisen luolan saa lasten teltasta ja leikkitunnelista – peitä sekä teltta että tunneli tummilla kankailla tai peitteillä niin, että sisälle tulee pilkkopimeää. Jos ei ole telttaa eikä putkea, voi tehdä luolan vaikkapa pöydän ja peitteiden avulla ja putken luolaan tuolien ja peitteiden avulla.

Laita telttaosaan jokin astia tai rasia, johon piilotat esimerkiksi kankaanpalasten joukkoon karkkia, suklaamunia, pieniä leluja tmv.

Anna kullekin lapselle vuorollaan otsalamppu ja päästä aarteenmetsästykseen. Lapsista on jännittävää sukeltaa pimeään luolaan hakemaan itselleen aarretta! Ainakin meillä kaikki lapset väliltä 2-10 vuotta innostuivat ja kävivät luolassa monta kertaa.

tekemistä naamiaisiin aarreluola
Leikki naamiaisiin: etsi aarteita luolasta!

Isompien versiossa voisi kokonaisesta huoneesta tehdä pelottava paikka erilaisen rekvisiitan (pimeässä hohtavien juttujen, luurankojen, kummitusten, hämähäkinseitin jne.) sekä pimeyden avulla. Halutessasi voit lisätä myös äänimaailmaa, esimerkiksi pelottavaa musiikkia tai muita pelottavia ääniä.

tekemistä halloween-juhliin
Naamiaisissa on hauska etsiä aarteita!
Hauskoja naamiaisia ja halloweenjuhlaa!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *