Koikkelan talvi- ja jouluverhoja: tummia sävyjä, raskaita kankaita ja tonttuja!


värikäs koti boheemi sisustaminen verhot
Koikkelan olohuoneen talvitunnelmaa: verhot on jo vaihdettu, vielä liinat ja joulukoristeet ja joulu saa saapua!

Talvi toivottavasti on tulossa ja ainakin joulu hiippailee piankin! Niinpä Koikkelassa on vaihdettu kesäiset verhot talvisiin ja joissain huoneissa jouluisiin. Myös tyynynpäälliset on vaihdettu joulua varten punaisiin ja tontun kuviin. Enää odottavat laittamistaan joululiinat ja lukematon määrä koristeita. ? Sitten joulu saakin jo tulla.

Olohuoneessa meillä on koko talven viininpunaiset pitkät verhot, joissa on reunahapsu. Ostin aikanaan Intiasta tumman vihreät verhotupsut olohuonetta varten ennen kuin talo oli edes valmis. Onnekseni tupsut sopivat täydellisesti viininpunaisiin verhoihin! Tällaista yhdistelmää en olisi osannut tehdä, jos olisin varta vasten lähtenyt ostamaan tupsuja verhoihin. Joskus tarvitaan tuuria, jotta sisustus saa viimeisen silauksen. ?

verhotupsut verhotampit värikäs sisustus
Olohuoneen ihanat, tummanvihreät verhotupsut toin aikanaan Intiasta.

Olohuoneen verhot ovat ihanan raskasta, laskeutuvaa materiaalia – täydellistä hämäriin ja pimeisiin talvi-iltoihin. Intiasta tuodut reunanauha ja verhotupsut täydentävät vanhan salin tunnelman.

värikäs koti boheemi sisustus talviverhot
Olohuoneen joelle aukeava ikkuna talviasussaan.

Keittiössä on laitettu jouluverhot: pitkät ruutuverhot, joiden yläosassa tanssii tontturivistö. Täksi jouluksi laitoin toiseen ikkunaan kapan eteen punaiset tähtivalot tuikkimaan. Tunnelma on ihanan jouluinen jo nyt, vaikka keittiöön on laitettu vasta verhot, vanhan tyylinen joulupöytäliina (lapsiystävällistä vahakangasta) sekä pyyhetelineen verho (vai miksi tätä sanotaan?).

keittiö jouluverhot värikäs sisustus
Keittiö saa joulun alla tonttuverhot.

Lasten huoneissa on jouluiset verhot. Eemil-Eepillä on kauniit punaharmaat tonttuverhot. Roosa-Ilonan ikkunassa on vanha ihana tonttukappa, mutta kapan pariksi olisi ihana saada jotkut pitkät verhot. Ei ole vielä tullut sopivia vastaan, mutta eiköhän ne joku päivä jossain kävele eteen. ?

Roosan huoneen pyöreä pöytä on muuten tosi kätevä lasten huoneessa. Pöydällä pidetään vahaliinaa, joten sen äärellä voi huoletta piirtää, maalata ja askarrella isompikin joukkio.

lastenhuone sisustus jouluverhot
Eepin huone saa joulun alla punaharmaat tonttuverhot.
verhokappa tontut lastenhuone sisustaminen
Roosan huoneessa on tällä hetkellä pelkkä jouluinen verhokappa.

Televisio- ja työhuoneissa meillä on talviverhot. Työhuoneen verhot löysin yllätyksekseni meidän varastotilasta – en ollenkaan muista, mistä verhot ovat meille tulleet! Arvatenkin ne ovat joku kirpparilöytö, jonka olen unohtanut. ? Kangas on aivan ihana ja sopii täydellisesti meidän vihertävään työhuoneeseen.

värikäs sisustus työhuone talviverhot
Työhuoneeseen löytyi ihanat vihertävät kukkaverhot.

Televisiohuoneen verhoja mietin viime vuonna hartaasti, kunnes hoksasin tämän yhdistelmän. Pidän tosi paljon tuosta kuviollisesta kankaasta, mutta ne ovat aivan liian kapeat yksinään laitettaviksi – olisivat näyttäneet pelkiltä räteiltä. Kullankeltaiset verhot olen joskus ostanut kirpputorilta – ihastuin kimaltavaan, paksuun kankaaseen. Kokeilin näitä erilaisia verhoja yhtä aikaa ikkunaan lähinnä epätoivoisena ja yllätyksekseni ne sopivat tosi hyvin yhteen! Eli joskus epätoivokin auttaa sisustuspulmissa. ?

värikäs sisustus boheemi talviverhot
Televisiohuoneen ikkuna sai kaksien verhojen yhdistelmän.

Nyt kun vielä löytyisi aikaa laittaa kaikki tontut, enkelit, joulupukit, seimet ja muut ihanuudet esille. Ja tietenkin koristella joulukuuset. Lasten huoneisiin piti jo viedä heidän pienet muovikuuset odottamaan koristelua. Lapsiin on tarttunut hienosti minun jouluhöperyyteni! ?

Päivittelen tässä joulun alla kuvia meidän joulun laittamisesta. ? ? Aikaisempia joulujuttuja löytyy Joulu-tunnisteen alta.

? ? ? Hyvää joulunodotusta kaikille jouluhöperöille! ? ? ?

PS: Muistakaahan osallistua kirja-arvontaan, joka on käynnissä kaikissa Koikkelasta kajahtaa -paikoissa! Eli etsi kirja-arvontaan liittyvä julkaisu blogista, Facebookista, Instasta tai Google+:sta.


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *