Joulukodin sisustus: värejä, valoja, tonttuja, enkeleitä


joulukodin tunnelmaa
Tervetuloa kurkistamaan Koikkelan joulutunnelmaan!

Nyt on loppiainen, mutta joulu jatkuu ainakin meillä Koikkelassa. Aikaisintaan Nuutinpäivänä (13.1.) joulu alkaa hiljalleen vähentyä – siihen asti nautitaan täysin rinnoin! Pitäähän tässä vielä ehtiä nukkua kuusen allakin! ?

Joulukodin sisustus ja tunnelma koostuu Koikkelassa perinteisistä jouluisista väreistä kuten punaisesta, vihreästä ja kullasta, tontuista, lukuisista joulukuusista (sekä oikeista että muovisista), joulupukeista, olkitähdistä, jouluvaloista, enkeleistä, seimiasetelmista ja muusta tunnelmallisesta ja höpsöstäkin.

Joulun aika on ihanaa – silloin saa hömpöttää ja koristella kotia ylen määrin. Saa laittaa kimallusta, hassutella tonttujen ja muiden ihanuuksien kanssa ja päästää mielikuvituksen valloilleen. Jouluna saa muuttua lapseksi jälleen, jännittää Joulupukkia, syödä salaa karkkia ja muita herkkuja ja vain nauttia tunnelmasta ja sen luomisesta.

Tässä tunnelmakuvia joulukotimme sisustuksesta loppiaisen ratoksi. Värikkäässä, boheemissa kodissa joulu näkyy ja tuoksuu. ?

Olohuoneen joulutunnelmaa

Koikkelan olohuoneessa vaikuttavimmat tunnelman tuojat ovat tietenkin oikeat joulukuuset, joita on kaksi kappaletta – iso, lähes kolmimetrinen kuusi ja pieni lasten kuusi. Mikään ei voita oikean joulukuusen tuoksua. ? (Toki tiedän, että osa on allerginen kuusen tuoksulle, mutta onneksi nykyään on saatavilla kauniita muovikuusia.)

Oman osansa tunnelmaan tuovat tummat tekstiilit kuten ihanat paksut verhot ja kauniit matot. Punaisia tonttuja hyppelee joka puolella. ?? Iltaisin on suloista istua sohvalla kuusen tuoksun ympäröimänä jouluvalojen hämärässä. (Olohuoneen tapetit olen muuten maalannut itse itse tekemilläni maaleilla – lue lisää aiemmasta blogipostauksesta.)

jouluinen sisustus
Koikkelan olohuoneen jouluista tunnelmaa luovat tummat talviverhot, oikeat kuuset kaksin kappalein, joulukoristeet ja jouluvalot.
joulusisustus
Olohuoneen suuri joulukuusi koristellaan lähes kokonaan vanhoilla kuusenkoristeilla. Kattokruunu saa jouluilmeen lasipalloilla. Seinäkyntteliköissä roikkuvat lasten tekemät suolataikinakoristeet.
joulukodin sisustus olohuoneessa
Koikkelan olohuone jouluasussaan.
lasten tekemät joulukoristeet
Lasten tekemät joulukoristeet, kuten nämä suloiset pahviaskartelut, ovat kunniapaikoilla olohuoneessa.

Jouluinen keittiö

Keittiöön vaihdan jouluksi jouluverhot, joissa seikkailee tonttuja. Etenkin verhojen, punaisten mattojen ja ruokapöydän joululiinan ansiosta keittiö on ihanan tunnelmallinen.

joulukoti
Koikkelan keittiön joulusisustusta.
joulukodin keittiö
Pyyheteline saa joulunpunaisen peitteen. Jouluverhojen tampit ovat Intiasta, ihanat pikkuruiset joulutossut (vastustamaton kirpparilöytö) olivat Roosalla pienenä.
joulutunnelmaa keittiössä
Ihanan jouluista, eikö totta? (Keittiön sivupöydän alla on lasten leluja – aina yhtä siististi… ?)

Ruokasalin joulusisustus

Ruokasalin vanhan roosan väriset seinät antavat ihanan taustan jouluiselle sisustukselle. Pitkän pöydän joulunpunainen liina, tontut ja joulupukit ikkunoissa, jouluiset paperitähdet ja muut yksityiskohdat luovat tunnelmallisen tilan. Ruokasalin pöydän äärellä perheemme viihtyykin hyvin esimerkiksi pelaten lautapelejä.

joulukodin sisustus ruokasalissa
Koikkelan ruokasalin vanhan roosan värisiin hirsiseiniin joulun sävyt sopivat ihanasti.
joulusisustus
Jouluiset tekstiilit, joulutähdet ja paperiset joulukoristeet ikkunoissa luovat joulun tunnelmaa. Täällä sopii syödä jouluateriaa.
joulukodin sisustus ruokasalissa
Ruokasalin värikästä joulua. ? Oikealla pilkottaa keittiö.

Makuuhuoneen jouluilme

Makuuhuoneessa joulua tuovat jouluvalot ja pieni joulukuusi. Iltaisin jouluvalojen loisteessa makuuhuoneen tunnelma on satumainen. Tumman viinin sävyinen päiväpeitto sopii hyvin joulun juhlintaan.

joulukodin sisustusta makuuhuoneessa
Makuuhuone saa jouluksi oman pienen kuusen, jouluvaloja ja joulukoristeita.
jouluinen sisustus
Tonttuja ja enkeleitä on sulassa sovussa makuuhuoneessa.

Yläkerran joulua

Yläkerrassa useampi joulukuusi tuo tunnelmaa huoneisiin. Vintissä on meillä lasten huoneet, kirjastotila, työhuone, askartelunurkkaus ja televisiohuone. Tässä muutama kuva yläkerran joulusisustuksesta.

joulukodin sisustus kirjastohuone
Yläkerran kirjastoaulaa kaunistaa mm. suuri, koristein kuorrutettu muovikuusi.
joulukodin sisustus
Näkymiä joulutunnelmasta portaikossa, työhuoneesta ja televisiohuoneessa.
joulukodin sisustus wc
Yläkerran wc koristautuu myös joulua varten mm. jouluisilla seinätauluilla. Vessapaperirullatelineen on tehnyt siskoni. Alakerran wc-tiloista laitoin aiemmin joulukuvia.

Jouluisia yksityiskohtia

Tässä joitain yksityiskohtia Koikkelan kodista. Jouluseimejä on monessa paikassa kodissamme. Kuvassa olevat löytyvät kaikki olohuoneestamme. Ylimmän, puisista hahmoista koostuvan kuvaelman olen tuonut aikanaan Intiasta. Mukaan pääsi Roosan tekemä kaunis jouluenkeli. Alemmat on hankittu koti-Suomesta. Makuuhuoneesta löytyy itse tehty seimikin, josta olen kertonut aiemmin blogissa.

joulukodin sisustus
Jouluseimejä on ympäri Koikkelan kotia, jottei joulun sanoma unohtuisi.

Olohuoneesta löytyy vuosittain muuttuva joulumetsä, jossa asustaa tonttuja, lumiukkoja ja muita ihania hahmoja. Kauniit valot tuikkivat kuusessa ja siellä täällä olevissa kävyissä. Kuvia aiemmasta versiosta ja enemmän yksityiskohtia löydät aiemmasta blogipostauksesta. Satumetsän tekeminen on aina yhtä ihanaa.

joulusisustusta
Olohuoneen uunin viereen syntyy jouluinen tonttumetsä valoineen.
Tonttuja joka puolella
Joulutontut kurkkivat joka puolelta Koikkelassa joulun aikaan.

Leppoisaa loppiaista! ?


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *