Meidän perhe suosittelee

Tässä joitain juttuja, joita meidän perhe suosittelee lämpimästi. Sivun suositusteksteissä on affiliate-linkkejä, joista hyödymme molemmat – Sinä saat hyvän tarjouksen ja minä pienen palkkion kyseiseltä yritykseltä. Jos siis haluat auttaa blogiani, klikkaa ostoksille tätä kautta. Kiitos. 🙏

Suosituslistalta löydät tällä hetkellä seuraavat tuotteet (nämä linkit suositustekstiin tällä sivulla):

| Koikkela Kustannus | Aku Ankka | Prinsessa-lehti | Reima |

Koikkela Kustannus

Lastenkirjat ja runokirjat
Koikkela Kustannus tarjoaa kirjoja sekä lapsille että aikuisille.

Lumoavat lastenkirjat ja sielukkaat valokuvarunokirjat, jotka on tehnyt alusta loppuun (= kirjoittanut, kuvittanut, taittanut) allekirjoittanut. Kirjat ovat täysin suomalaista työtä ja ne on painettu Lahdessa Painotalo Plus Digitalin toimesta.

Koikkelan lastenkirjat on testattu toimiviksi mm. omien lastemme Eemil-Eepin (synt. 2010) ja Roosa-Ilonan (synt. 2014) kanssa. Julkaistut kirjat ovat saaneet hyvää palautetta lukijakunnaltaan. Ilokseni olen huomannut, että kirjat ovat mukaansatempaavia: esimerkiksi ala-asteikäinen tempautui tarinaan niin, että sen loppuessa alkoi itkien kysyä, eikö hän kuulekaan kirjaa loppuun (oltiin siis lukutilaisuudessa, jossa luettiin pätkä kirjasta). Onneksi lukuhetkeä jatkettiin myöhemmin lapsen kotona, joten tilanteesta selvittiin.

Koikkelan valokuvarunokirjat – niiden koskettavat runot, kauniit valokuvat ja viimeistelty ulkoasu – ovat saaneet ylistystä lukijoiltaan.

Lisätietoja kirjoista löydät Koikkelan sivuilta.

Alennus kirjoista Koikkelan verkkokaupasta!

Aku Ankka

lapset ja Aku Ankka
Eemil-Eepi ja Roosa-Ilona ovat katselleet ja lukeneet Aku Ankkoja pienestä pitäen. Niiden parissa vierähtää tovi jos toinenkin!

Kaikki tuntevat tämän rämäpäisen, koheltavan ankan ystävineen. Eemil-Eepille on tullut Aku Ankka -lehti jo 4-vuotiaasta asti ja sitä on luettu siitä lähtien lähes joka päivä. Tai siis aluksi Eepi katseli lehtiä, mutta nykyisin enenevässä määrin lukee myös itse. Roosakin tykkää katsella Akuneita etenkin itsekseen.

Yhdessä lehtiä on luettu aina iltasatuna tai muuten vain. Eepin kirjahyllyyn on kertynyt vino pino Aku Ankan sarjakuvakirjoja ja laatikoittain lehtiä, joita on osteltu kirpputoreja myöten.

Olemme kokeilleet myös Aku Ankka Juniori -lehteä, mutta ainakaan meillä ei kumpikaan lapsi pidä siitä niin paljon. Uudesta Duck Tales -lehdestä Eepi sen sijaan on tykännyt tosi paljon, kuten myös Duck Tales -ohjelmista, joita hän on katsonut Ruudusta ja Ruutu+:sta. Suosittelemme siis sekä Aku Ankkaa että Duck Talesia. 👍

Prinsessa-lehti

Rooleina prinsessa ja hämähäkkimies
Roosa 4v tykkää leikkiä sekä prinsessaa että Hämähäkkimiestä. Huomaa, että prinsessanakin Roosa on itsellinen ja puolustaa itseään. Harrastaahan hän Taekwon-Doakin! 👊

Tiedän: tämä lehti ja aihe jakaa ihmisiä. Meidän pikkuneiti Roosa 4v tykkää Prinsessa-lehdestä. En näe lehdessä pahaa, jos prinsessa ei ole ainoa roolimalli, jota pikkutytölle tarjotaan. Ja prinsessakin voi olla itsellinen ja rämäpäinen ja puolustaa itseään, kuten Roosa näyttää yllä mallia. 💪

Itse pukeudun mielelläni naisellisesti ja rakastaisin ihania mekkoja, jos vain olisi juhlia! Mutta toisaalta harrastan Taekwon-Doa ja laskettelua, tykkään monenlaisesta remuamisesta, olen opiskellut yliopistossa matematiikkaa lähes valmistumiseen asti ja valmistunut tietojenkäsittelytieteen puolelta, tehnyt urani IT-alalla eri rooleissa jne.

Vaikka pitäisi naisellisista asioista, ei se määritä koko minuutta. Vaikka luemme Roosan kanssa tällaisia prinsessajuttuja, luemme ja teemme paljon muutakin. Roosa pukeutuu mielellään paitsi prinsessaksi, myös esimerkiksi superhiireksi ja Hämähäkkimieheksi. Hän harrastaa Taekwon-Doa, pelaa jääkentällä jääkiekkoa ja pihalla jalkapalloa jne. Monipuolisuus kunniaan!

Jokaisen Prinsessa-lehden mukana tulee muuten jokin ihana lahja, vaikkapa hiuspanta tai kauniit juhlahanskat. Ne ovat Roosan suosikkeja ja odotettuja juttuja.

(Niin ja se pinkki ei ole tyttöjen erikoisoikeus, vaan sopii ihan yhtä hyvin pojalle ja miehelle. Meidän serkuksista kolme poikaa rakastaa pinkkiä vaatteissaan. Jostain kumman syystä täällä meillä päin tuollainen tuntuu olevan muille ongelma, mutta esimerkiksi Tampereen suunnalla ei. Tiedä häntä miksi? 🤨 Kamalaa, jos lapsi ei uskalla pukeutua niin värikkäästi kuin haluaa.)

Reima

Reiman lastenvaatteet kokemuksia
Meidän perheessä on käytetty Reiman haalareita, housuja, takkeja, lakkeja, kinttaita, uimapaitoja, kenkiä jne. Reima on osoittautunut kestäväksi ja laadukkaaksi vaatemerkiksi. Suosittelemme. 👍

Reima valmistaa Suomessa suunniteltuja vaatteita, jotka kestävät leikkejä ja peuhaamista. Meillä on hyviä kokemuksia Reiman vaatteista ja uskallamme suositella niitä lämpimästi.

Vaatekoot ovat sopivasti väljiä. Esimerkiksi Roosan viimeisin haalari on toista talvea käytössä. Ja on yhä todella hyväkuntoinen, vaikka on käytetty ja peuhattu. Meillä on ollut siskon lapsilta perittyjä Reima-haalareita, jotka ovat jo kolmannella tai peräti viidennellä lapsella ja yhä ne viidellä olleetkin toimivat pihakäytössä. Toki eivät enää ole paraatikunnossa, mutta käyttökelpoisia.

Reiman Outlet-myymälöissä tekee tosi hyviä löytöjä aiempien vuosien mallistoista. Esimerkiksi Roosalle olen löytänyt kahtena vuotena samaa ihanaa mallia olevan pinkin puvun – ensin toppatakin ja toppahousut, toisena toppahaalarin, joka on yhä käytössä. (Molemmat asut näkyvät kuvassa.) Rakastamme kuosia ja etenkin toppatakki oli syötävän ihana karvakauluksineen ja suippohuppuineen. Tiedä häntä, mistä löydämme yhtä hienon haalarin ensi vuodelle.

Reiman tuotteet valmistetaan Aasiassa, mutta yritys on sitoutunut pitämään huolta työntekijöistään myös tehtaissa – lue vastuullisuudesta Reiman sivulta. Puutalobaby-blogissa on käsitelty Reimaa ja vastuullisuutta hienosti ja seikkaperäisesti haastattelemalla Reiman viestintäpäällikköä. (Blogiteksti on vuodelta 2015, mutta sama viestintäpäällikkö on yhä Reimalla töissä.) Tuoreempaa asiaa Reimasta (ja muista suomalaisista vaateteollisuuden tekijöistä) löytyy Helsingin Sanomista – artikkelista mm. selviää, että Reima työllisti vuonna 2018 Suomessa noin 220 työntekijää.

Peukut Reimalle. 👍

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte Bloglovin' Blogit.fi
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin: