Askarteluohje: tee itse jouluseimi askartelusavesta


Askarteluohje jouluseimi
Askartelusavesta saa tehtyä itse kauniin jouluseimen.

Ollessani pieni, ala-asteikäinen, tein ison Sari-siskoni avustuksella jouluseimen askartelusavesta. Meillä ei ollut mitään mallia, vaan rakensimme seimen ja hahmot ihan omista mielikuvista.

Askartelusavi on siitä mukavaa, että se kuivaa ihan pelkän ilman avulla, eikä tarvita uunia. Kuivatuksen jälkeen maalasin seimen ja hahmot askartelumaaleilla. Puuha oli hauskaa. Tämä seimi on aarteeni, joka löytää oman paikkansa joka joulu makuuhuoneesta.

Meidän seimessä on alusta (maalattia) ja seinämä, johon on hahmoteltu tiilejä. Seinämän yläosassa loistaa Beetlehemin tähti. Hahmoiksi teimme Jeesus-lapsen seimessä, Marian, Joosefin, enkelin ja lampaan. Seimeen laitoin oljen palasia, joiden päällä Jeesus lepää.

Seimen tekeminen olisi mukavaa joulupuuhaa koko perheelle vaikkapa jollekin välipäivälle. Yhteiseksi perhejoululahjaksi voisi antaa askartelusavea ja vinkkinä, että siitä askarrellaan yhteisvoimin seimi.

Ala-asteikäiset osaavat jo muovailla hahmoja ja pienemmätkin voivat tehdä omanlaisia muovailujaan ja ainakin osallistua seimen maalausurakkaan.

Jos intoutuu, hahmoja voi tehdä paljonkin: tästä seimestä puuttuvat Itämään kolme tietäjää sekä paimenet. Myös eläimiä voi tehdä enemmän. Valmiista seimestä tulisi varmasti koko perheen aarre ja muistutus yhteisistä ihanista hetkistä!

askartele jouluseimi askartelusavi
Itse tehtyyn jouluseimeen kuuluu Maria, Joosef, Jeesus seimessään, enkeli ja lammas.

Valmis lasten askartelema seimi on myös hyvä joululahjaidea isovanhemmille.

Vinkkinä, jonka itse opin kantapään kautta: alustaa, johon hahmot laitetaan, sekä seinämää ei kannata muovata kovin ohuiksi. Itse tein ne niin ohuiksi, että koristeen kanssa saa olla todella tarkkana ja varovainen, ettei sitä vahingossa riko.

Askartelusavi sinällään pysyy kyllä koossa – emme käyttäneet rakennelmiin esimerkiksi rautalankaa tukemaan, teimme ainoastaan kaksi savista pilaria – mutta ohuena tosiaan hajoaa helposti.

Hauskoja muovailuhetkiä!
PS: Lisää joulupuuhia löydät Joulu-kategoriasta. ?

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *