Iik, hämähäkkejä! Halloween-askarteluohjeita


halloween askarteluohje hämähäkit
Näillä ohjeilla askartelet halloween-juhliin hauskoja roikkuvia hämähäkkikoristeita!

Mitä olisivat Halloween-naamiaiset ilman hämähäkkejä? Näillä ohjeilla saat sekä hauskoja hämähäkkikoristeita että hieman karmivampia, todellisemman oloisia versioita. Huomaa, että hämähäkkikammoisille jälkimmäiset voivat olla liian pelottavia!

Tarvittavat materiaalit näihin askarteluihin löytyvät varmasti joka kodista.

Askartele värikkäät hämähäkit

halloween hämähäkkikoriste ohje
Paperinen lampunvarjostin toimii hämähäkkien pesänä.

Hauskemmassa versiossa hämähäkit tehdään värikkäille kartonginpalasille. Leikkaa värillisestä kartongista haluamiasi muotoja (pyöreähköjä, neliöitä tmv.) ja piirrä niihin mustalla tussilla hämähäkinseittiä – suoria saman suuntaisia viivoja ja niiden väliin kaarevia poikkiviivoja.

Leikkaa mustasta kartongista hämähäkin vartalo ja hieman pienempi pää. Liimaa vartalo ja sen päälle pää haluamaasi kohtaan kartongille.

Piirrä hämähäkin jalat (kahdeksan kappaletta) mustalla tussilla. Piirrä silmät hopeatussilla – voit kokeilla ympyröitä, spiraaleja, palloja tmv.

Jos laitat hämähäkit roikkumaan vapaasti niin, että ne pääsevät pyörimään, kannattaa kuviot tehdä kartongin molemmin puolin.

Pistä neulalla reikä hämähäkkikoristeen yläpäähän ja laita haluamasi pituinen lanka koristeen ripustamista varten.

Nyt yksittäinen hämähäkkikoriste on valmis. Jos haluat, voit laittaa useamman eri kokoisen hämähäkkikoristeen roikkumaan toisistaan – kiinnitä alempi ylemmän koristeen alapäästä langalla.

Nyt nämä hämähäkit ovat valmiina kiipeilemään ja säikyttelemään vieraita!

Kattolamppukuvassa hämähäkkien viereen on laitettu roikkumaan hämähäkkikoristeisiin sointuva erikoisen mallinen paperikoriste hämähäkkien pesäksi.

Askartele pelottavampi hämähäkkikoriste piipunrasseista

Varoitus: nämä hämähäkit voivat aiheuttaa sydämentykytystä hämähäkkikammoisille!

tee se itse hämähäkkikoriste halloween
Rautalangasta voit kieputella hämähäkeille verkkoja ja pesiä.

halloween askarteluohje roikkuvat hämähäkit
Askartele piipunrassista pelottavia hämähäkkikoristeita halloween-juhliin!

Tarvitset hämähäkkien ja verkkojen tekemiseen

  • mustaa piipunrassia,
  • rautalankaa ja
  • mustaa lankaa.

Muotoile mustasta piipunrassista eri kokoisia hämähäkkejä.

Pienet hämähäkit: pätki piipunrassista neljä yhtä pitkää palasta ja kiedo niitä keskeltä yhteen niin, että saat keskelle palleron ja siitä lähtemään kahdeksan jalkaa.

Isot hämähäkit: kiedo neljä samankokoista piipunrassia keskeltä yhteen viidennellä piipunrassipätkällä, josta siis tulee hämähäkin keskivartalo.

Hämähäkinverkko on tehty rautalangasta. Tee rautalangasta haluamasi kokoinen pyöreähkö rinki – tämä on seitin kehikko. Lisää rinkiin rautalankasäteitä eli sido ensin rautalangan pää ringin reunaan ja toinen pää vastakkaiselle puolelle tiukalle.

Kun olet laittanut riittävän määrän säteitä, voit kietoa rautalankaa menemään säteeltä toiselle, jolloin saat seittimäisen rakenteen.

diy hämähäkkikoriste halloween
Pienen hämähäkin kiikku tai pesä.

Kun seitti on mieleisesi, kiinnitä piipunrassihämähäkki tai muutama jaloistaan seittiin. Lisää ripustusnauha seittiin. Jos haluat isommat koristeen, voit solmia seitin alaosaan kiinni mustan langan ja kiinnittää vielä siihen lisää hämähäkkejä roikkumaan, kuten yllä vasemmalla.

Vauvahämähäkeille voit tehdä oman vauvapesän käärimällä rautalangasta pesämäisen söherön. Laita pesän sisälle pikkuisia piipunrassihämähäkkejä ja laita pesä roikkumaan rautalankaseitistä.

Kuvassa on vielä erilainen hämähäkkikiikku, jossa rautalangasta on vain tehty käyrä pitkula, johon on lisätty piipunrassihämähäkkejä.

Askartele hämähäkkien saaliit

tee se itse halloweenkoriste hämähäkin saalis
Leppäkerttu-parka on jäänyt hämähäkin saaliiksi!

Hämähäkkien lisäksi voit tehdä myös hämähäkin saaliita verkkoon. Tämä käy helposti, kun käytät mustaa tuotepakkausverkkopussia.

Minä sain sopivan verkkopussin ostaessani Halloween-juhliin pieniä pääkallokippoja – ne oli pakattu mustaan verkkopussiin.

Laitoin kirpputorilta ostamani leppäkerttukoristeet roikkumaan vierekkäin lampusta, pujotin alakautta verkkopussin niiden ympärille ja kiinnitin verkon leppäkerttukoristeiden yläpuolelle rautalangan palalla.

Kokonaisuuden voi viimeistellä vielä leikkihämähäkinseitillä – esim. kuvan pallokoristeet oli tarkoitus seitittää, mutta meillä lapset olivat tätä ideaa vastaan liiallisen pelottavuuden takia.

Askartele jännät kukka-asetelmat

halloween askartelu hämähäkin kukka-asetelma
Koristele kukka-asetelmat erilaisilla piipunrassihämähäkeillä.

Tavallisista kukka-asetelmista saat helposti hieman jännittävämpiä koristelemalla ne leikkihämähäkinseitillä ja hämähäkeillä. Kuvassa olevaan kukkaan päätyi pelkästään hämähäkkipari.

Silmähämähäkissä piipunrassihämähäkin vartalon ympärille on liimattu taitettu pahvipalanen, jossa on muovisilmiä.

Sopivan pelottavaa Halloweenia kaikille!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *