Vanhan uusi rooli: kaukosäätimiä, vessapaperia ja legoja


kaukosäätimet mausteteline
Vanha mausteteline käy hyvin kaukosäädintelineestä!

Vanhoille esineille on kiva keksiä uudenlaista käyttöä – ripauksella mielikuvitusta maustetelineestä tulee kaukosäädinteline, lankarullatelineestä vessapaperiteline ja lankarullista ja kangaspakkarullasta taso legoille!

Mikä hauskinta: vanhoille tavaroille ei ole tarvinnut tehdä minkäänlaisia muutoksia, vaan ottaa vain uuteen käyttöönsä! Näin ne voidaan aina ottaa alkuperäiseen tai johonkin muuhun uuteen käyttöön.

Saamani 1950-luvun mausteteline ei sopinut keittiöömme, mutta ruskeaan televisiohuoneeseen teline on täydellinen. Televisiohuone on muutenkin enemmän 1950-lukua (mielestäni nykyajan tekniikka sopii hyvin 50-lukulaisen kanssa), kun muualla talossa on vanhempaa tyyliä.

Niinpä teline sai uuden käytön: nyt siinä pidetään kaukosäätimiä. Siitä ne löytyvät ja ovat otettavissa helposti – edellyttäen tietenkin, että edellinen käyttäjä on ne siihen laittanut, eikä jättänyt vaikkapa sängylle lojumaan… ?

wc paperiteline lankarullateline
Vanha lankarullateline on oiva vessapapereille – eikä wc-paperi lopu heti kesken!

Vielä vanhempi puinen lankarullateline muuttui vessapaperirullatelineeksi. Poistin joka riviltä toisen lankarullan niin, että pystyriveillä on myöskin joka toinen lankarulla ja joka toinen vessapaperirulla. Näin vessapaperirullat pyörivät hyvin telineessä.

Teline on kätevä: rullia on monella korkeudelle, joten kaiken pituiset istujat saavat kätevästi paperia. Lisäksi telinettä ei tarvitse ihan heti olla täyttämässä – mahtuuhan siihen peräti seitsemän rullaa paperia.

Lankarullatelineen päälle laitoin sekä koristeeksi että pitämään telinettä tukevammin pystyssä kaksi maalaamaani kiveä – toisessa on satuhevonen, toisessa meidän vessatonttu. Rullatelineessä rullat ovat pitkillä metallitikuilla ja niiden päihin saa nätisti roikkumaan tuoksupusseja.

verhokapat hyllyiksi lankarullat kannattimiksi
Pahvisesta kangaspakasta ja lankarullista saa kätevän pienen hyllykön vaikka legorakennelmille.

Lankapaperirullatelineestä jäi lankarullia jäljelle. Neljän lankarullan ja tyhjän kangaspakkarullan (vai miksi läpyskää sanotaankaan) avulla tein Eemil-Eepin hyllyyn pienen tason, jotta hän saa laitettua legojuttujaan kahteen tasoon – legoautot ja muut ovat niin matalia, että korkealle hyllylle ei montakaan mahtuisi ja jäisi paljon hukkatilaa.

Tason voisi halutessaan maalata – tässä hyllyssä ja tarkoituksessa pahvin värinen sopii vallan mainiosti. Taso on toiminut hyvin tarkoituksessaan ja on kestänyt hyvin lasten leikkimisen. Vaikka kangaspakkarulla vain lepää lankarullien päällä, eikä mitään kiinnityksiä ole missään, ei rakennelma ole ainakaan tähän päivään mennessä koskaan kaatunut.


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *