Marraskuun usvaa ja lunta vihdoinkin


talvi törröttäjä kasvi
Talven törröttäjät ovat kauniita. ?

Marraskuu on jo puolessa välissä asti! ? Kuu on edennyt huimaa vauhtia, koska tekemistä on ollut ihan tarpeeksi asti. Joulu tulla jollottaa ja vaikka olin ajatellut ehtiväni tehdä tähän mennessä jo vaikka mitä jouluvalmisteluja, on kaikki täysin kesken (tai hyvä jos edes aloitettua). Mutta ei mopolla mahottomia, vai miten se meni… Kuka keksi, että ihmisen pitää jossain välissä levätä ja nukkuakin? ?

Tähän aikaan vuodesta – kun pitäisi olla ihanan talvinen, luminen maisema – säät vaikuttavat minuun suoraan. Jos lunta ei sada ja on vain märkää ja loskaista, olen masentunut, eikä oikein mikään huvita. Tuntuu, että musta, masentava maisema vie kaiken ilon ja puhdin – tekisi mieli vain kääriytyä vällyjen alle ja nukkua kuin karhut konsanaan. Myöskään lähestyvä joulu ei jaksa silloin innostaa, vaikka rakastan joulua ja joulun laittoa suunnattomasti.

lunta vihdoin
Eepi ja Roosa leikkivät vihdoin sataneella lumella onnellisina!

Marraskuu alkoi loistavasti, kun kuun vaihteessa saapui ensilumi, joka kietoi kaiken ihanaan huntuunsa. Silloin oli ihana laittaa jouluverhoja ja aloitella joulukoristelua. Riittipä puhtia kaikkeen muuhunkin. Mutta sitten yhtäkkiä lämpeni ja lumet sulivat jättäen jälkeensä mustan, märän maiseman. Eipä enää huvittanut mikään. ?

Nyt onneksi on taas edes hieman satanut lunta – heti mieli piristyi tuosta vähäisestäkin lumipeitteestä. Jospa lunta saataisiin ennen joulua vielä enemmänkin. ? Olisi ihana päästä laskemaan mäkeä, luistelemaan ja kaikkea muuta ihanaa talvista. ⛄

Tässä kuvamuistoja menneeltä marraskuulta.
❆ ❅ ❄ Nautitaan lumisista maisemista ja lähestyvästä joulunajasta.
❆ ❅ ❄

Tällä kirjoituksella ja näillä kuvilla osallistun Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen. Muita marraskuun tunnelmia löydät Pienen Linnun blogista.

PS: Muistakaahan osallistua kirja-arvontaan! ?

joki sumu valkoinen maisema
Sumuinen jokimaisema.
utuinen jokimaisema sumun peitossa
Utuinen joki.
joki sumu talvimaisema
Jokimaisema verhoutuu sumuun.
peltomaisema kuutamo sininen hetki
Sininen hetki ja lumoava sumuinen kuutamo.
talvimaisema kuu mökki sumu
Sinisen hetken kuutamo mökin luona.

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

10 Replies to “Marraskuun usvaa ja lunta vihdoinkin

  1. Sielläkö ei ole tullut vielä lumi takaisin? Meillä on viime päivinä valkaistunut maailma – tänäänkin sadellut lunta. Märkäähän tuo on, kun on nollakeli, mutta lunta silti. Toivotaan teillekin päin lumivaippaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *