Askarteluohje: taikasauvalla synttäritoiveet toteen!


askarteluohje taikasauva synttärilahjaTämä taikasauva sopii paitsi naamiaisiin, myös lahjaksi jollekin! Taikasauvalla heilauttamalla syntymäpäiväsankari saa taikoa juhlijat tekemään tahtonsa mukaan synttäreiden ajan! Itse tein taikasauvan daamille, jonka 70-vuotisjuhlia vietettiin iloisissa merkeissä koko viikonlopun ajan kylpylässä ja taika toimi siis kyseisen viikonlopun ajan.

Tässä taikasauvassa on käytetty kullan ja turkoosin sävyjä, mutta siitä saa helposti täysin erilaisen, omistajan persoonan sopivan, vaihtamalla osien värityksiä tai käyttämällä erilaisia nauhoja. Esimerkiksi kuviollisella nauhalla ja hopea-punaisilla sävyillä tehtynä sauva olisi aivan erilainen. Nykyään saa myös monenlaisia teippejä – kokeile kuviollista teippiä, vaikkapa tähtiteippiä, taikasauvan varteen!

Tämän askartelun voi hyvin tehdä lastenkin kanssa, sitarvikkeet taikasauva askarteluohje syntymäpäivälahjallä vaiheet eivät ole monimutkaisia. Ainoastaan nauhojen kiinnitys nuppineulalla on sen verran haastava ja tapaturma-altis, että se kannattaa aikuisen tehdä.

Taikasauvaa varten tarvitset:
– ilmapallotikun
– värillistä teippiä
– pyöreän askartelupallon, jossa on reikä läpi asti (massapallo tai, kuten tässä, puinen pallo)
– kultaista kimaltavaa nauhaa
– kultaista tähtirautalankaa
– pätkä rautalankaa
– hopeakynää

Testaaskarteluohje taikasauva päivänsankarillea, että askartelupallo on sopivan kokoinen ilmapallotikun kuppiosaan eli että se pysyy siinä nätisti. Maalaa askartelupallo haluamasi väriseksi askartelumaalilla – tässä puupallo on maalattu kultamaalilla.

taikasauva ohje nauhan kiinnitys(Jos haluat, voit maalata myös ilmapallotikun kuppiosan kultaisella maalilla. Tai, kuten minä tein, väritä aivan lopuksi näkyviin jäävät osat hopeakynällä.)

Päällystä ilmapallotikku värillisellä teipillä. Ensin kannattaa päällystää tikun kuppimaisen yläosan alaosa kietomalla sen ympärille teippiä vaakasuoraan. Tämän jälkeen aloita varren teippaaminen viistosti niin, että tarra kulkee nätisti sauvan ylhäältä alas asti.

Sommittele ja leikkaa kultanauhasta haluamasi pituisia hörhelöitä taikasauvaan. Ota huomioon, että nauhat kiinnitetään keskeltä sauvaan! Tässä käytettiin kahta nauhan pätkää (noin 30 senttiä pituudeltaan), joten hörhelöitä tuli taikasauvaan yhteensä neljä kappaletta.

syntymäpäivä lahja taikasauva ohjePujota kultanauhat ilmapallotikun kuppiosan koloista ja asettele nauhat päällekkäin nätisti kuppiosan pohjalle. Kiinnitä nauhat keskeltä nuppineulalla. Paina nuppineula varovasti ja hallitusti tikun sisälle, jotta se uppoaa muoviin, eikä väänny tai katkea. Työnnä nuppineula suoraan, jotta se menee ilmapallotikun sisään, eikä tökkää tikusta ulos.

Sommittele ja katkaise tähtirautalangasta sopivan kokoinen palanen. Ota huomioon, että tämäkin kiinnitetään keskeltä sauvaan. Tässä käytettiin yhtä langan pätkää (noin 20-25 senttiä pituudeltaan), joten tähtihörhelöitä tuli taikasauvaan yhteensä kaksi kappaletta.

Pujota tähtirautalanka ilmapallotikun kuppiosan koloista varovasti, etteivät tähdet irtoa. Voit kiepauttaa rautalankaa tikun yläosan ympäri, jotta se pysyy tukevasti paikoillaan. Taivuta molempiin nauhan päihin spiraalikiehkurat.

Ota rautalangasta noin 10-15 senttimetrin pituinen pätkä ja pujota se kultapallon reiästä läpi. Aseta pallo ilmapallotikun kuppiosaan ja pujota kumpikin rautalangan pää kuppiosan kolosta läpi. Kiedo rautalankojen päät mahdollisimman tiukasti yhteen, jotta pallo pysyy tukevasti kuppiosassa, ja pujota kiedottu rautalankapää kuppiosaan piiloon.

(Vaikka tähtirautalanka onkin rautalankaa, sitä ei kannata käyttää pallon kiinnittämiseen. Jos tähtirautalankaa yrittää viedä liian pienestä kolosta läpi, tähdet irtoavat. Tämän huomasin kantapään kautta…)

(Jollet maalannut ilmapallotikun kuppiosaa alussa, näkyy siitä hieman valkoista muovia, joten väritä ne nyt hopeakynällä.)

Ja taikasauva on valmiina taikoja varten!

? ? ? Taianomaisia hetkiä ja ihania toiveita! ? ? ?

Olethan osallistunut KILPAILUUN, jossa arvotaan kirjapalkinto?
Jollet ole, kipin kapin äänestämään mielestäsi parasta blogijulkaisua ja ihana kirja voi olla sinun! Ohjeet löytyvät blogista.


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *