Naamiaissynttärit a’la Eemil-Eepi 9 vuotta: hatun syöntiä ja Avengereitä


Iron Man naamiaissynttäreillä
Eemil-Eepin 9-vuotissynttäreitä vietettiin (kuinkas muuten) kuin naamiaisjuhlilla. Blogissa tarinaa, kuvia ja video synttäreistä.

Viikonloppuna oli Eemil-Eepin naamiaissynttärit. Kuten aina, lauantaiksi kutsuimme synttärijuhliin sukulaiset eli lasten tädit ja sedät perheineen, mummot ja papat, isotädit, serkut jne. sekä meidän tuttavaperheet. Sunnuntaina puolestaan vietettiin kaverisynttäreitä. Vilskettä ja vilinää riitti koko viikonlopun, voitte uskoa!

Jo perjantai oli jännittävä, sillä silloin saapui aina yhtä odotettu serkku meille viikonlopun viettoon – siskojeni ja tätini kanssa. Etenkin Eepille perjantaipäivä oli vaikea, eikä aika tuntunut millään menevän eteenpäin – iltaan oli niiiiiiin piiiiitkä aika! ⏳

pikkuleipuri
Roosa oli hyvänä apuna, kun leivoimme synttäreille perjantaina. Taikina maistui, kuten aina!

Niin kuin monet varmaan muistavat, perjantai-ilta on meillä perinteinen leffa- ja herkutteluilta. Monesti itse elokuvan katsominen menee niin, että kukin katsoo omaa ohjelmaansa, joku telkkarista, toinen tietokoneelta, kolmas tabletilta ja neljäs kännykältään, jokaisella omat kuulokkeet päässään. Silti ollaan yhdessä, kylkimyyryä sängyllä maaten.

Eepi sai sopivasti Venom-elokuvan siskoltani lahjaksi jo perjantaina, joten katsoimme sen syöden karkkia ja sipsejä. Elokuva oli aika jännittävä, mutta hyvin nukuimme kaikki. Tähän liittyen, lue blogin alaosasta vinkkejä, kuinka opettaa lapselle, ettei kaikki nähty ole totta.

naamiaissynttärit
Hyvä pahatar, Iron Man, Hämähäkkimies ja jäkisfani valmiina juhlimaan!

Avengers pelastaa maailman!

Lopulta saapui lauantai. Lapset heräsivät jo tosi varhain, kello 7 maissa – eihän sitä jännittävänä synttäriaamuna ehdi nukkua! Niinpä aamupäiväkin meni hi-taas-ti. ⏳ Paitsi minulla, kun piti tehdä vielä kakku loppuun, hoitaa tarjoiluja esille, laittautua naamiaisjuhlia varten jne. Leipomiset oltiin tehty jo aiemmin. Kakuksi teimme lippalakin, joten kaikki pääsivät syömään hattua – herkullisen täytekakun ohjeen postaan piakkoin. ?

Eemil-Eepi halusi olla suosikkihahmonsa Iron Man ja Roosa-Ilona puolestaan Hämähäkkimies. Molemmat saivat pukunsa joulupukilta ja ne ovat sen jälkeen olleet ehdottomia suosikkeja! Lisäksi joukkoa täydensi Kapteeni Amerikaksi pukeutunut serkku, joten melkein koko Avengers-jengi oli koolla! (Avengers ja muut Marvelin elokuvat ovat tällä hetkellä minun ja Eepin suosikkeja. ?)

naamiaissynttärit
Avengers-sankarit Iron Man (alias Eemil-Eepi), Hämähäkkimies (alias Roosa-Ilona) ja Kapteeni Amerikka (alias lasten serkku) osallistuivat Eemil-Eepin synttärijuhlille!

Läheskään kaikki kutsutut eivät päässeet paikalle, mutta silti juhlijoita oli ihan mukavasti: yhteensä 13 aikuista ja 8 lasta. Onneksi äitini ja tätini auttoivat keittiössä, suuri kiitos ja kumarrus heille siitä. ?

Lapset leikkivät vapaasti ja oikeastaan hallitsivat koko yläkertaa. Täällä oli melkoiset sotaleikit menossa: pyssyt paukkuivat ja molemmilla puolilla liehuivat liput. Onneksi Avengerit olivat paikalla pelastamassa tilanteen. ? Hauskaa tuntui riittävän.

naamiaissynttärit aikuisten rooliasuja
Naamiaissynttäreillä nähtiin mm. 1950-luvun rouvat Maria Pääkkö ja Tiina Pietarila sekä Cruella De Vil.

Ilta saapui liian nopeasti ja hiljalleen vieraat lähtivät koteihinsa. Kyllä uni maittoi päivän touhujen jälkeen!

Videolla tunnelmaa lauantain naamiaissynttäreistä:

Lumilinnan tekemistä tihkusateessa…

Synttärijuhlat jatkuivat sunnuntaina, kun seitsemän Eepin kaveria saapui meille. Olimme suunnitelleet olevamme ulkona ja tekevämme Eepin toiveesta lumilinnaa, mutta kuinkas kävikään: melko tarkkaan samalla hetkellä, kun lähdimme ulos vastaanottamaan vieraita, alkoi tihkuttamaan vettä! Keskellä parhainta talviaikaa, helmikuussa!

naamiaissynttärit lapsen rooliasu
Lauantain naamiaissynttäreillä oli mahtava Hämähäkkimies, joka poseerasi mielellään!

Sitkeinä sisseinä olimme vajaan tunnin (ehkä 45 minuuttia) ulkona tehden lumilinnaa ja laskien mäkeä. Lopulta olimme kaikki niin märkiä, ettei auttanut muu kuin lähteä sisälle. Onneksi talossamme on paljon tilaa, niin saimme järjestettyä kaikki vaatteet ilmavasti kuivumaan. Vaikka eihän ne ehtineet parissa tunnissa silti kuivua.

Herkuttelimme yhdessä ja sen jälkeen lapset pääsivät leikkimään. Vaikka suunnitelmat hieman muuttuivat aiotusta, oli kaikilla silti kivaa. Ja talo pysyi ehjänä! ?

herkkuja syntymäpäivillä
Eemil-Eepin synttäreillä oli makoisia herkkuja tarjolla. Lasten mieleen oli etenkin karkki- ja sipsipöytä, aikuisille maittoivat kakut, keksit ja suolainen. Lippalakkikakun ohje löytyy seuraavasta blogipostauksesta (ilmestyy pian).

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli tosi mukava. Eepi ja Roosa saivat leikkiä koko viikonlopun kavereiden kanssa ja me aikuiset saimme myös mukavaa seuraa. Saimme herkutella ihanilla herkuilla koko viikonlopun. Ja Eepi sai mahtavia lahjoja, joista hän tykkäsi tosi paljon. Nyt riittää uutta tekemistä pitkäksi aikaa.

Juhlia on sitten ihana järjestää. Voisipa aina olla juhlapäivä!

9-vuotissynttärilahjoja
Tässä joitain Eemil-Eepin 9-vuotissynttärilahjoja. Löytyy Avengers-juttuja, lentävä RC-pallo, Star Wars -legoja, kirja taistelulajeista ja muuta mahtavaa. Hyviä ideoita synttärilahjaksi muillekin noin 10-vuotiaille! Ainakin meidän Eepi oli todella onnellinen lahjoistaan.

Kuinka opettaa lapsille, ettei kaikki ole aina totta?

lapsen Hämähäkkimies-asu
Tätä Spidermania taisi hatuttaa! ?

Meillä katsotaan paljon fantasiaelokuvia ja muuta jännittävää sekä pelataan esimerkiksi PS4:lla Lego-pelejä, joista etenkin Lego Lord of the Rings -peli on paikoitellen todella jännittävä, jopa aikuiselle! Jopa jännittävämpi kuin LoTR-elokuvan katsominen – pelissä hahmoa liikuttaa itse, joten siihen eläytyy eri tavalla. (Katso esimerkiksi videopätkä Balrogin kohtaamisesta.) Niinpä keskustelen paljon lapsen kanssa siitä, mikä on totta ja mikä ei.

Jännittävän elokuvan aikana minulla on tapana vähän väliä muistuttaa, että hahmot ovat näyttelijöitä, jotka vain näyttelevät, että veri on tekoverta (jota myös lapset ovat kokeilleet roolileikeissään), ja että moni juttu on tehty tietokoneella. Olemme katsoneet YouTubesta videoita, joissa näytetään elokuvien tekemistä ja maskeerausta. Näin lapset oppivat, että elokuvissa on ihan normaaleja ihmisiä, jotka vain maskeerataan. Näistä asioista keskustellaan meillä paljon.

naamiaisasu
Hyvä pahatar vai sittenkin paha hyvätär? ? Identiteettikriisiä poteva kuningatar. ? (Minulla tuli hieman hoppu oman asun ja meikkauksen kanssa, joten tällainen siitä kehkeytyi tällä kertaa. Peruukki oli Eepiltä lainassa – hän käyttää sitä Legolas-leikkeihinsä.)

Hienoja videoita ovat esimerkiksi nämä: kääpiön ja örkin maskeeraus sekä kooste eri elokuvien tekemisestä. Tällä hauskalla videolla näkyy LoTR suosikkihahmoni Legolas (eli eräs suosikkinäyttelijöistäni Orlando Bloom). Kannattaa tutkailla tällaisia videoita lasten kanssa. Ne ovat tosi hauskoja ja opettavaisia: kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää! Tämä on tärkeä oppi nykyaikana: media, netti jne. ovat tulvillaan valeuutisia ja kuvia, joilla yritetään johtaa ihmisiä harhaan. Kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää.

Naamiais- ja roolileikit auttavat lasta omakohtaisesti hahmottamaan sen, että voi näytellä asioita, eikä esimerkiksi elokuvissa oikeasti haavoitu tai kuole ketään. Roolileikkien ja vaikka omien videoiden ja minielokuvien tekemisen avulla voi opettaa, että elokuvan tekemisessä ei oikeasti lyödä tai potkita, vaan kaikki tehdään vain näyttämään siltä. Roolileikkien avulla opitaan myös empatiaa ja asettumaan toisen asemaan.

Kukkuluuruu!
Hei-hei!

?‍♂️ ?‍♀️ ?‍♀️ Mukavia synttärijuhlia, naamiaisia ja leffa/herkkuiltoja
kaikille supersankareille ja muillekin! ?‍♂️ ?‍♀️ ?️‍♂️


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *