Vauhdikas pariviikkoinen: Eepin 8-vuotissynttärit ja Taekwon-Don vyökoe


naamiaisasut naamiaiset juhlat
Viikonloppuna 8-vuotiasta Eemil-Eepiä juhlistettiin naamiaissynttäreillä. Kuvassa Anakin Skywalker, hullu shamaanitar sekä kaunis prinsessa.

Viime viikonloppuna vietettiin Eemil-Eepin 8-vuotissynttäreitä naamiaisten muodossa ja maanantaina oli meidän kahden Taekwon-Do-vyökokeet. Niinpä onkin vierähtänyt kokonaista kaksi viikkoa ilman blogipäivityksiä! ?

Eemil-Eepi tosiaan täytti 26.2. jo 8-vuotta ja koko edeltävä viikonloppu meni juhliessa. Valmisteluissa eli suunnitellessa, siivoillessa ja herkkuja tehdessä on vierähtänyt tovi jos toinenkin – lasten kanssa kaikkeen saa varata vähintään tuplasti aikaa! Aina on jotain, mihin lapset kaipaavat huomiota – ruokaa, läksyjä, ilta- tai aamutoimia tai muuten vain halipulaa tai muuta.

Onneksi äitini on ollut suurena apuna – toinen on huolehtinut lapsista ja toinen on voinut keskittyä muihin puuhiin. Suuri kiitos siitä. ?

Lauantaina vihdoin saapui odotettu päivä: vietettiin Eepin naamiaissynttäreitä ja meillä oli tupa täynnä sukulaisia ja ystäväperheitä. Näin flunssa-aikana kaikki eivät päässeet saapumaan paikalle, mutta silti vieraita riitti ja hauskaa piisasi!

Lapsia oli laskujeni mukaan yhteensä yhdeksän kappaletta ja talo täyttyikin vilinästä ja äänestä! Aikuisiakin oli kuusitoista, joten ilman juttukaveria ei meidänkään tarvinnut olla.

Tässä erikoisvideo naamiaissynttäreistä ?:

Herkkuja oli tarjolla monenlaista, Eepille tärkeimpänä unelmakääretorttu. Sitä hän söisi vaikka kokonaisen tortun kerralla. ? Roosa taas keskittyi syömään taikinoita leivontapäivänä. ?

Täytekakukseen Eepi tilasi meiltä leipureilta Roopen Ankan rahasäiliökakun, kuten viime vuonnakin. Tällä kertaa kakku onnistuikin – tosin väritys oli omanlainen. ?

juustokakku tiikeri synttärikakku
Synttäripäivän herkkupöytää, mm. mangokakku (koristelu a’la siskoni Sari) ja kinuskitäytekakku (koristelu a’la Kirsi-Maria ja Kaisa-täti).

Viime vuonna sain kakun epäonnistumaan häsläämällä sokerikuorrutteen pieleen – laitoin epähuomiossa liian paljon kananmunan valkuaista, niin ettei mikään määrä tomusokeria riittänyt tekemään riittävän kovaa massaa…

Viime vuoden kakusta tulikin valuvan kuorrutteen takia kuumaisema, jonka koristelin erilaisilla avaruusolioleluilla. ?

Voin laittaa syntymäpäiväkakkuohjeen blogiin tällä viikolla. Teimme kakun gluteenittomana ja väliin tuli itse tehtyä kinuskia, nam. ?

Sunnuntaina vietettiin Eepin kaverisynttäreitä. Eepi halusi kutsua kymmenen parasta kaveriaan (!), joten päädyimme viettämään synttäreitä Ruukin FK-kerhon Vauhtimajalla.

Vauhdikkaat synttärit alkoivat pulkkamäessä, minkä jälkeen siirryttiin sisätiloihin herkuttelemaan, tekemään paperilennokkeja ja lennättämään niitä. Vauhtia ja desibelejä riitti, voitte uskoa! ? Juhlavieraiden lähdettyä synttärisankari vain meinasi, että juhlat loppuivat liian lyhyeen!

Taekwon-Do vyökoe

Taekwon-Do on monipuolinen harrastus: on teoriaopintoja, liikesarjoja ja liikkeitä, ottelua ja vyökokeita, joista saa palkintona diplomin ja mahdollisesti uuden vyöarvon. Ja kaikesta tästä on palkintoja mahtava fiilis! ???

Jottei elämä olisi liian helppoa, samaan aikaan Eemil-Eepin synttäreiden ja valmistelujen kanssa piti meidän valmistautua myös Taekwon-Don vyökokeeseen! Ja siinä riittää urakkaa, saatte uskoa! ?

Vyökokeeseen harjoiteltiin erilaisia asentoja, lyöntejä, torjuntoja ja potkuja sekä niiden korean kielisiä nimiä, treenattiin liikesarjoja, opeteltiin korean kieltä kuten numerot 1-10 ja ruumiinosia sekä opeteltiin erilaista teoriaa, kuten Taekwon-Don periaatteita ja historiaa sekä eri väristen vöiden symboliikkaa.

Oli jännä huomata, että 8-vuotias Eemil-Eepi imee itseensä tätä tietoa harjoituksissa ja oppii paljon helpommin esimerkiksi liikkeiden korean kieliset nimet. Itse jouduin tekemään paljon töitä, että opin kaikkea tarpeellista. Ja opiskelusta huolimatta olo oli lievästi sanottuna epävarma kokeeseen mennessä. ?

Vyökokeessa kaikki komennot tulevat korean kielellä, joten jos nimet unohtuvat, ei siellä osaa tehdä mitään oikein! ?

Lisäjännitystä tuo se, että liikkeet ja liikesarjat tehdään neljän hengen rivimuodostelmassa. Ohjaaja ja mestari ovat edessä ja takasalissa odottavat vuoroaan loput kokelaat sekä yleisö.

Yhtään ei helpottanut oloa, että kenraaliharjoituskokeessa (edellisellä viikolla) en oikeasti osannut yhtään mitään! ?

Luulisi, että tähän ikään mennessä olisi tottunut erilaisiin koetilaisuuksiin, mutta vielä mitä! Kädet hikosivat ja sydän tykytti sekä ennen koetta että sen aikana. ?

Olen tottunut paremmin kirjallisiin kokeisiin, enkä niinkään mihinkään fyysisiin tai mihin liittyy esillä olemista. Ja kun teoriaosuuskin pitää suorittaa suusanallisesti, mikä on minulle tosi vaikeaa!

No, vyökokeesta selvittiin, vaikka olo oli hutera. Eepi tienasi ylemmän keltaisen vyön ja minä (yllätyksenä itselleni) vihreän vyön. Kotona herkuteltiin hienosti menneiden vyökokeiden vuoksi. ?

Jos Taekwon-Do harrastuksena kiinnostaa enemmän, voit lukea siitä aiemmasta blogipostauksestani.

Nyt sekä Eepin synttärit että vyökoe ovat onnellisesti takana! Jäi mukavat muistot ja Eepi sai ihania lahjoja, joista riittää iloa pitkäksi aikaa.

Ja jääkaapit notkuvat yhä syömisistä ja herkuista! ??

??? Herkullisen hauskaa viikkoa kaikille! ???
kolmas silmä naamiaissynttärit
Noitavoimaa! Shamaanitar toivottaa taikaa viikkoonne! ???

PS: Kahden viikon aikana olen myös tehnyt nettisivut. Käy kurkkaamassa ? www.halliosakkeet.com ??


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *