Liitävä lauantai: puutarhamessuilla ja Flying Finn -ajotapahtumassa


Flying Finn -tapahtuma Ruukin FK-radalla
Viime lauantaina riitti puuhaa: oltiin Ruukin FK-radalla Flying Finn -ajotapahtumassa sekä Ruukin Puutarhamessuilla.

Viime lauantai oli menoa täynnä: silloin oli Ruukin puutarhamessut sekä Ruukin FK-kerhon järjestämä Flying Finn -tapahtuma.

Alunperin minun ja Eemil-Eepin piti mennä koko viikonlopuksi (pe-su) Taekwon-Do-leirille, mutta Eepi oli niin väsyksissä koulunkäynnistä, että päätimme olla menemättä. Nyt saimme rauhoittua viikonlopun kotona, viettää lököperjantaita elokuvan ja herkkujen kera ja liitää tapahtumissa ainoastaan yhtenä päivänä. Sunnuntai oli taas kotipäivä.

Reni ja Eepi viettivät FK-radalla koko lauantaipäivän – lähtivät jo aamulla heti aamupalan jälkeen. Minä ja Roosa-Ilona sen sijaan suuntasimme aamutoimien jälkeen Ruukin hevoskeskukseen, jossa vietettiin jo perinteeksi muodostuneita Ruukin puutarhamessuja.

puutarhamessuilla lasten kanssa
Ruukin Puutarhamessuilla oli myyjiä sekä sisällä maneesissa että ulkona. Revonlahden kettu Repo vieraili messuilla lasten iloksi.

Ruukin puutarhamessuja on vietetty vuodesta 2016 lähtien ja kävijöitä on riittänyt. Myyjinä on sekä ammattipuutarhoja että puutarhaharrastajia tuotteinaan perennoja, puita, pensaita, kesäkukkia ja vihannestaimia. Jonkin verran on myös lähiruokaa kuten lähihunajaa ja yrttituotteita.

Lahjonnan ja karkin ihmeellinen voima

Itselleni matkaan tarttui puutarhamessuilta ihania vanhanajan narsisseja (valkoisia ja valkokeltaisia), joitain perennoja, muutama pensaantaimi sekä suomalainen alppiruusu Haaga. Lähihunajaa oli tarkoitus ostaa, mutta se nyt unohtui tiettävistä syistä.

Nimittäin Roosa ei oikein tahtonut viihtyä kanssani messuilla, vaan olisi halunnut lähteä heti-samantien-nyt-heti-heti-heti iskän ja Eepin luo karting-radalle. Jonkin aikaa hän jaksoi kiltisti käveleskellä, mutta vauhtia olisi riittänyt vähän liikaa. Eihän nyt puutarhamessuille mitään kukkia katsomaan mennä, eihän? ?

taimia puutarhaan
Puutarhamessujen ostoksia: alppiruusu uudella paikallaan sekä pensas odottamassa istuttamista. Tunnistaisiko joku tätä pensasta? Myyjä ei ollut varma – sitkeähenkinen pensas kuulemma on.

Sain haalittua vauhdista ja kitinöistä huolimatta kolme muovipussillista ja yhden ämpärin taimia – jotka eivät tietenkään ihan kevyitä olleet multineen kaikkineen. Ja tässä vaiheessa tietenkin neiti päätti lopettaa kärsivällisyytensä ja alkoi itkeä syliin.

Yritin kantaa sekä neitiä että taimipusseja ja -ämpäriä, mutta eihän siitä mitään tullut – minä kun en satu omaamaan Peppi Pitkätossun voimia. Niinpä pidin Roosaa hetken aikaa sylissä ja yritin tyynnytellä itkua. Lopulta päädyin lahjontakeinoon – lupasin laukustani sattumalta löytyneen minikarkkipussin (jossa oli kuusi pientä karkkia), jos Roosa jaksaisi itse kävellä autoon asti.

Arvaatte varmaan lopputuloksen? Neiti alkoi kiltisti kävellä ja hetken päästä jopa juoksi nauraen parkkipaikkaa kohti! Ja minä yritin epätoivoisesti pysyä perässä painavine kantamuksineni. ? Karkilla on ihmeellinen voima. ?

Kotona kiikutin taimet varjoiselle paikalle, kävimme syömässä lounaan ja ei kun menoksi, tällä kertaa FK-radalle.

Flying Finn -ajotapahtuma Ruukin FK-radalla

Flying Finn -tapahtuma Ruukin FK-radalla
Karting-radalla riittää monenlaista mukavaa touhua: välillä kiikuttiin ja saatiinpa syödä makkaratkin!

Kello oli jo puoli kolme, kun lopulta pääsimme Roosan kanssa Ruukin FK-radalle. Väkeä riitti tapahtumassa vieläkin, vaikka suuri osa oli jo ehtinyt lähteä kotiinpäin.

Ruukin FK-kerhon järjestämä Flying Finn -ajotapahtuma oli perheille suunnattu tapahtuma, jossa kerrottiin karting-harrastuksesta. Pitkin päivää järjestettiin lyhyitä koulutussessioita, joissa kerrottiin pääpiirteet mm. varusteista ja tärkeimmistä ratasäännöistä.

Session jälkeen lapset saivat karting-ajokortin ja kaikki koulutuksessa olleet (sekä lapset että aikuiset) pääsivät halutessaan kokeilemaan karting-ajoa FK-kerhon karting-autoilla – vakuutettuina ja ilmaiseksi. Päivän aikana koulutuksessa ja ajamassa kävi yli 100 henkeä.

Ruukin FK-radalla
Flying Finn -ajotapahtumassa oli Ruukin FK-kerholaisten karting-autoja näytillä. Eemil-Eepi on Birel ART:n ylpeä omistaja.

Kokeneemmat karting-kuskit kuten Eemil-Eepi, joka ajaa kolmatta kesää, antoivat näytösajoja. Karting-harrastajien kalustoa eli hienoja lasten ja aikuisten karting-autoja oli näytillä – myös Eepin Birel ART.

Roosan lempipuuhaa oli pomppulinnassa pomppiminen – karting-auton rattiin kun ei vielä tahdosta huolimatta kolmivuotias pääse.

Toki Roosakin kävi kokeilemassa karting-autoa – sekä lasten että aikuisten – mutta ilman varsinaista ajamista.

Karting-autoa testaamassa lapsi 3-vuotta
Brum brum! Roosa ajaa karting-autolla!

Vinkkejä: puutarhamessuilla lasten kanssa! ???

Tässä vielä vinkkejä äideille ja isille, jotka menevät puutarhamessuille lasten kanssa. Monet näistä on kantapään kautta opittuja, kuten yllä olevista teksteistäkin huomannee. ?

 • Kannattaa tutkailla aluetta ja esitettä.
  • Esimerkiksi Ruukin puutarhamessuilla on monenlaista tekemistä lapsille, kuten tikkupullan paistamista ja kivien maalausta.
 • Varaa puutarhamessukäyntiin riittävästi aikaa.
  • Jos olette menossa johonkin (lapsen kannalta) mukavaan paikkaan messujen jälkeen, lienee parempi paljastaa tämä lapsille vasta messuilta lähtiessä. Näin saat rauhassa kiertää messuilla.
  • Kiertele pienempi alue kerrallaan ja käy lasten kanssa välillä jossain lasten alueella tai vaikka syömässä jäätelöt, jotta lapset jaksavat olla mukana.
 • Varaa iloinen, rento mieli!
  • Ja (yllätyksien varalta) karkkia tai jotain muuta lahjontaa varten…
 • Ota mukaan jokin pyörällinen väline ostoksia varten. Esim.
  • Lastenrattaat, joihin mahtuu tavaraa ja mahdollisesti väsähtänyt lapsikin.
  • Kuljetuskärry (”kaljakärry”), johon kiinnität etukäteen jonkin laatikon tmv. niin, että saat lastattua perennoja jne. siihen. Tällaisia oli joillain mukana ja ne näyttivät ihan käteviltä.
  • Pakettiautolla matkaaville omat kottikärryt!
 • Muista varata käteistä!
  • Pienillä puutarhoilla ja omia taimia myyvillä ei (välttämättä) ole korttimaksumahdollisuutta.
  • Myös kioski voi toimia käteisen varassa. Etenkin lapsen kanssa kioski antimineen voi olla tarpeen.
? ? ? Vauhdikkaita ja kauniita kesäpäiviä! ? ? ?
sisarukset kiikkuvat
Eepi ja Roosa kiikkuvat Ruukin FK-radalla!

 


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Liitävä lauantai: puutarhamessuilla ja Flying Finn -ajotapahtumassa

 1. Kiva kuulumiskierros. Nuo vinkkisi messuille pätevät moniin muihinkin tilanteisiin, joissa lapset ovat mukana. Lahjonta tepsii aina 🙂 Vaikka taitaa olla laissa kielletty.
  Mukavaa toukokuun loppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *