Kartingin hurmaa huhtikuussa lumen keskellä!


FK-rata Hietamaa Ruukki
Huhtikuussa ajettiin jo Ruukin FK-radalla Hietamaalla!

Vaikka lumi ympäröi ja väliin on leijaillut vielä taivaaltakin, on karting-kausi aloitettu näilläkin leveysasteilla! Eihän innokkaita ajajia saa pidettyä radalta pois!  Radalla on taidettu ajaa jo pari viikkoa, vaikka lumi sulaa radan ympäriltä hiljalleen.

karting kuski lapsi harrastaa
Eemil-Eepi valmiina ajamaan omalla 77-karting-autollaan.

Eemil-Eepi on yksi innokkaista kuskeista – vauhti se on mikä hurmaa! Talvella saadaan kiitää rinteitä alas laskettelusuksilla ja kesät voi viilettää kartingradalla. Roosa-Ilonakin on jo päässyt laskettelun makuun ja radalla olisi jo kova hinku autolla pöristämään ?

Eemil-Eepi aloitti ajamisen kolmisen vuotta sitten ja innostui heti. Iskä ajoi nuorena kartingia ja nyt hänkin on palannut takaisin lajin pariin – entisenä kilpailijana aikoo aloittaa kisaamisen senioriluokassa. ? Eemil-Eepi on päässyt kartingin tiimoilta myös mainoshommiin, kuten kolmannesta kuvasta näkyy – hän oli muutama viikonloppu sitten rakennusmessuilla mainostamassa Flying Finn -tapahtumaa. Eepi jakeli koko pitkän päivän mainoslappuja ja pääsipä kirjoittamaan muutaman nimmarinkin!

kartingajaja Ruukin FK-kerho
Eemil-Eepi rakennusmessuilla mainostamassa karting-harrastusta, Flying Finn-tapahtumaa ja Ruukin FK-kerhoa.

Itsekin tykkäisin kovasti kartingista, mutta mutta… asiassa on pieni ongelma, nimittäin herkkä vatsa ja pää. Kerran ajoin sisäradalla, jossa oli tiukkoja mutkia mutkan jälkeen ja pää ja vatsa joutuivat koville – hitaastihan ei voi kartingia ajaa! En pystynyt ajamaan edes kierroslukua loppuun, koska vatsa teki tenän. Ajon jälkeen oli todella, todella huono olo ? On kamalaa, kun ei pysty tekemään sitä, mitä haluaisi. Pienenä näitä ongelmia ei ollut eli harjoituksen puutetta lie?

Onhan moottoriurheiluharrastuksessa omat riskinsä, mutta niinhän kaikissa vauhtilajeissa laskettelusta jääkiekkoon. Paitsi että ajamisessa on vauhdin hurmaa, se myös kehittää muun muassa havainnointikykyä ja tilannetajua. Opiskeltavaakin riittää: radalle ei pääse kisaamaan jollei esimerkiksi tiedä eri lippujen merkitystä ja pärjätäkseen täytyy oppia ajolinjojen merkitys jne. Ja ajaminen on urheilua – lähes kaikki lihakset joutuvat tekemään töitä, etenkin käsilihakset. (Tätä ei moni sellainen usko, joka ei ole kokeillut kartingia.) Toki muutakin liikuntaa kannattaa harrastaa.

Koikkelan väki suosittelee kartingia vauhdista pitäville! Parempi oppia päästämään höyryjä hallitusti radalla kuin jossain muualla.

? ? ? Hauskoja ajohetkiä vauhtihirmuille! ? ? ?

PS: Koikkelasta kajahtaa löytyy nyt myös Instagramista!


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *