Resepti: (kananmunattomia) banaanikauralättyjä jäätelön, hillon ja vaahterasiirapin kanssa, nam!

Facebooktwittergoogle_plusmail
ohje (kananmunattomat) banaaniohukaiset
Saisiko olla banaanikauraohukaisia suklaanougatjäätelön,
vadelmahillon ja vaahterasiirapin kanssa?

Letut eli lätyt eli ohukaiset, miksi niitä haluaakaan kutsua, maistuvat aina sekä lapsille että aikuisille, vai mitä? Nämä herkulliset letut sisältävät banaania ja kaurahiutaleita, mikä tekee niistä hyvän paitsi herkutteluhetkeen, myös vaikka iltapalaksi.

Ohukaistaikinaan ei tarvita lainkaan sokeria, sillä banaanit antavat riittävästi makeutta.

Banaani myös kiinteyttää taikinaa niin paljon, että ohukaiset onnistuvat ilman kananmuniakin. Alta löydät sekä kananmunallisen että kananmunattoman reseptin.

Lettuihin (kuten muuhunkin leivontaan) parhaimpia ovat mustat banaanit, koska ne saa hienoksi muusiksi, joka sekoittuu hyvin taikinaan. Katso alta vinkki banaanien pakastamiseen leivontapäivää varten!

ohje banaanilätyt myös kananmunaton
Paista kullanruskeita lättyjä, nam! 😋

Ohje: banaanikauraohukaiset

1 iso musta banaani
6 dl maitoa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl ruokaöljyä (itse käytän kotimaista rypsiöljyä)
2 munaa

Paistamiseen voita.

Vatkaa munien rakenne rikki vispilällä.
Kuori banaani ja soseuta haarukalla.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja vatkaa tasaiseksi.
Anna turvota 15-30 minuuttia.

(Jos taikina vaikuttaa turvotuksen jälkeen liian ohuelta, voit lisätä hieman vehnäjauhoja tai kaurahiutaleita.)

Paista kullanruskeita ohukaisia (lätty)pannulla.

Tarjoa letut jäätelön, hillon ja vaahterasiirapin kanssa.
Kuvassa ohukaisten ja vaahterasiirapin kaverina on suussasulavaa suklaanougatjäätelöä ja vadelmahilloa, nam! 😋

Voit tietenkin tarjota lätyt perinteiseen tapaan hillon ja kermavaahdon kanssa.

Parhaita ohukaiset ovat vastapaistettuina, hieman rapsakoina, mutta maistuvat jälkeenpäin jääkaapin kauttakin! 😋

Vinkki: jos haluat lättyihin rapsakat pitsireunat, korvaa vesi hiilihapotetulla vedellä!

Ohje: kananmunattomat banaanikauraohukaiset

2 isohkoa mustaa banaania
6 dl maitoa
3 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl ruokaöljyä (itse käytän kotimaista rypsiöljyä)

Paistamiseen voita.

Tee taikina ja paista lätyt samoin kuin yllä.

Ohje on muuten sama kuin edellä, mutta kananmunat on korvattu kokonaan banaanilla ja nestettä on hieman enemmän.

Vinkki: pakasta banaaneja leivontaa varten!

mustuneiden banaanien käyttö
Pakasta mustuneet banaanit seuraavaa leivontakertaa varten!

Banaanit mustuvat helposti, minkä jälkeen ainakaan meillä ei niitä kukaan halua syödä. Mustia banaaneja ei tarvitse kuitenkaan nakata roskiin, sillä sisusta on juuri maukkaimmillaan taikinoita varten.

Meillä mustat banaanit laitetaan sellaisenaan pakkaseen odottamaan seuraavaa leivontapäivää. Banaanit ovat valmiiksi kuoren sisällä, joten pakastaminen on vaivatonta!

Pakkasesta otettaessa mustuneet banaanit näyttävät hieman ällöttäviltä (ainakin minusta, vihreän banaanin ystävästä), mutta ovat täydellisiä leivontaan. Käytä niitä vaikkapa banaanimuffinsseihin, banaanikakkuun tai näihin herkullisiin banaanikauralättyihin.

Pakastetut banaanit käyvät hyvin myös pirtelöiden raaka-aineeksi.

Ota banaanit tunti ennen leipomista pakkasesta sulamaan tai sulata niitä hieman mikrossa. Kuoriessa ota huolellisesti banaanin sisäkuoresta jäävät suikaleet pois – ne voivat jäädä suikaleina myös taikinaan.

🍬☕🍬 Makoisia leivonta- ja herkutteluhetkiä! 🍬☕🍬

PS: oletkos muuten kokeillut herkullisia nokkoslättyjä? Ohjeen maittaviin nokkosohukaisiin löydät täältä.

Voisit tykätä myös näistä:

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte Blogipolku Bloglovin' Blogit.fi
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Resepti: (kananmunattomia) banaanikauralättyjä jäätelön, hillon ja vaahterasiirapin kanssa, nam!

  1. Tuo kuulostaa herkulliselta. Kiitos vinkistä, joka koski mustuneita banaaneja. En millään raskisi heittää mitään pois.
    Herkullista keskiviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *