Vanhan laatikon uusi elämä


ohje hylly vanhasta laatikosta
Roosa-Ilona sai huoneeseensa kauniin pikku hyllyn vanhasta laatikosta. Ohjeet löydät alta.

Pihallamme seisovan vanhan navetan perukoilta löytyi laatikko, johon ei löydy sopivaa kaapistoa. Laatikko oli kaunis ja siinä oli jänniä pieniä lokeroita, joten ajattelin tehdä siitä Roosa-Ilonan huoneeseen hyllyn.

tee se itse hylly vanhasta laatikosta
Laatikko putsattuna – lie missä käytössä ollut, kun sisälmyksiä ei saanut paremmin puhdistettua. Mutta mustat jäljethän eivät tässä tarkoituksessa haittaa.

Kuvassa laatikko putsattuna. Tämän jälkeen leikkasin laatikon pohjille eli tulevan hyllyn taustoille sopivan kokoiset palaset paperista. Papereiksi valitsin kauneimmat Roosan saamista lahjapapereista, joita olin tallettanut. Paperit kiinnitin itse tekemälläni liisterillä (alla ohje). Lopuksi vielä sivelin pensselillä muutaman kerroksen liisteriä liimattujen paperien päälle – odotin liisterin kuivumista ennen seuraavan kerroksen sivelyä. Näin papereista tuli kestäviä ja kiiltäviä.

ohje vanhasta laatikosta hylly
Taustojen liimausta laatikon pohjalle.

Tässä kuvassa hommat ovat kesken eli paperit on leikattu ja liisteri on valmiiksi keitelty.
Vinkkinä, kuten kuvasta näkyy, minulla on kaikenlaisia vanhoja värkkejä tallessa askarteluhommia varten, esim. vanha pieni irrallinen sähköliesi, vanha kattila ja vanha rautavispilä.

Kun laatikko oli kuivunut kunnolla, se ruuvattiin neidin huoneen seinälle, ympärille sydämen muotoiset koristevalot ja neidin tavarat hyllyille. Mielestäni hylly on ihanan näköinen pikkuneidin huoneessa 🙂

Huom: muistakaa kunnioittaa tuunauksissanne vanhaa eli pitää huolta, että vanha säilyy myös tuleville sukupolville. Pyrin itse muokkaamaan mahdollisimman vähän mitään vanhaa tavaraa, enkä millään tavalla riko tmv., jotta myös lapseni ja lasten lapset voivat ihastella niitä samanlaisina kuin tähän asti.

Tälle laatikolle en tehnyt muuta kuin lisäsin taustat, joten jos sopiva kaapisto yhtäkkiä ilmaantuisi, laatikon voisi vallan mainiosti vielä ottaa alkuperäiseen käyttöönsä.

Ohje: itse tehty liisteri

Tällä liisteriohjeella on kiinnitetty kaikki meidän talon tapetit ja hyvin ovat kestäneet! Suosittelen! On takuuvarmasti hengittävää eli sopii myös vanhaan, muovittomaan taloon.

1 osa hienoa vehnäjauhoa
9 osaa vettä

Sekoita jauhot pieneen määrään kylmää vettä.
Laita loput vedet kattilaan kiehumaan ja vispaa kylmä vesijauhoseos lähes kiehuvaan veteen.
Vispaa kunnolla!

Anna seoksen jäähtyä. Jos pinnalle ehtii syntyä kuivunut kuori, poista se.
Pintaa ei pääse syntymään, jos sekoitat välillä.

Jos liisteri tuntuu liian paksulta, voit lisätä pienen määrän vettä.

Kokeile liisteriä ensin pienellä paperisuikaleella.

Vinkki: liisteriin näyttää käyvän myös vanhaksi menneet jauhot. Itse laitan vanhat jauhot nykyisin talteen askarteluja varten.


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *