Kauniita vanhoja tapetteja


vanha kukkatapetti paneliseinä
Vanhoilla tapeteilla voi tapetoida esimerkiksi pieniä, listoilla kehystettyjä alueita seinille, kuten meidän yläkerran vessan seinillä.

Tapeteilla voi leikitellä ja vaikka vanhaa tapettia ei saisi kuin jonkin verran, voi sillä ja listoilla saada ihmeitä aikaan. Vanhaa hirsitaloa kun laitamme, halusimme ehdottomasti täysin muovittomia paperitapetteja – ja vanhan tyylisiä. Löysin sieltä täältä vanhoja paperitapettirullia ja niillä olemme tapetoineet monia huoneita. Liisterin tein itse vehnäjauhoista ja vedestä – ohjeen löydät aiemmasta blogipostauksesta. Liisteri on ollut todella hyvää, eikä ongelmia ole tullut – tapetit ovat pysyneet hyvin seinillä ? Suosittelen paperitapetteja ja itse tehtyä liisteriä lämpimästi!

Vanhat tapetit, joita olen löytänyt, ovat olleet aivan ihania kuviotapetteja, jotka on ollut aivan pakko saada taloon käyttöön. Tietenkin aikaa on mennyt tapettien määrien arvioimiseen ja sen miettimiseen, mihin mikäkin tapetti riittäisi – vanhaa tapettia harvemmin saa kovin montaa rullaa, eikä nekään yleensä täysiä. Vanhoissa kartanoissa on ollut aiemmin listoitettuja alueita tapetoituna, joten käytimme tätä tekniikkaa jotta saimme tapetit riittämään. Ja näin saadaan todella kauniita ja viimeisteltyjä tiloja. Toki niissä on oma hommansakin – kiitokset Renille, kun hän on jaksanut värkätä ?

vanhat paperitapetit
Kukkataulut sopivat vanhaan, kauniiseen kukkatapettiin.

Sivun kahdessa ylimmässä kuvassa näkyy meidän yläkerran vessaa, joka on täysin eri maailma kuin alakerran tumman ruskea wc. Yläkerran vessaa kiertää maalattu puolipanelointi, mutta täällä sävynä on kaunis harmaan vihreä – itse sekoittamani sävyn otin vanhasta paperitapetista, jota on käytetty seinien yläosissa. Yläosa on maalattu samalla harmaan vihreällä ja keskelle on laitettu vaalealla kuviotapetilla tapetoitu alue, jossa on listakehykset ympärillä. Tällaiset listoitetut tapettialueet ovat keskellä jokaista seinän pätkää, myös oven yläpuolella. Lopputulos on ihanan romanttinen ?

vanha värikäs kuviotapetti
Vihreäsävyinen paperitapetti koristaa työhuoneen seinää.

Saman tyylistä kehystettyä tapettialuetta on käytetty myös työhuoneessa (pystykuvat yllä ja alla). Siellä tapetoituna on ainoastaan yksi pitkä seinä ja samalle sivulle jäävä pieni seinänpätkä oven vieressä – vastapäätä pitkää seinää on iso kirjahylly, jonka taakse jäävän seinän maalasin. Sävymaailma on taitettua vihreää. Seinälle olemme muuten koonneet, kuten työhuoneeseen sopii, vanhoja kunniakirjoja kuten Paavolan osuusmeijerin maidonhoitokilpailun 2. palkinto vuodelta 1966 ja Suomi-Ruotsi marja- ja apurehumaaottelun kunniakirja vuodelta 1942!

värikäs sisustus vanha talo
Näkymä kuin ennen vanhaan: vanha paperitapetti, arkku ja seinäkello.

Eemil-Eepin huoneeseen tuli turkoosin sävyinen kukkakuvioinen paperitapetti. Pitkän seinän alaosaan Reni teki kauniin listoituksen ja maalasin sen taitetulla vihreällä. Yläosa on tapetoitu. Lisäksi tapettia riitti yhdelle vinolle seinälle. Kuten kuvasta näkyy, seinille on minun sisustusten lisäksi hiipimässä kaikenlaista Star Warsista lähtien ☺

värikäs lastenhuone
Eepin huoneessa on turkoosisävytteinen kukkatapetti.

Roosa-Ilonan huoneessa kaunista keltaista kuviotapettia riitti yhdelle isolle seinälle. Ainoastaan alaosaan piti laittaa korkeampaa listoitusta, jotta tapetti kohdistuksineen riitti. Vastapäiselle vajaan metrin korkuiselle seinälle laitoimme toisenlaista keltaista tapettia ja muut seinät maalasimme keltaisiksi. Huone on tosi aurinkoinen ja pirteä vuoden ympäri.

lastenhuone keltainen paperitapetti värikäs sisustus
Roosa-Ilonan huone sai hempeän keltaisen paperitapetin.
Lykkyä vanhojen tapettien metsästämiseen ja mukavia tapetointeja ☺

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *