Syystunnelmaa pihalle


syysasetelma auringonkukista
Koikkelan sisääntuloa koristavat vanhaan sinkkiämpäriin asetellut auringonkukat, nappikukat eli pietaryrtit, heinät ja kaurat.

Syksy on saapunut kylmine öineen ja aamuineen. Ainoastaan sitkeimmät kukat vielä sinnittelevät pihalla hengissä, mutta onneksi värikylläisyydestä huolehtivat kauniin keltaiset, punaiset ja oranssit lehdet. Myös kuuset, männyt ja muut havupuut ja -pensaat kukoistavat. Syksy on kaunista aikaa.

Koristelimme lasten kanssa pihaa syystunnelmaan sopivilla asetelmilla. Naapurimme toi meille kimpun itse kasvattamiaan auringonkukkia. (Minäkin haaveilen auringonkukkapellosta – jospa sen joku kevät vielä istutankin.) Ne pääsivät vanhaan ämpäriin. Joukkoon keräsimme omalta pellolta kauroja, heinää ja pietaryrttejä. Kimpusta tuli aika komea, sanoisin!

puutarha vanhat lasten kumpparit
Vastaistutettujen sypressien vieressä on ihana betonilyhty, sammakkopatsas sekä betonilla täytetyt, rikkinäiset lasten kumisaappaat.

Vastaistutettujen tuijien ympärille löysivät paikkansa betoninen lyhty, sammakko sekä Eemil-Eepin vanhat kumpparit. Kumppareita ei enää voinut käyttää reikien vuoksi, joten täytimme ne sementillä. Nyt ne saavat koristaa pihaa – minusta ne pienikokoisina näyttävät suloisilta.

Vanhaan kupariseen kukkaruukkuun keräsimme havunoksia. Tämä asetelma säilyy ainakin hengissä talvellakin 🙂

Portaille pääsi myös kanervapurkki, jonka viereen lennähti pieni enkeli vai keijuko lie.

Vaikka etupihamme on vielä täysin kesken – piha soralla, kukkapenkit keskeneräisiä jne. – täytyy sanoa, että tällaiset pienet yksityiskohdat kiinnittävät huomion tehokkaasti pois keskeneräisistä paikoista. Ne piristävät mieltä ja antavat toivoa siitä, että joku päivä ne ympärillä olevat suuremmatkin kokonaisuudet saadaan kuntoon.

Nautitaan syksystä, raikkaasta ilmasta ja kauniista päivistä!

syksyinen asetelma kuparin teline havut
Vanha kuparinen teline sai havunoksia koristeekseen.
syystunnelmaa pihalle kanerva enkeli
Kanervat ja pienen pieni keiju toivottavat tulijat tervetulleiksi Koikkelaan!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *