Askartele syntymäpäiväkortti: käärme ja juhlaviiri


askarteluohje käärme koriste kortti
Askartele synttärisankarille hieno käärme normaalin syntymäpäiväkortin sijaan!

Syntymäpäiväkortti voi olla myös juhlien ja lastenhuoneen koriste perinteisen paperikortin sijaan. Omien lasteni 2-vuotissynttärikorteiksi tein koristeet, joissa on myös pahviosuus, johon kirjoitin synttärionnittelut. Näin lapsille jäi syntymäpäivistä hienot muistot, jotka voi laittaa aina juhliin esille.

Halutessaan nämä askartelut voi tehdä myös lasten kanssa yhdessä – molemmissa on paljon osioita, joita jo hyvin pienet lapset pystyvät tekemään. Esimerkiksi käärmeessä pienikin lapsi osaa rutata muovipusseja palleroiksi ja juhlaviirissä koristella hahmoja kimalleliimalla

Askartele käärmekoriste

tee se itse syntymäpäiväkortti ohje käärme
Eemil-Eepin synttärikäärme luikertelee Eepin huoneen verhotangossa.

Eemil-Eepin 2-vuotissynttärikortiksi tein aikanaan käärmeen. Idean sain kirjasta Disneyn iloiset lastenkutsut. Kirjassa käärme on täytetty popcornilla, mutta minä halusin tehdä käärmeestä pysyvän muiston ja koristeen. Niinpä käytin palleroiden tekemiseen erivärisiä muovipusseja, myös kuviollisia. Näin käärmeestä tuli hienon värikäs ja kiiltävä.

Käärmeen voi halutessaan tehdä täysin kierrätysmateriaalista kuten tämä minun tekemäni otus. Käärmeen ruumis on tehty sellofaanista – tässä kukkakääreenä olleesta. Jos käytät sellofaanirullaa, ota siitä noin 15 sentin pala. Kääri sellofaanipalanen pituussuunnassa rullaksi ja sido toinen pää lahjanauhalla – tästä tulee käärmeen vartalo.

Muotoile värikkäästä muovipussista tai muusta haluamastasi materiaalista pallo ja laita sellofaanin sisälle sidottuun päähän. Sido lahjanauhalla myös toiselta puolelta palleroa, jotta sellofaanin sisälle narujen väliin jää nätti pallero.

Lisää seuraava pussi jatkoksi ja sulje taas lahjanauhalla. Jatka näin, kunnes saat pötkylän täyteen palleroita. Jätä vartalon toiseen päähän jonkin verran sellofaania, jotta voit teipata käärmeen pään kiinni.

Tee käärmeen pää pahvista, mielellään sellaisesta, jonka puolet ovat eriväriset – tällöin käärmeen suu on sisältä erivärinen kuin itse pää (kuten kuvan otuksella). Vaihtoehtoisesti voit päällystää pahvin toisen puolen haluamasi värisellä paperilla.

Tarvitset kartonkia pitkulaisen palasen – tämän käärmeen pää on noin 30 x 14,5 senttiä kokoisesta kartonginpalasta tehty. Kartonki on kierrätysmateriaalia eli peräisin jostain pakkauksesta (en enää muista mistä).

Taita kartonkipala kahtia ja leikkaa nurkista palaset pois, jotta saat käärmemäisen pään. Tee taitoskohtaan noin 3 sentin pituinen viilto. Työnnä sellofaania tästä viillosta läpi ja kiinnitä teipillä käärmeen suuhun / pään sisäpuolelle – näin kiinnitys jää piiloon.

Leikkaa jostain muovimateriaalista, vaikka muovipussista, kuten kuvan oliolla, tai leveästä lahjanauhasta suikale käärmeen kieleksi. Teippaa kieli käärmeen suuhun ja leikkaa toiseen päähän halkio.

Piirrä käärmeelle silmät ja sieraimet. Synttärionnittelut voit kirjoittaa käärmeen pään nurjalle puolelle.

Eemil-Eepi tykkää kovasti käärmeestään ja se koristaa hänen huonettaan vuoden ympäri. Tällä hetkellä käärme majailee ikkunalla kiemurrellen verhotangossa, kuten kuvasta näkyy.

Askartele juhlaviiri

askarteluohje juhlaviiri syntymäpäiväkortti
Roosa-Ilonan 2-vuotissynttärikorttina toimi ihana juhlaviiri, jossa seikkailevat meritähdet ja mustekalat.

Roosa-Ilonan 2-vuotiskortiksi tein juhlaviirin, jossa leikkivät meritähdet ja mustekalat. Idean sain Jane Bullin kirjasta Lasten parhaat juhlat (kustantaja Lasten Parhaat Kirjat, Helsinki 2005), mutta muokkasin ohjetta hieman omanlaiseksi.

Piirsin ja leikkasin erilaisia tähtiä ja mustekaloja pahvista, leikkasin ja liimasin silmät valkoisesta ja värillisestä paperista ja piirsin yksityiskohtia eri värisillä kimalleliimoilla. Jokaisesta viirin hahmosta tuli oma persoonansa!

Hahmojen yläosaan tein rei’ittäjällä viirinauhaa varten reiän. Viirinauhaksi löysin kaapin perukoilta värikkäitä kengännauhoja (vanhoja, mutta käyttämättömiä). Yhden hahmon taustapuolelle kirjoitin Roosalle syntymäpäiväonnittelut.

Kuvassa juhlaviiri on viritettynä kotimme portaikkoon, jossa se koristeli Roosa-Ilonan synttäreitä. Pikkuneiti tykkäsi kortistansa kovasti. Tulevina vuosina juhlaviirin voi laittaa esille Roosan synttäreille.

askartele syntymäpäiväksi meritähti

askarteluohje koriste syntymäpäivä

tee se itse ohje syntymäpäiväkortti


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *