Herkkuja tontulle ja muita jouluperinteitä


jouluperinteitä
Tässä Koikkelan jouluperinteitä: keittiöön jätetään iltasella tontulle herkkuja sekä kirje vietäväksi Joulupukille.

Enää yksi yö jouluun! Voi jännityksen määrää! Saa nähdä, kuinka hyvin lapset nukkuvat ensi yönä ja kuinka varhain heräävätkään?

Olohuoneen oikeat joulukuuset on koristeltuna (niistä kuvia), piparit koristeltuina, koti siistinä ja (lähes kaikki) paketit paketoituina ja odottelemassa komeron perukoilla. Enää siis viimeistelyä ja joulu voi tulla hyvillä mielin!

oikeat joulukuuset
Joulukuusten loistoa Koikkelan olohuoneessa.

Lasten kirje joulupukille on odotellut varmaan parisen viikkoa viimeistelyä – tänä vuonna on riittänyt erityisen paljon jännitystä, eivätkä lapset ole uskaltaneet jättää kirjettä aiemmin… Lahjalistoja on toki kirjoiteltu, joten eiköhän ne tontut ole nähneet niistä listoista toiveet! Vihdoin tänään joulupukin kirje laitettiin tontulle vietäväksi jouluglögin ja herkkujen kera.

Meidän perinteisiin siis kuuluu lasten kirjoittama kirje joulupukille. Kirje laitetaan keittiön sivupöydälle niin, että tonttu näkee sen ikkunasta ja tietää tulla sen hakemaan. Tonttua varten pöydälle laitetaan herkkuja, yleensä keksejä ja mehua tai glögiä. Siitä kaikki sitten yön aikana häviävät!

Tonttu yleensä jättää kirjeen, jossa kiittää herkuista. Joinakin vuosina tontun kanssa on ehditty käydä kirjeenvaihtoa enemmänkin ja hänelle on jätetty useampana iltana herkkuja.

vanhoilla koristeilla koristeltu joulukuusi
Olohuoneen iso joulukuusi saa vanhat joulukoristeet

Jouluaattoaamun perinteisiin kuuluu kuusen alta löytyvät joulupukin kortti (”Hyvää joulua! Tänään saavun, kun maltatte vielä hetken odottaa!”) sekä ensimmäiset paketit – yksi paketti kummallekin lapselle. Paketeiksi valikoidaan sellaiset, joiden parissa lapset (toivon mukaan) viihtyisivät koko pitkän, odotuksen täyteisen päivän. Joulupukki kun saapuu vasta illalla.

lasten oikea joulukuusi koristeltuna
Lapset saavat koristella olohuoneen pienen joulukuusen.

Kuvissa vihdoin näkyvät olohuoneen kuuset koristeltuina: iso kuusi ja pikkukuusi vierekkäin. Ensimmäisessä kuvassa näkyy joulupukin kirje sekä tontulle tarkoitetut herkut.

Oikein mukavaa joulua kaikille! Leikitään, lauletaan ja iloitaan – onhan vuoden ihanin aika! ?

PS: Lisää joulutarinoita löydät Joulu-kategorian alta. ?

joulukuusen koristeet lasten kuvat
Joulukuusenkoristeet Roosan ja Eepin valokuvilla pääsevät kunniapaikalle olohuoneen joulukuuseen vanhojen joulukoristeiden rinnalle.

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *