Joulupullia ja joulupipareita


joulupullat joululeivonta pulla jouluherkku
Lasten kanssa on mukava leipoa hauskan näköisiä joulupullia!

Jouluinen tuoksu levisi taloomme, kun leivoimme lasten kanssa joulupullia ja joulupipareita. Lapset auttoivat hienosti ja etenkin joulupipareiden tekemistä odoteltiin kovasti, arvaattekos miksi? Koska silloin saa syödä taikinaa! ?

Etenkin Roosa-Ilonan piparileivontaa oli hauska katsoa. Annoin hänelle taikinaköntän, hän paineli sitä vähäsen pikkukaulimellaan, haukkasi palasen, painoi hiukan piparimuotilla, haukkasi taas palasen ja niin edelleen! Muutaman palasen hän suostui laittamaan uunipellille, mutta suurin osa taikinasta meni parempiin suihin saman tien!

Eemil-Eepi puolestaan osaa leipoa jo tosi hienosti ihan itse ja hän teki vähintään yhtä paljon ja yhtä kauniita pipareita kuin minäkin.

lapset joululeivonta piparit
Joulupipareiden leipominen on lapsista hauskaa!

Joulun ajan herkuttelua varten leivoimme pari pupua ja pari lumiukkoa Roosan kanssa. Lisäksi päätin kokeilla voitomusokeri-seoksella täytettyä pullaa Eemil-Eepin inspiroimana – hänen lempipullansa on kahvikehrä, joka on täytetty samaisella seoksella.

Korvapuustit tomusokeri-voisisuksella

Tein siis korvapuustit, mutta sisuksena käytin seosta tehtynä 100 grammasta voita, 100 grammasta tomusokeria ja 3 teelusikallisesta vaniljasokeria. Kuten arvata saattaa, pullista tuli todella makoisia! Käytäntö vain opetti, että sisälle ei kannata kovin paksulti seosta levittää, vaan mieluummin laittaa lisää seosta pullan päälle ennen uuniin laittamista.

lasten piparileivonta joulu
Piparimuotteja on jos jonkinlaista!

Massut olivat leipomisen jälkeen kaikilla meillä niin täynnä taikinaa, että uunivalmiita herkkuja ei ihan heti jaksettu maistaakaan! ?

?? Herkullista joulua kaikille!  ??

PS: Lisää tuoksuvia ja maistuvia joulutarinoita löydät Joulu-kategoriasta. ?

pullaohje joulupulla voitomusokeri
Saisiko olla tuoreita voitomusokeripullia?

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *