Tee-se-itse nukketeatteri kotiin


käsinukke lasten leikit
Tee lapsille nukketeatteri verhoista!

Mikäs sen mukavampaa kuin keksiä omia nukketeatteriesityksiä? Meille on kertynyt pino erilaisia käsinukkeja kirpputoreilta, kaupoista ja nettikaupoista. Niinpä päätin tehdä meille nukketeatterin yläkerran käytävään, lähelle lasten huoneita.

Nukketeatterina on kaksi laskosverhoksi tarkoitettua kangasta, joissa on nauhat ylänurkissa laskosten ylössitomista varten. Näistä nauhoista verhot on kätevä kiinnittää käytävän molemmin puolin seinillä oleviin koukkuihin. Keskeltä verhot on kiinnitetty hakaneulalla yläosasta toisiinsa kiinni.

Koska verhot ylettyvät käytävän keskellä hieman limittäin toistensa kanssa, jää niiden keskelle aukko, josta pääsee puikahtamaan toiselle puolelle – tai pystyy esityksen aikana kuikuilemaan yleisöä.

käsinuket säilytys idea taskut
Nukketeatterin nuket säilyvät kätevästi kankaisessa lokerikossa.

Käsinukeille kiinnitin portaikon takakaiteeseen, siis sinne aulan puolelle, vanhan kangaslokerikon – olen saanut sen joskus lapsena kirjakerhosta (joku saman omistanut ehkä tunnistaa!). Laitoin lokerikkoon metallisen kannatinraudan, jolloin kiinnitys on tukeva ja kaunis. Lokerikon isossa taskussa pidetään myös nukketeatterin kankaita silloin, kun teatteri ei ole käytössä.

Meillä on ollut monia hauskoja hetkiä nukketeatterin parissa! Lasten kanssa on hauska keksiä mitä hullumpia esityksiä. Tai sitten voi nauttia heidän esityksistään katsomon puolella.

Nukketeatterikangas/kankaat ja käsinuket ovat hyvä lahjavinkki lapsille jouluksi tai synttäreille!

tee se itse käsinukketeatteri verhoista
Leikitään käsinukeilla!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *