Suklaamannapuuron tietävät varmaan kaikki, mutta oletko kokeillut koskaan suklaakaurapuuroa? Suklaa sopii hyvin myös kaurapuuroon. Puurossa on käytetty tummaa kaakaojauhetta ja makeutukseen pääasiassa hunajaa, joka on kuvassa lusikassa. Näin puurosta saa paitsi makoisaa ja maukasta, myös terveellistä! Halutessasi voit vielä lisätä kauraleseitä joukkoon.
Tämä puuro käy aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi tai miksei pieninä annoksina vaikkapa jälkiruoaksi. Hunajan lisäksi päälle voi lisätä vaikkapa marjoja tai suklaan ystäville suklaarouhetta. Itse en ole erityinen suklaan ystävä, mutta tämä puuro maittaa kyllä! ☺
Suklaapuuron ohje
Neste: 1 l maitoa TAI 7 dl vettä ja 3 dl maitoa TAI 1 l vettä
4 dl (täysjyvä)kaurahiutaleita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (tai maun mukaan niin paljon/vähän kuin haluat)
2 tl ruskeaa sokeria
1 tl suolaa
voinokare
(2 rkl kauraleseitä)
hunajaa maun mukaan makeutta tuomaan
Mittaa kylmä neste kattilaan ja sekoita siihen kaurahiutaleet ennen kuin laitat kattilan hellalle kiehumaan – näin saat puurosta samettisen pehmeää.
Muista sekoittaa välillä, jottei puuro pala pohjaan. Kun puuro on kiehahtanut, laita liesi pienemmälle, jotta puuro saa hautua.
Voit lisätä kaakaojauheen ja sokerin tässä vaiheessa – sekoita hyvin.
Anna puuron hautua 5-8 minuuttia tai halutessasi oikein pehmeän puuron, 15-30 minuuttiakin.
Lisää lopuksi suola ja voinokare maun mukaan ja sekoita. Halutessasi voit lisätä hieman kauraleseitä.
Hunaja on paras laittaa voin tapaan puuronsilmäksi lautaselle tai sekoittaa puurolautaselliseen – näin hunajan terveelliset ainesosat eivät haihdu.