Hyvää itsenäisyyspäivää!


itsenäisyyden juhlintaa perheessä
Lapset toivottavat hyvää itsenäisyyspäivää

Tänään Suomi täyttää 99 vuotta. Tänään on aika olla onnellinen rauhallisesta ja ihanasta kotimaastamme. Kun miettii maailman menoa, tuntee itsensä onnekkaaksi. Eihän tämäkään maa enää taida lintukoto olla, mutta turvallinen ja hyvä paikka asua ja elää silti.

Tänä päivänä saa olla kiitollinen meidän rakkaille isovanhemmille / isoisovanhemmille, joiden rohkeuden ansiosta meillä on ikioma kotimaa. Olen kuullut omakohtaisia sota-ajan kokemuksia mummoltani, joka palveli lottana ja oli myös etulinjan tuntumassa.

Isoisäni eivät halunneet puhua omista kokemuksistaan kenellekään, vaikka olisin heidän kanssaan voinut jutella – toinen kuoli ennen syntymääni ja toisen kuollessa olin vain parivuotias.

Rintamalla olleiden ja lottien lisäksi suuren työn tekivät tietenkin myös jäljelle jäänyt väki, joka huolehti kodeista, lapsista, maista ja mannuista. En voi koskaan lakata hämmästelemästä sitä, miten heidän ikäpolvensa pystyivät kaikkeen siihen. Ja kuinka he pystyivät rakentamaan sotien jälkeen Suomesta niin hyvän paikan! Kunnioitan suuresti heitä.

itsenäisyyspäivä kynttilät
Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Pidetään yhdessä huolta saamastamme perinnöstä, jotta myös meidän ihanilla lapsilla ja kaikilla tänne muuttavilla olisi hyvä Suomi, jossa asua! ?

PS: tienaa arpa jouluarvontaan tykkäämällä tästä julkaisusta Facebookissa! (Lisätietoa arvonnasta blogissa otsikolla Jouluinen arvonta.)


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *