Nopeat herkut vapuksi: ihanat pikamunkit -resepti


Leivo vapuksi pikamunkkeja
Ihanat pikamunkit -reseptillä leivot nopeasti vappumunkkeja ilman hiivaa. Suussasulavan makoisat herkut syödään tien lämpiminä – ja saat uskoa, että ne katoavat äkkiä parempiin suihin!

Munkit ja sima kuuluvat vappuun – miksikäs muuten puhuttaisiin ”vappumunkeista” ja ”vappusimasta”! Mikset kokeilisi näistä perinneherkuista hieman erilaisia versioita? Alta löytyy ihanat pikamunkit -resepti. Juhlavan veriappelsiinisiman reseptin löydät aiemmasta postauksesta. Sima pitää valmistaa viimeistään kolme päivää ennen vappua, pikamunkit valmistuvat vappupäivänä ja syödään saman tien lämpiminä.

Minun suuhuni nämä pikamunkit ovat sopineet aina paremmin kuin normaalit munkit. Kyllähän normimunkitkin ihan herkullisia ovat, mutta nämä ovat erityisen ihania ja makoisia, kerrassaan suussasulavan hyviä! ? (Mitenhän vielä kehuisin munkit maasta taivaaseen? ??)

Koikkelan perheen vapunviettoa
Vapunviettoa Koikkelassa viime vuonna. Vappuna saa herkutella ja hassutella!

Äitini on tehnyt pikamunkkeja tällä reseptillä niin kauan kuin muistan. Lapsuuden vapuista mieleeni tulee ensimmäisenä se, kuinka söin näitä herkkuja masun täpötäyteen. ? Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan! ?

Pikamunkeissa ei ole hiivaa, vaan leivinjauhetta. Tämä lienee yksi syy siihen, miksi vatsani pitää erityisesti näistä munkeista. (Lue: hiivatuotteista vatsani turpoaa.) Joten jos hiivaleivonnaisten syönti aiheuttaa vatsaongelmia, kokeile ihmeessä näitä munkkeja leivinjauheella.

perhevappu
Suosittelemme veriappelsiinisimaa ja pikamunkkeja, sluprs! ?

Pikamunkit paistetaan samalla tavalla rasvassa kuin normaalit munkitkin, mutta muuten tekeminen on paljon helpompaa. Taikina tehdään yksinkertaisesti sekoittamalla ainesosat keskenään.

Paistaminen puolestaan tapahtuu tiputtamalla taikinaa lusikalla kuumaan rasvaan. Tästä pikamunkit saavat hauskat muotonsa: jokainen munkki on omanlaisensa yksilö. Yksi hauskuus näiden herkkujen syönnissä onkin ihmetellä, mitä hahmoja niistä löytyykään!

Ihanat pikamunkit -resepti

 

nopeat ja ihanat pikamunkit -resepti
Pikamunkit on helpompi leipoa kuin normaalit munkit: taikinaan ei tule hiivaa ja sitä saa tipauttaa lusikalla kuumaan öljyyn. Tästä syntyy pikamunkkien hauska, vappuun sopiva ulkomuoto!
  • 4 kk vehnäjauhoja
  • 1 kk sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 kk maitoa
  • Paistamiseen öljyä
  • Pinnalle sokeria

(kk = kahvikuppi)

Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään.

Lisää joukkoon kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi.

Kaada sokeria reunalliseen lautaseen munkkien sokeroimista varten.

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Tiputa lusikan avulla taikinaan nokareita ja paista niistä kullanruskeita (n. 5 minuuttia).

Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle hetkeksi ja pyöritä vielä lämpiminä sokerissa.

Herkuttele lämpimillä, juuripaistetuilla munkeilla. ?

vapunviettoa perheen kesken
Kyllä lähtee! Nimittäin vappujuhlat tältä sakilta! ?? Hauskaa vappua toivottaa Koikkelan poppoo! ?

Muita vappujuttuja löydät Vappu-kategoriasta. Sieltä löytyy esimerkiksi vappujuhlien naamiaisasuvinkkejä.

?  ? ? Makoista ja hassunhauskaa vappua kaikille! ? ? ?


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *