Jäärata-ajoa karting-autolla: 360° käännös, donitseja ja muuta kivaa!


Karting-autolla voi tehdä 360 asteen käännöksiä jääradalla!
Lumi pöllyää, kun Eemil-Eepi tekee 360 asteen käännöksiä ja donitseja! Tässä touhussa täytyy olla hyvä pää, joka kestää pyörimistä ja kieppumista. ?

Talvellakin voi jatkaa karting-harrastusta ajamalla jääradalla ja sehän se vasta kivaa ja opettavaista onkin! 8-vuotias Eemil-Eepi on pyörinyt kuin väkkärä ja harjoitellut 360° käännöstä. Jääajoa varten Eepin karting-autoon asennettiin piikkirenkaat.

Reni jäädytti suuren jääradan meidän talon ja joen välissä olevalle isolle peltoaluelle. Jäädytystä varten hän vuokrasi pitkän letkun ja pumpun, jolla sai pumpattua vettä joesta.

Minä luulin alun perin, että pellolle tehdään jokin pieni alue, mutta mitä vielä! Reni ei tyytynyt pikku plänttiin, vaan jäädytti kunnollisen pituisen radan harjoittelua varten! Liekö se sitä eteläpohjalaista suuruuden hulluutta? ? Eipä silti, nythän tuosta oikeasti oli iloa, toisin kuin minijäätiköstä.

Reni ahersi pitkiä päiviä saadakseen:

  1. alueen putsattua enimmästä lumesta ja tasoitettua,
  2. tehtyä joen jäähän reiän, johon asettaa pumppu,
  3. levitettyä piiiitkän letkun ja vietyä toisen pään alas jokirantaan,
  4. pumpattua vettä ympäri valtavaa rata-aluetta eli raahattua pitkää letkua monta kertaa radan ympäri.

Jäädytys piti tehdä monta kertaa, jotta alueesta sai tasaisen, ilman näkyvää maata. Jokirantaa vasten Reni teki lumivallit, jotta autolla ei vahingossa humpsahda korkeaa jokitörmäpudotusta joelle.

karting-autolla jääradalla pellolla
Karting-autolla voi talvisin päristä pitkin jäädytettyä peltoa ja sehän onkin vasta hauskaa! Kysykää vaikka Eemil-Eepiltä, 8v!

Jäädytystouhuissa taisi mennä useampi päivä ja ilta. Lapset olivat sairaina juuri silloin, kun Reni teki urakkaa, joten mekään emme voineet olla avuksi.

Lopulta jäärata oli valmis. Voi sitä riemua, kun Eepi pääsi ajamaan! Eepi pyöri kuin väkkärä autollaan tehden huimia 360 asteen käännöksiä ja donitseja! Hänellä ei paljon päätä huimaa! ?

Jääradalla kävivät harjoittelemassa myös Eepin kartingkaverit. Yhteen karting-autoon oli laitettu takarenkaisiin kettingit ja eturenkaiden tilalle moottorikelkan sukset! Vinhan näköinen peli!

Tässäpä video iloksenne, jossa Eepi harjoittelee ja pyörii ja hyörii, olkaa hyvät! ?

Tämän vuoden jäärata oli kuulemma harjoitusversio – ensi talvena tietää miten homma hoidetaan. Saapa nähdä, millainen rata pellolle vuoden päästä syntyykään!

❆ ? ❆ Vauhdikkaita jäärataharjoituksia! ❆ ? ❆

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Jäärata-ajoa karting-autolla: 360° käännös, donitseja ja muuta kivaa!

  1. Moni pieni ja isompikin kaveri olisi taatusti kateellinen Eepille. Voi tuota ajamisen riemua. Pellolla on turvallista, kun ei jää petä alta. Aurinkoa teidän viikkoonne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *