Jalitsua kantohangilla!


jalkapallo talvi kantohanki
Kevättalven kantohangilla voi harrastaa vaikka jalkapalloa!

Voi mitkä kantohanget olikaan täällä pari päivää sitten! Potkimme jalkapalloa lasten kanssa keskellä peltoa ja hanki kesti pomppimista ja hyppimistä ja juoksua ja syöksymistä! Kyllä oli hauskaa! Maailma muuttuu ihmeelliseksi, kun pystyy kulkemaan missä tahansa uppoamatta, ihan kuin lattialla kulkisi. Maailma avartuu – eihän kesälläkään samalla tavalla voi joka paikassa kulkea, kun pitää ajatella peltojen omistajia, pitkiä heinikoita ja punkkeja ja kaikkea muuta. Ja onhan siitä jotain taianomaista, kun kävelee hankien päällä ?

hankiset jalkapallo talvella
Hankikelillä lumisilla pellolla juoksentelu on kivaa!

Myös mäenlaskumäki oli niin luikas, että liukurit ja pulkat kiisivät ennätyspitkälle. Lapsia ei meinannutkaan saada mäestä pois ollenkaan. Tänään he sitten olivatkin pettyneitä, kun keli oli muuttunut liian lämpimäksi ja lumi mäessä oli nuoskautunutta – eipä enää laskettu ennätyksiä.

Toiveissa olisi jälleen yöpakkaset, jotta kauniit talvikelit jatkuisivat. Ainakin tälle seudulle pieniä pakkasia olisikin säätiedotusten mukaan luvassa, kiitos kiitos siitä! Kevättalven auringon loisteessa ei ole mitään ihanampaa kuin liikkua ulkona missä vain nietosten keskellä. Ja pelata vaikka sitä jalkapalloa keskellä peltoaukeamaa!

hanki kestää pelata palloa
Kunnon hankikelillä pellot muuttuvat jalkapallokentiksi!

Viime vuonna oli niin mahtavat kantohanget, että kiisimme potkukelkoilla pelloilla – se se vasta oli ihmeellistä ja mahtavaa! Saa nähdä, saadaanko tälle talvelle yhtä hienoja hankiaisia?

Nautitaan kevättalvesta! ?
kevättalven kantohanki kestää
Kauniina kevättalven päivänä kelpaa ulkoilla!

PS: Kantohangethan ovat yksi orastavan kevään merkki, eikös niin? ? Muita kevään merkkejä löydät Pienen Linnun makrotext-haasteesta.


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

17 Replies to “Jalitsua kantohangilla!

 1. Lapsena oli niin ihanaa juosta ja pyöriä hangenkuorilla ja mukavalta siellä tuntuu vieläkin kävellä.
  Valloittavat, suloiset kevätkuvat! <3

 2. Vau, kateellisena katson kuviasi. Hankikanto on parhautta jos mikä!
  Tykkään kevättalvesta, mutta eteläisessä Suomessa on kevättalvi kokenut vähän takapakkia viime vuosina kun pohjalla ei ole kunnon lumitalvea, jolle kevät pääsisi pikkuhiljaa etenemään.

 3. Täällä tänäänkin on tullut melkein koko päivän lunta. Tosin nyt on jo melko märkää – lumiukontekoteli siis! Suomi on kyllä pitkä maa – näin keväisin sen huomaa erityisen hyvin.

 4. Kurja kuulla. Jospa ne lumiset talvet vielä sieltä tulisivat takaisin sinnekin päin. Täälläkin on ollut hieman outo talvi ja monta kertaa on lumet jo melkein sulaneet pois. Mutta onneksi on aina satanut uutta. Mutta kyllä se kevät sieltä keikkuen tulee.

 5. Kiitos kaikille kommenteista! Olipa ihana yllätys saada näin paljon kommentteja! Viikonloppu oli kiireistä mm. taekwondo-leirillä, joten en ole aiemmin ehtinyt huomata näitä.
  Koikkelan emäntä kiittää ja kumartaa iloisena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *