Halloween-askartelua voipaperista: kammottavat kummitukset!


askartele kummitukset voipaperista
Huu! Uskallatko kulkea oviaukosta, jota vartioi kaksi hulmuavaa kummitusta?

Halloween lähestyy hauskoine naamiaisjuhlineen ja on aika askarrella kammottavia kummituksia! ? Näiden kummitusten tekemiseen tarvitset voipaperia, mustaa tussia ja saksia. Askartelu onnistuu myös lapsilta.

Askartele oviaukossa lepattavat kummitukset

Nämä kummitukset ripustetaan roikkumaan oviaukkoon, jossa ne lepattavat aavemaisesti pienimmästäkin ilmavirrasta, esimerkiksi kun joku kulkee niiden alta.

Voit ripustaa haamuja muuallekin, vaikkapa suoraan katosta roikkumaan. Esimerkiksi eteiskäytävällä näitä voisi roikkua katosta useampia peräkkäin.

Voipaperi ei ole kovin kestävää, joten aaveita ei kannata laittaa roikkumaan liian alas, jotta niiden läpi kävelevät ihmiset eivät vahingoita kummajaisia.

Askarteluohje:

Piirrä voipaperin päähän kummituksen pää ja kädet niin, että käytät koko voipaperin leveyden hyväksi. Kummituksen vartalo-osa on voipaperi sellaisenaan. Pätkäise voipaperi haluamasi mittaiseksi – voit testata kummituksen pituutta ennen leikkaamista roikottamalla voipaperia oviaukossa (tai mihin ne haluatkin laittaa).

Piirrä mustalla tussilla kummitukselle suu ja silmät. Kuvassa näkyvät on tehty lapsiystävällisiksi, mutta voit tehdä omista aaveistasi niin karmivan näköisiä kuin haluat.

Nyt kummituksesi ovat valmiina liihottamaan omaan paikkaansa! Kiinnitä ne alapäästään esimerkiksi teipillä. Naamiaisten jälkeen voit varastoida haamut rullaamalla ne.

Askartele karmaisevat kummitukset ikkunaan

halloween askartelu ikkunakoristeet
Nämä pikkukummitukset liihottelevat parvena ikkunassa.

Nämä ikkunakummitukset hohtavat pimeää maisemaa vasten etenkin, jos laitat lähistölle jonkin himmeän valon.

Voit tehdä aaveista minkä kokoisia haluat. Pienten tekemiseen riittävät voipaperin palaset – kuvassa näkyvät ovat noin kymmenen senttisiä kaveruksia. Pikkuisia kummituksia kannattaa koota useampi lähekkäin parveksi.

Askarteluohje

Piirrä voipaperiin erilaisia kummituksia mustalla tussilla. Vain mielikuvitus on rajana!

Leikkaa kummitukset niin, että rajojen ympärille jää jonkin verran valkeaa paperia. Näin saat aavemaisemman vaikutelman.

Kiinnitä valmiit haamut ikkunaan pyyhkäisemällä takapuolelle hieman puikkoliimaa. Jos haluat käyttää aaveita myöhemminkin, kannattaa laittaa aaveen taakse ensin palanen läpinäkyvää teippiä ja liima vasta sen päälle. Näin kummitukset eivät rikkoudu irrotettaessa.

Lisää halloween-askarteluja, pukuideoita ja muuta hauskaa löydät sivulta Halloween-askartelu alta.

? ✂ ? Kammottavia askarteluhetkiä ja halloween-juhlaa! ? ✂ ?


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *