Askartele halloweeniksi kummitusmagneetti


askarteluohje halloween-kummitukset
Viinipullonkorkeista ja pakkausmateriaaleista saa askarreltua halloween-juhliin hienot kummitusmagneetit!

Askartele halloweeniksi kummitusmagneetteja jääkaapin oveen! ? Ryhmänä minikummitukset ovat vieläkin näyttävämpiä, joten tee lasten kanssa vaikka kokonainen kummitusarmeija! Kuvissa näkyvät haamut askarteli Roosa-Ilona 3-vuotiaana. ?

Käytimme askarteluihin kierrätysmateriaaleja. Kummituksen sisukset saatiin kuohuviinipullon korkeista, joissa toinen pää on sopivasti pyöristetty. (Viinipullon korkeissa molemmat päät ovat yleensä terävälaitaiset, joten niistä ei saa yhtä hienoja kummituksia.)

Kummituksissa on käytetty kahta erilaista päällysmateriaalia: kuvassa vasemman puoleinen on valkoista solumuovia, oikean puoleinen valkoista silkkipaperia. Molemmat ovat olleet tuotepakkauksissa pehmusteina.

Kierrätysmateriaalin sijaan voit käyttää kaupasta ostettavia materiaaleja. Esimerkiksi kartiovartalo tai styrox-kello käy kummituksen pohjaksi.

Askartele halloween-juhliin kummitusmagneetti
Kummitusmagneetit voi askarrella kierrätysmateriaalista, kuten nämä Roosan tekemät, tai kaupasta saatavista materiaaleista.

Tarvikkeet:

  • shampanja- tai kuohuviinipullon korkki
    (tai styroksinen kartiovartalo/kello)
  • valkoista silkkipaperia tai valkoista solumuovia
  • magneetti
  • musta tussi
  • liimaa (esim. Eri Keeperiä tai kuumaliimaa)
  • sakset

Kummituksen askarteluohje

Leikkaa silkkipaperista/solumuovista reilu neliö, joka riittää peittämään pullonkorkin (tai styrox-muodon). Kuvissa näkyviin korkkeihin tarvittiin noin 14×14 senttinen neliö.

(Jos haluat kummituksen helmasta täysin symmetrisen, voit piirtää harpin avulla noin 14 senttisen ympyrän ja leikata sen.)

askarteluohje pullonkorkista
Levitä liimaa reilusti pullonkorkin yläosaan ja sinne tänne myös alaosaan.

Levitä pullonkorkin pyöristettyyn päähän sekä sivun yläosaan kauttaaltaan reilusti liimaa. Voit laittaa liimaa sinne tänne myös alaosaan. Paina korkin pää keskelle silkkipaperipalaa/solumuovipalaa ja rutista paperi/muovi korkin ympärille kummitusmaiseksi kaavuksi. Purista kunnolla, jotta paperi tarttuu liimaan.

Kierrä kuivumisen ajaksi korkin ympärille muovipäällysteistä rautalankaa tiukasti, jotta silkkipaperi/solumuovi kiinnittyy kunnolla korkkiin, eikä lähde repsottamaan irti.

askartele kummitusmagneetti
Kierrä muovipäällysteistä rautalankaa korkin ympärille, jotta paperi/muovi liimautuu kunnolla.

Levitä liimaa reilu läjä korkin tasaiseen päähän ja paina magneetti siihen. Liimaa saa pursuta magneetin ympärille, jotta se varmasti kiinnittyy kunnolla. (Varo, ettei liimaa mene magneetin päälle, jotta se toimii.)

Laita kummitus pöydälle magneetti alaspäin ja anna kuivua rauhassa.

Kun liima on kuivunut, voit irrottaa rautalangan ja pöyhiä hieman silkkipaperin/solumuovin irtonaisia osia, jotta kummitus näyttää leijuvalta. Halutessasi voit tasata tai parannella kummituksen helmaa leikkaamalla.

Piirrä mustalla tussilla kummitukselle silmät ja suu.

Nyt kummitus on valmis leijailemaan jääkaapin oveen tai muualle, mihin magneetti kiinnittyy.

askartele lasten kanssa halloweenkoristeita
Nämä kummitukset tuovat halloween-tunnelmaa keittiöön.

? ✂️  Hyytävän hauskoja halloween-askarteluja ja -juhlia! ✂️ ?


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *