Nauhuksia, liljoja, pisamakelloa ja Rosa Mundi


kukkapenkki liljat nauhuksetpisamakello kukkii
Liljoja ja nauhuksia.Pisamakello.

Aiemmin kirjoitin vanhoilla tiilillä reunustetusta kukkapenkistä, joka on lasten hiekkalaatikon vieressä. Silloin kuvissa ei paljon kukkia näkynyt, mutta nyt tilanne on huomattavasti parempi, vai mitä? Kukassa on tällä hetkellä suloisia pisamakelloja, upeita liljoja sekä majesteettisia nauhuksia. Päivänliljat ovat nupuilla, joten toivottavasti nekin pian aukeaisivat – yksi kukka yrittää jo.

Eri värisiä liljoja olen istuttanut ympäri pihaa – ne ovat niin kauniita! Harmillista kyllä, tässä kukkapenkissä ne eivät ole kovin hyvin viihtyneet, vaan iso osa on hävinnyt – liekö paleltuneet talvella. Mutta toivottattavasti nämä yksilöt jaksavat ilahduttaa kukillaan vuodesta toiseen.

puutarha kukat portaat
Kukkapenkki hiekkalaatikon vieressä.

Erilaisia nauhuksia haluaisin pihalleni enemmän ja haaveissani siintää iso kukkapenkki täynnä näitä majesteetteja. Ne ovat näyttäviä ja kukinnot kestävät kauan. Tässä kukkapenkissä taitaa olla valtikkanauhusta ja aurinkonauhusta, ainakin lehtien ja kukintojen perusteella. (Enhän minä muista ulkoa, enkä ole mihinkään ylös kirjannut! ?) Osan pihamme nauhuksista olen ostanut minimaalisen pieninä euron taimina puutarhalta ja olen onneksi saanut ne kasvamaan isoiksi.

Ihana pisamakello tuntuu olevan hyvä leviämään – ostin pari vuotta sitten pienehkön taimen joltain kirpputorilta ja nyt se on jo vallannut aika paljon alaa kukkapenkistä. Mutta kukka on niin suloinen ja kukintaa kestää kauan, joten saa vallata niin paljon kuin haluaa. ?

Jos joku kukka viihtyy paikallaan ja vieläpä haluaa levitä, miksi sitä hillitsemään? Silloinhan homma on hyvin, kun kukka viihtyy! Jos näyttää, että joku toinen kukka jää jalkoihin, siirrän sen mieluummin pois alta toiseen penkkiin. Kukat saavat olla meillä villejä ja vapaita ja mennä sinne, missä viihtyvät. (Tai joskus päättävät olla viihtymättä…)

kaksivärinen ruusun kukka
Kirjoapteekkarinruusu Rosa Mundi.

Tiilillä kierretyn kukkapenkin lähellä on ruusualue, joka häämöttää toisessa kuvassa taustalla, portaiden takana. Sinne ostin keväällä aivan ihanan kirjoapteekkarinruusun nimeltään Rosa Mundi. Sehän on ilmiselvästi meidän Roosa-Ilonan kukka – kutsun häntä joskus Rosamundaksi. Ruusu on viihtynyt paikassaan niin hyvin, että siinä on jo monta kukkaa ja nuppua. Kukat ovat aivan ihanat! ? Toivotaan, että Rosa Mundi viihtyy paikassaan ja pärjäisi talvenkin yli. Tätä ruusua olisi ihana saada iso alue.

Kukinta-ajat ovat tänä kesänä rutkasti myöhässä.

Pisamakellojen olisi myös pitänyt kukkia heinäkuussa – nyt ovat kukkineet elokuun alusta asti. Kirjoapteekkarinruusun pitäisi kukkia jo heinäkuun alusta lähtien ja alkoi vasta nyt pari päivää sitten kukkimaan. Mutta onneksi kukkivat! ?

Nyt on ollut ihanan lämpimiä elokuun päiviä.

? ? ? Siispä nautitaan kesäkeleistä ja ihanista kukista! ? ? ?

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *