Lentokoneita joulukuusessa ja erikoisia joulupipariukkoja


joulukuusenkoristeet piparkakut joulunaika
Eepi asetteli joulukuuseensa lentokoneita ja helikoptereita. Hassun näköiset pipariukot ovat Eepin ja Renin taiteilemat.

Viisi yötä jouluun on – laskin aivan itse äsken! ?

Viime viikolla leivoimme joulupipareita perheen voimin. Tein edellisenä iltana piparkakkutaikinaa muistaakseni 1,5 voipaketillisesta eli suurehkon määrän. Taikinaa tarvitaan ja paljon, koska täällä asustaa kolme taikinahiirtä. Arvaattekos ketkä kolme? ???

lapset leipovat pipareita
Roosa ja Eepi ovat innokkaita leipureita ja taikinansyöjiä.

Taikinan syönnin lomassa taisimme saada tehtyä pipareita viisi-kuusi pellillistä. Roosakaan ei enää pelkästään syönyt taikinaa, vaan piparkakkuja ilmaantui pellillekin.

Eepi ja Reni taiteilivat hieman erilaisia pipareita: hassuja, isoja hahmoja. Niistä tuli aika hauskoja koristeltuina, vai mitä? Roosa taituroi hienon pilvenhattaran.

Jouluun valmistautuminen toipilaana

Mennyt viikonloppu olisi ollut oivallinen aika oikeiden joulukuusten hakemiseen – olohuoneeseen laitetaan Koikkelan perinteen mukaan kattoon asti yltävä, iso kuusi ja viereen lapsille oma pikkukuusi. Mutta kuinkas kävikään? Lapset toipuivat keskiviikosta asti jyllänneestä enterorokosta, emmekä uskaltautuneet vielä ulos metsäretkelle heidän kanssaan.

täyteen koristeltu kuusipuu
Yläkerran iso tekokuusi saa kimaltavan koristekuorrutuksen.

Onneksi virkustuneiden toipilaiden kanssa onnistuu sisällä joulun laitto, joten olemme koristelleet tekojoulukuusia.

Yläkerran kirjastotilassa on ”hömpötyskuusi”, joka kuorruttautuu täyteläiseksi satukuuseksi mm. kauniiden lasikoristeiden ja lameen avulla. On ihana, kun saa hömpöttää yhden lumoavan, kimmeltävän, säihkyvän kuusen. ?

Roosa asetteli kuusen viereen meidän söpön possuperheen. ??????

joulupossut joulukoristeet
Jouluinen possuperhe Roosan asettelemana nätisti joulukuusen viereen (sekä höpsö tonttu!).

Lasten huoneissa on omat muovikuusensa. Roosan pieni kuusi sai tonttuja ja joulupalloja, neidin itsensä asettelemina tietenkin.

Eepi keksi tänä vuonna uuden jutun: hän laittoi normaalien joulukoristeiden lisäksi joulukuuseensa lentokoneita ja helikoptereita! Kuusen alla leikkivät legoukot. Eepin joulupuusta tuli aika hauskan näköinen, vai mitä? ✈ (Kuva alla ja ylimmässä kuvassa.)

joulupuu kuusipuu joulukoristeet
Pikkujoulukuusia koristeltuina: makuuhuoneen vanha joulukuusi, Eepin kuusi ja työhuoneen vanha joulukuusi.

Lisäksi meillä on kaksi lähes minun ikäistä pikkukuusta. Yli kolmekymmentä vuotta sitten tekokuuset todellakin näyttivät tekokuusilta: oksia on vähän ja nekin hapsuisen ja muovisen näköisiä. Vanhana niistä on jo varissut paljon muovineulasia pois. Mutta koska on kyse oman lapsuuteni joulupuusta ja mummoni vanhasta kuusesta, ovat ne minulle rakkaat. ?

Toinen vanha pikkukuusi koristaa tätä työhuonetta, jossa kirjoitan blogia. Toinen kuusivanhus pääsi alakerran makuuhuoneeseen. Koristelimme molemmat yhdessä Roosan kanssa. Omalla herttaisella tavallaan nämäkin joulukuuset ovat kauniita. ?

? ? ? Jouluntuoksuisia ja kimaltelevia hetkiä kaikille! ? ? ?
koristeltu piparkakku kuusipuu joulukoriste
Koristeluja kuusissa sekä hienoja piparkakkuluomuksia taiteilijoinaan Roosa (ylempi), Reni (alempi) ja Eepi (oikealla).

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *