Koko perheen aarrekartta


koko perheen aarrekartta yhdessä tehden
Aarrekartan voi tehdä yhdessä perheen kanssa! Tässä meidän perheen yhteinen aarrekartta vuodelle 2017.

Tämän kuun alussa kirjoitin blogiin aarrekartoista eli unelmakartoista. Yleensä nämä tavoitekartat ovat henkilökohtaisia, mutta me päätimme tehdä koko perheen voimin yhteisen aarrekartan vuodelle 2017. Kokosimme karttaan kaikkia asioita, joita haluisimme perheen kanssa tehdä tämän vuoden aikana.

Ajatuksen ja idean tällaiseen perhe-aarrekarttaan sain luettuani Unelmoiden ja haaveillen -blogista, kuinka heidän perhe oli miettinyt yhdessä tämän vuoden haaveita suusanallisesti. Mietin, miksei aarrekartta-metodia voisi käyttää myös yhdessä!

Arjessa kaikenlaiset yhteiset mukavat tekemiset saattavat helposti jäädä unholaan – pyykkivuorien ja ruoan laiton alle. Aarrekartta on hyvä muistutus kaikille yhteisistä unelmista.

Siispä tuumasta toimeen. Levitimme lattialle ison kasan lehtiä ja aloimme plärätä ja samalla miettiä , mitä kaikkea yhteisiä toiveita meillä onkaan. Etenkin Eemil-Eepi oli innokkaana kumppanina aarrekartan teossa ja me leikkelimme kuvia touhukkaina.

Roosakin hämmensi lehtiä ja joitain kuvia valitsi – mieluiten hän olisi halunnut liimailla paperin pupun kuvia täyteen, unipupu kun on rakkainta mitä hän tietää ??. Reni kommentoi ja keskusteli aiheesta. Suurin osa minun ja Eemil-Eepin haaveista tuntui olevan hyviä myös muulle perheelle?

Aarrekartasta tuli aika kattava katsaus siihen, mitä meidän perhe on aiemminkin tehnyt. Kovin montaa yllätystä ei löytynyt, vaan lähinnä hyviä muistutuksia siitä, mihin aikaa kannattaa satsata.

Tästä aarrekartasta pystyy helposti ja nopeasti katsomaan, mitä kaikkea meidän perhe oikein haluaakaan tehdä. Aarrekartta taitaa löytää paikkansa jääkaapin oveen tai muualle keittiöön, missä voimme sitä seurailla.

Mitä perheemme aarrekartta sisältää?

Pelkkänä kuvana tuo meidän aarrekartta ei välttämättä aukea ulkopuolisille, joten tässä toiveita listattunakin:
– talven riemua luistellen, lasketellen, mäkeä laskien, hiihtäen, lumiukkoja tehden ja muuten ulkona liikkuen
–  kesän iloja uiden, veneillen, kalastellen, frisbeegolfia pelaten, trampoliinilla pomppien, pyöräillen, grillaten, mikroautolla/mönkijällä ajaen ja muuten ulkona liikkuen
– eläintarha, dinosaurus-näyttely, Joulupukin kammari, uimahalli jne.
– lököilyhetket perheen ja herkkujen kanssa pelaten, katsoen elokuvia jne.
– leipominen (esim. karjalanpiirakat), askartelu, maalaaminen, lukeminen
– lomamatka(t) ulkomaille / Suomessa (esim. Olavinlinna), laivaristeily
– rock-konsertti (varmaankin Hevisaurus!), balettinäytös
– Halloween-juhlat ja muut naamiaisjutut
– kodin siisteydestä yhdessä huolehtiminen☺

Siinäpä sitä tuli melkoinen lista! Puuttuuhan tuosta vielä ainakin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvät toiveet (mm. lasten rakennukset pihalle, joista blogailen sitten kesällä!), mutta toivottavasti ne pysyvät mielessä muutenkin… ja tulevat toteutetuiksi!

Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea tuosta listasta vuoden aikana toteutuukaan. Pitää tehdä tästä perheen vuotuinen perinne ja käydä vuoden alussa edellisen vuoden aarrekarttaa läpi ja miettiä toiveita seuraavalle vuodelle.

Kannattaa kokeilla perheunelmointia! Tämä oli hauskaa puuhaa!

PS. terveiset täältä myrskytuulen keskeltä… Tuntuu, että koko talo tärisee ja tutisee, kun ulkona myräköi niin kamalasti. Valot on välkkyneet muutamaan otteeseen, toivottavasti sähköt pysyisivät… Kamala ilma!


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

2 Replies to “Koko perheen aarrekartta

  1. Oi, kivan aarrekartan olette perheenä tehneet. Ja, siinä nyt on ikuistettuna kaikkien toiveet kuluvaa vuotta kohtaan. Mukavaa viikonloppua teidän koko perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *