Barokkikonsertissa lasten kanssa: ihmettelyä, tanssia ja lukemista


lapset kirkkokonsertti Raahe
Lapset barokkikonsertissa Raahen ihanassa, vanhassa kirkossa

Lauantaina Raahen kirkossa oli Raahen musiikkiopiston barokkikonsertti. Haluan lastenkin saavan erilaisia kulttuurikokemuksia, joten lähdimme kaupunkipäivää viettämään. Päivä ja konserttikokemus olivat mahtavia. Molemmat lapset tykkäsivät ihanasta barokkimusiikista – kuten myös äiti ☺.

Olimme toissa jouluna Eemil-Eepin kanssa Oulun tuomiokirkossa Mozartin Requiemia kuuntelemassa ja siitä Eepi tykkäsi kovasti, joten arvelin tämän konsertinkin uppoavan.

Konsertissa oli mukava käydä lasten kanssa, kun iso osa orkesteristakin oli lapsia – nuorin soittajista oli kuulemma 7-vuotias. Näyttipä barokkimusiikki menevän Roosalle tossun alle! Hän aina välillä tanssahteli musiikin tahdissa, kuten videolta näkyy (huomaa hienossa tanssiasennossa olevat kädet ?):

Ennen kaupungille lähtöä syötiin kotona kunnon lounas ja sen jälkeen lähdettiin kaupunkiin asioille. Ennen konserttia kävimme herkuttelemassa munkeilla ja juotavilla (kahvi / mehu / limsa, kullekin omanlainen herkkujuoma). Ja sitten kirkkoa kohti!

Kirkkoon varasimme molemmille lapsille lukemista – vanhemmalle Aku Ankka- ja nuoremmalle Nalle Puh -lehtiä. Lisäksi ostimme mukaan myslipatukoita, tikkarit ja lakritsipatukat. Roosa-Ilonalla oli tietenkin rakas Pupu mukana ja pääsipä mukaan toinenkin pupukaveri.

tekemistä konsertissa lapsille
Musiikin kuuntelun lomassa luettiin ja hoidettiin pupua.

Ja tutti oli varalta – yleensä Roosa käyttää tuttia vain nukahtamisessa. Onneksi tutti tuli matkaan tällä kertaa…! Ainakin meidän lapset on niin eläväisiä, etteivät kauaa jaksa yhdessä kohdassa kuunnella, joten kaikki lisäviihdyke on tarpeen ☺

Menimme kirkkoon lasten kannalta ehkä liian aikaisin, siinä puolisen tuntia ennen konsertin alkua. Toisaalta, jos olisimme tulleet liian myöhään, emme olisi saaneet niin hyviä paikkoja kuin nyt saimme.

konsertissa lasten kanssa
Roosa-Ilona lukee sarjakuvalehteä

Onneksi Roosa hoksasi heti, että hän haluaa mennä ylös – se osoittautui parhaaksi paikaksi seurata konserttia. Tuolirivin ja parvin laidan väliin jäi reilusti tilaa, missä Roosa sai kuljeskella ja tanssahdella. Laita näytti olevan lapsille myös suosittu nojailupaikka – siinä seisoskeli välillä enemmänkin lapsia katselemassa orkesteria.

Konsertti oli hieno elämys sekä aikuisille että lapsille. Esiintymässä oli melkoinen suurorkesteri viuluineen, kitaroineen, kanteleineen, puhallinsoittimineen ja laulajineen. Mukana oli monen ikäistä soittajaa ja laulajaa. Tunnin aikana kuultiin barokin ajalta muun muassa marssimusiikkia, fanfaaria ja oopperaa. Kiitoksia Raahen musiikkiopistolle ja muille järjestäjille ihanasta konsertista! ?

lapset kirkossa barokkikonsertti
Tässä katsotaan soittajia. Kirkon parvelta oli hyvät näkymät.

Lasten kanssa konsertista opittua:

– Yritä saada paikka, josta lapset näkevät ja jossa he voivat muita häiritsemättä käveleskellä tai leikkiä lattialla. Ei kannata mennä eteen, jotta lapset saavat olla rauhassa ja toisaalta muut saavat keskittyä konserttiin.
– Liian pitkiin konsertteihin ei kannata lasten kanssa mennä. Tunti osoittautui ainakin meidän muksuille riittävän pitkäksi.
– Naposteltavaa (vaikkapa välipalapatukoita tai karkkia) kannattaa varata riittävästi. Kunhan ei ole mitään rapisevaa. Viikon karkkihetken voi siis viettää myös konsertissa ☺
– Mukaan kannattaa ottaa riittävästi hiljaista tekemistä, esim. lukemista, pehmoleluja tai muita leluja, joilla voi leikkiä nätisti.
– Kärsivällisyys on tarpeen! Konserttielämykseen ei pysty täysin keskittymään, kun lapsistakin pitää huolehtia.
– Varaudu kaikesta huolimatta siihen, että konsertista voi joutua lähtemään kesken kaiken pois.

Hauskoja konserttihetkiä kaikille!

PS. Kuulisin mielelläni teidän kulttuurikokemuksista lasten kanssa, joten kommentteja, kiitos☺

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *