Askartele kaunis pääsiäiskranssi tipuilla


pääsiäiskranssi tiput kranssi askarteluohje
Askartele pääsiäiskranssi pääsiäistipuilla

Pääsiäisen suloisin kranssi on täynnä ihania pikkutipuja! Aikaavievin osuus on tipujen kiinnittäminen ja asettelu – tiput kiinnitetään jaloistaan rautalankaan, jota kieputetaan kranssin ympärille. Siinä tarvitaan jonkin verran sorminäppäryyttä.

Pääsiäiskranssin ohjetta on helppo muokata käyttämällä erilaisia kranssipohjia ja erilaisia rusetteja tai vaihtamalla tiput saman värisiin. Täysin erilainen pääsiäiskranssista tulee kiinnittämällä koko kranssi täyteen tipuja. Itsekin aioin tehdä ensin niin, mutta tässä vaiheessa huomasin olevani tyytyväinen siihen, että olkikranssia näkyy.

tipukranssi pääsiäinen ohje
Tipujen kiinnittäminen kranssiin.

Tarvitset:

– kranssipohjan (tässä olkikranssi)
– pieniä pääsiäistipuja kymmenittäin
– ohutta rautalankaa (tässä kultainen 0.25 mm)
– rusettitarpeet (tässä käytetty lettinauhaa, lahjaniintä ja kaunista pakettinauhaa)

Kietaise rautalankaa kranssin ympäri ja kieputa rautalangan pää kiinni. Nyt voit aloittaa tipujen kiinnittämisen kranssiin rautalangan avulla:
Kiinnitä rautalankaan tipuja sopivalle kohdalle kietomalla rautalankaa kerran pari tipun jalkojen ympäri. Kiedo tämän jälkeen rautalanka tipuineen kranssin ympäri – asettele tiput samalla haluamaasi asentoon. Kiinnitä seuraavalle rautalankakierrokselle taas tipuja haluamiisi kohtiin. Eli kiepautus kranssin alta ja tipujen kiinnitys, kiepautus kranssin alta ja tipujen kiinnitys jne. Lopuksi päättele rautalanka ja katkaise.

Tässä kranssissa tiput on aseteltu tiiviisti vierekkäin eli rautalankaa on kieputettu monia kertoja limittäin ja vierekkäin. Kranssin takapuolen kuvasta näet limittäin menevät kultaiset rautalangat, joilla tiput on kiinnitetty. Yhdelle rautalankakierrokselle sain laitettua pari kolme tipua eli rautalankaa on saanut kieputtaa kauan.

Kiinnitä tipuja niin paljon ja niin laajalle alueelle kuin haluat. Tipujen asettelulla on helppo muuttaa kranssin ulkonäköä.

Kun olet tyytyväinen tipuasetteluun, tee kranssiin koristeeksi rusetti. Tässä on tehty ensin vaaleanpunaisesta lettinauhasta rusetti, jonka päälle on asetettu käden ympärille kieputettua lahjaniintä niin, että niinikin näyttää rusetilta. Koko komeus on sidottu kauniilla lahjanarulla yhteen rusetiksi. Lahjanarun päät kiharsin saksien avulla. Rusetin kiinnitin kranssiin siimalla.

Enää tarvitaan ripustuslenkki ja kaunis pääsiäiskranssi on valmis!

Mukavia tipuhetkiä ja hauskaa pääsiäisen odotusta! ? ? ?


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *