Joulusukkia ja joulukalentereita


värikäs koti jouluinen ilme
Koikkelan portaikko koristautuu joulua varten mm. havuköynnöksellä, joulusukilla ja joulukalentereilla.

Erilaisilla joulusukilla ja joulukalentereilla saa sisustettua monenlaisia tiloja jouluiseksi. Meillä niillä koristellaan yläkerran aulaa, tarkemmin sanottuna portaikkoa ympäröivää kaidetta. Portaikko nousee piippua vasten ja kolmella muulla sivulla on kaiteet ja portti.

Pitkän porraskaiteen vastapäätä kuljetaan molempien lasten huoneisiin, joten myös tästä aulatilasta osa on pyhitetty lasten jutuille, kuten kuvista huomannee! Meillä lapset ja heidän tavaransa saavat näkyä muuallakin kuin omissa huoneissa – kunhan aikuisten tavaroista pidetään näpit erossa! ?

joulusukat joulupussit
Jouluisia yksityiskohtia värikkäässä kodissa.

Porraskaiteen pitkällä sivulla on koukuilla kiinni erilaisia joulukalentereita, -pusseja ja -sukkia. Vakituisesti ympäri vuoden tällä sivulla on monenlaisia lasten juttuja – koukuissa vanha liitutaulu sekä erilaisia leluja kuten leikkikitaraa ja nallea sekä lattialla merirosvolaivaa, paloautoa ja muita isoja leluja.

Suurin osa roikkuvista leluista joutuu joulun ajaksi siirtymään muualle jouluisten juttujen tieltä. Lapset eivät ole olleet tätä vastaan, koska heistäkin on mukavaa pukea koti jouluiseksi.

Kauniit joulukalenterit toimivat koristeina vaikkei niitä käyttäisikään. Käytössä näistä on ollut kuusen mallinen joulukalenteri, mutta niin kuin varmaan arvaatte, kalenteria voi täyttää vain yhden päivän kerrallaan – muuten pikku kätöset tyhjentäisivät kaikki luukut heti, kun silmä välttää!

joulukalenterit portaikon kaiteella
Portaikon kaiteen voi koristella erilaisilla joulukalentereilla, vaikka niitä ei käyttäisikään.

Porraskaiteen jokaisessa nurkassa on vanhat hirsitolpat ja näihin kiinnitin erilaiset joulusukat. Niissä on myös erilaisia (verho)tupsuja, jotka roikkuvat tolpissa ympäri vuoden koristeina. Porraskaiteella on havuköyttä (muovista) ja joskus olen laittanut tuohon pienen patterilla toimivan valon. Saa nähdä, innostunko laittamaan valot taas tänä vuonna ?

PS: tienaa arpa jouluarvontaan tykkäämällä tästä julkaisusta Facebookissa! (Lisätietoa arvonnasta blogissa otsikolla Jouluinen arvonta.)

porraskaide joulu joulukoriste
Portaikon joulutunnelmaa.
joulu paperitähdet portaikko
Värikäs koti jouluasussaan.
joulukoriste
Joulusukka portaikon pylväässä.
joulu koristesukka
Joulusukka tuo jouluilmettä portaikkoon.

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *