Lastenkirjan julkistamistilaisuus Hietamaalla: hauskaa sekä lapsille että aikuisille!


Kirsi-Maria Hiltusen lastenkirjat
Kirsi-Maria Hiltusen lastenkirjan julkistamistilaisuudessa oli alussa rauhallista, mutta illaksi meno viiliintyi! Hauskaa oli sekä lapsilla että aikuisilla. (Kuvat Maria Pääkkö)

Lastenkirjan julkistamistilaisuus on hauska sekä lapsille että aikuisille, uskokaa pois! Viikko sitten perjantaina 9.11.2018 vietettiin Ruukin Hietamaan Vauhtimajalla lastenkirjojeni eli Hilpertti Hiiren ja ystävien hauska päivä Hietamaalla sekä Hilpertti Hiiren ja ystävien värityskirja + tehtäviä julkkareita. Jostain kumman syystä minua jännitti valtavasti koko päivän – introverttiä esilläolo tahtoo jännittää.

Julkistamistilaisuudessa oli paikalla kirjojen yhteistyökumppanien edustajat eli Siikajoen kunnan luottamushenkilö Tiina Hovi, Ruukin Osuuspankin johtaja Kalle Arvio ja Ruukin FK-kerhon sihteeri Reni Mäki-Uuro (joka on myös armas mieheni). Lisäksi mukana oli ystäviämme ja ystäväperheitämme. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja mukava.

Toki paikalla oli näin joulun alla tonttukin! Saara-tonttu Korvatunturilta luki otteen lastenkirjasta ja lapset saivat katsoa luettavaa sivua seinältä heijastettuna. Lapset olivat innoissaan ja kirjan aktivoivat osiot näyttivät toimivan isommallakin porukalla: kun tuli aika näppäillä kuvakännykkään numero, lapset jonottivat päästäkseen soittamaan!

Tontun lopettaessa lukemisen eräs lapsista hätääntyi, että lukuhetki oli liian lyhyt. Hän olisi halunnut kuulla lisää! Onneksi äiti pelasti tilanteen ja nyt heillä on oma kirja kotona, jota saa lukea niin paljon kuin haluaa.

lastenkirjan julkistamistilaisuus Hietamaalla
Lapset innostuivat lastenkirjan toiminnallisista osuuksista – he jonottivat päästäkseen soittamaan kuvan kännykällä! Saara-tonttu luki otteita kirjasta. ? (Kuvat Tiina Pietarila) Psst. Aikuisille tiedoksi, hiippalakki on Maria Pääkön.

Lapset värittivät tilaisuudessa puuhakirjan kuvia ja tekivät tehtäviä. Loppuillasta vauhtia riitti, kun Vauhtimaja muuttui paperilennokkitehtaaksi ja lennokit kiisivät ympäriinsä! Aikuiset olivat lennokkitehtaan työntekijöinä ja väistelivät kiitäviä koneita. Loppuillasta lasten posket punoittivat touhuamisesta. Hauskaa siis riitti!

Hauskanpito jatkui kuulemma kotimatkallakin, kun lapset innostuneina värittivät uuden puuhakirjan värityskuvia. Lastenkirjojen vastaanotto oli siis hyvä ja kohdeyleisö selvästi tykkäsi kirjoista. Kirjailija on tyytyväinen ja onnellinen. ?

Hietamaa – Siikajoen kunnan helmi!

Hilpertti Hiiren ja ystävien lastenkirjan julkistamistilaisuus
Kuvia lastenkirjojen julkistamistilaisuuden virallisemmasta osuudesta. Kuvissa mm. Siikajokilaakson ja Raahen seudun toimittajat Kirsi Junttila ja Tiina Niinimaa, Ruukin OP:n toimitusjohtaja Kalle Arvio sekä Siikajoen kunnan luottamushenkilö Tiina Hovi. (Kuvat Reni Mäki-Uuro)

Lastenkirjojen yhteistyökumppanien edustajat kiittelivät tilaisuudessa sitä, että Siikajoen kunnan helmi, Hietamaa, ja kaikki sen hienot harrastusmahdollisuudet ovat päässeet niin hienosti esille näissä lastenkirjoissa. Kirjoissa ajetaan kartingia, uidaan, pelataan frisbeegolfia ja lentopalloa, kuljetaan harjulla sekä paistetaan makkaraa. Ja kaikkia näitä voi harrastaa samalla alueella!

Tiina Hovi Siikajoen kunnasta kertoi Seinäjoella asuvasta ystäväperheestä, joka haluaa joka kesä käydä viettämässä hauskaa päivää Hietamaalla. Ystäväperheen esikoinen on alkanut harrastamaan kartingiakin sen jälkeen, kun kävi Hietamaan karting-radalla.

Kalle Arvio Ruukin Osuuspankista kertoi lukeneensa pitkästä aikaa lastenkirjan – tällä kertaa ihan itsekseen, ilman kainalossa oleilevaa lasta – ja innostuneensa lukukokemuksesta. Kirjasta jäi Arvion mukaan hyvä mieli.

Reni Mäki-Uuro kiitteli Ruukin FK-kerhon puolesta siitä, että karting on kirjoissa niin näkyvässä osassa. Hän myös pohti, että nyt kun ensimmäinen Siikajoen kuntaan liittyvä lastenkirja on saatu julkistettua, voisi kirjalle pohtia jatkoa. Riittäähän kunnassa muitakin helmiä kuten helminauhassa konsanaan. Jatkossa Hietamaa-kirjassa seikkailevat ystävykset saattavat hyvinkin seikkailla joissain muissa paikoissa.

Lisää lastenkirjojen julkistamisesta ja henkilöhaastattelua voit lukea seuraavista lehdistä:

Kiitos kaikille julkistamistilaisuuteen osallistuneille! ? Kiitos Ruukin FK-kerholle, että saimme pitää julkistamistilaisuuden hienoissa tiloissa Vauhtimajalla. ?

Lastenkirja ja puuhakirja ovat pian saatavilla Koikkelan verkkokaupassa, joka aukeaa Koikkelan nettisivuille. Kunhan verkkokauppa aukeaa, laitetaan pystyyn kirja-arvonta, joten kannattaa pysyä kuulolla. ?

roosa ruusu
Kiitos kaikille kirjan julkistamistilaisuuteen osallistuneille ja hengessä mukana olleille! Kuvassa ihanat ruusut, jotka sain tilaisuudessa, sekä Roosa. Siis roosa ruusu, roosa pupu ja Roosa! Kiitos Helenalle ihanista kukista!

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *