Viisi Halloween-koristeluideaa: koti jännittäväksi huiveilla ja muilla helpoilla kikoilla!

Facebooktwittermail
Halloween-koristeluideoita
Koti on hauska pukea Halloween-juhliin jännittäväksi! Alta löydät ohjeita helppoihin, mutta näyttäviin koristeluihin.

Etsitkö helppoja koristeluvinkkejä naamiaisjuhliin? Tässä viisi Halloween-koristeluideaa, joihin tarvikkeet löytyvät kotoa.

Tarvitset huiveja, kankaita, kahvipannuja, kynttilöitä, hämäryyttä ja taustamusiikkia. Lisää mausteeksi muutama ostettu koriste – vaikka pääkallo ja paperikoristeita – ja karmiva Halloween-talo on valmis juhlavieraille!

1. Kiedo lamput ja peilit huivien ja toppien alle!

Halloween-koristeluvinkkejä
Koristele lamppu Halloweenia varten kietomalla se jännittävän huivin alle!

Erilaisilla tummasävytteisillä ja erikoisilla huiveilla muunnat helposti ja nopeasti lamput ja peilit Halloween-tunnelmaan sopiviksi. Samaan tarkoitukseen käyvät myös sopivan kokoiset kankaan palat – repsottavat ja hapsuiset reunat tuovat lisätunnelmaa!

Käytä tumman punaisia, viininpunaisia, violetteja, tumman oransseja, tumman ruskeita, tumman harmaita ja mustia sävyjä. Materiaaleista hyviä ovat kiiltävät kankaat kuten sametti ja satiini luomaan vampyyrilinnan tunnelmaa tai erilaiset hapsupintaiset kankaat. Harsomaiset huivit ovat kuin hämähäkinseittiä.

Yläkuvan lampun ympärille kiedoin mustaharmaan, leopardikuvioisen, harsomaisen huivin. Huivi on sidottu edestä solmulle ja saa roikkua vapaasti lampunvarjojen ulkopuolella.

Halloween-koristeluvinkkejä
Sopivan sävyisillä ja kuvoisilla topeilla saat muutettua lamppujen tyylin Halloween-juhlia varten!

Lamppujen verhoamiseen käyvät myös nirunarutopit – kyllä, ihan oikeat päällepuettavat topit. Yllä olevassa kuvassa oleviin lamppuihin puin topit päälle!

Koska topit olivat leveämpiä kuin nämä pienet varjostimet, vedin ylimääräiset kankaat lampun takapuolelle (varovasti hajottamatta lampun varjostinta) ja kiinnitin hakaneulalla kankaat yhteen. Ikkunalampussa toppi ei pysynyt yksinään, joten sidoin sen punaisella lettinauhalla.

Lampuista tuli aika veikeitä, eikö totta? Etenkin ikkunalamppu näyttää kuin noidan suippohatulta.

Kun kiedot lampun huivin tai topin sisälle, muista tarkistaa, että kangas ei tule kiinni lamppuun, vaan pysyy varjostimen ympärillä.

Halloween koristeluideoita
Ken uskaltaa katsoa peiliin? Huivilla peilistä saa jännittävän Halloween-juhlia varten.

Hämärässä valaistuksessa peilit ovat jo sinällään pelottavia. Jännittävä huivi moninkertaistaa tunnelman! Vai mitä sanot näistä kahdesta peilistä: yllä olevasta ja postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvästä?

2. Käytä erikoisia liinoja

Halloween-koristeluvinkkejä
Vanha kahvipannu ja koristeltu kummituskukka tumman violetilla liinalla tuovat Halloween-tunnelmaa ruokasaliin.

Erikoisilla liinoilla saat nopeasti keittiön, ruokasalin tai olohuoneen pöydälle Halloween-tunnelmaa.

Jos sopivia valmiita liinoja ei löydy, voit käyttää myös suurta kangasta. Hapsottavat, ompelemattomat reunat eivät haittaa, vaan tuovat aavemaista ja noitamaista tunnelmaa.

Rikkinäiset ja sotkuiset liinatkin sopivat vallan mainiosti näihin juhliin. Tunnelma on aina vain noitamaisempi!

Halloween-koristeluideoita
Punainen pikkuliina ja pääkallokoristeet hämärässä huoneessa saavat taatusti ansaittua huomiota!

Myös sopivan kokoisilla huiveilla, vaikkapa mustalla hapsuhuivilla, voi verhoilla pöytiä. Tai omistatko tummasävyisen lakanan? Sillä saa verhottua suurenkin ruokapöydän.

Jos vieraat sen kestävät, voit asetella pöydille pieniä hämähäkkejä, joita saa ostettua halvalla kaupoista. (Meillä ei lasten takia voi tällä hetkellä niitä käyttää. Jospa tulevaisuudessa taas!)

3. Kahvipannut ja naamiot esille

Halloween-koristeluideoita
Söpö pellenaamari muuttuu pelottavaksi seinällä hämärässä valaistuksessa.

Aseta vanhat kahvipannut ja naamiot esille. Mitä kolhiintuneempi ja vanhempi kahvipannu, sen parempi! Esimerkkikuvia kahvipannuista löydät yltä (postauksen ensimmäinen kuva ja luvun 2 alussa).

Jos omistat jonkinlaisen padan, nosta sekin paraatipaikalle. Laita asetelman alle musta liina tai joku muu vastaava, laita kynttilä palamaan mustaan lyhtyyn tai kynttilänjalkaan ja noidan pöytä on valmis! Jos löytyy, lisää pääkalloja, luita, hiiriä tai rottia, hämähäkkejä tai muuta jännää.

Erilaiset naamarit kuten pellenaamari muuttuvat hämärässä valaistuksessa pelottaviksi. Kokeile asettaa naamarin taakse valaistus, vaikkapa taskulamppu, niin saat vielä silmät säihkymään!

5. Pikkuvaloja, kynttilöitä, hämärää

Halloween-koristeluideoita
Erikoisen värisillä kynttilöillä sekä erikoisilla kynttilänjaloilla ja lyhdyillä saa karmivaa Halloween-tunnelmaa. Voit taiteilla kurpitsasta pelottavan lyhdyn.

Hämärrä lopuksi huoneet! Laita kirkkaat valot pois ja käytä pieniä huivitettuja lamppuja ja oikeita kynttilöitä tuomaan karmivaa tunnelmaa.

Suomessa saadaan nauttia Halloweenin aikaan vuoden hämärimmistä hetkistä, joten tämä viimeinen silaus on helppo aikaansaada. Pimeys ja hämäryys tuovat ihan oman lisänsä ja kaikki tavalliset asiatkin näyttäytyvät jännittävinä.

Muista huolehtia kynttilöistä! Lasten juhlissa tuikut lyhdyissä ovat turvallisempia kuin pitkät kynttilät.

6. Pelottavaa taustamusiikkia

koristeluvinkkejä Halloween-juhliin
Kiedo lamppuja ja patsaita huiveihin ja kankaisiin. Tee asetelmia mustista höyhenistä ja viuhkoista. Halloweenina patsaskin saa pirunsarvet!

Viimeisenä silauksena: laita jotain (sopivan) pelottavaa, jännittävää musiikkia soimaan. Kokeile vaikkapa näitä:

Halloween-koristeluideoita
Erikoinen liina, pääkallo, mustat kynttilänjalat ja palavat kynttilät tuovat karmivaa tunnelmaa. Vielä musiikkia ja jännittävät juhlat alkakoot!

Muista huomioida vieraat!

Lopuksi muistutus. Muista ottaa huomioon Halloween-vieraiden ikä ja rohkeus!

Älä tee juhlista liian pelottavaa, vaan juuri sopivasti jännittävän kutkuttavan karmivan ihanaa! Varoita herkkiä vieraita etukäteen.

🧛‍♀️ 👹 🧛‍♂️ Pelottavia Halloween-juhlia! 🧟‍♀️ 😈 🧟‍♂️

Halloween-koristeet
Paperiset halloween-koristeet ovat halpoja ja pieneksi taittuvina ne on helppo säilyttää seuraavaan vuoteen.

PS. Muita Halloween-vinkkejä, esimerkiksi naamiaispukuideoita ja leikkejä löydät Naamiaiset&halloween-kategoriasta. Jos haluat askarrella Halloween-juhliin itse koristeita, löydät ideoita ja ohjeita kategoriasta Halloween-askartelu.

Voisit tykätä myös näistä:

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *