Askartele isänpäiväksi magneetti kierrätysmateriaalista


askartele isänpäivälahja
Kierrätysmateriaaleista saa askarreltua isälle hienon lahjan isänpäiväksi. Alta löydät ohjeen näihin neljään magneettiversioon ja ohjetta muokkaamalla saat täysin omanlaisen!

Askartele isänpäiväksi magneetti kierrätysmateriaalista! Jääkaapin ovessa oleva ihana yllätys lapsilta taatusti huomataan joka päivä ja näin se ilahduttaa ja lämmittää mieltä jatkuvasti.

Kuvassa näet neljä variaatiota askarteluohjeesta ja lisää erilaisia magneetteja keksii luovaa mieltä käyttämällä. Anna lapsen kehitellä oma versio näiden ohjeiden ja vinkkien pohjalta.

Kahden magneetin pohjana on käytetty vanhaa kunnon lerppua. Onkohan jollain muulla niitä vielä tallessa? Ainakaan minä en tee niillä enää mitään, vaan ne ovat odotelleet kaapin perukoilla jatkojalostusta ja Eepin käsissä niistä syntyi hienoja isänpäivämagneetteja.

(Jos joku miettii, että mikä ihmeen lerppu, niin se on CD:tä ja DVD:tä edeltävä ulkoinen tallennuslevy tietokoneeseen. Katso kuva alla.)

Lerppujen päällystemateriaalina on käytetty kahvipusseja. Reni-iskälle käytettiin magneetissa kahvipaketin yksiväristä puolta, mutta papalle, joka pitää kovin paljon kahvista, valittiin kahvipussista kahvikupin kuva.

askartele isänpäiväksi magneetti
Askartelu on mukavaa! Näiden magneettien tekeminen onnistuu lapsilta hienosti.

Uusimman isänpäivämagneetin pohjana on käytetty hieman uudempaa tekniikkaa eli CD-levyä (vanhan tietokoneen ikivanha backup-CD). Muuten koristelu on samantyylinen sekä lerppumagneeteilla että CD-magneeteilla: koristeina on sydän ja teksti isi, iskä tai pappa.

Neljänen version suunnitteli ja toteutti Eepi pienenä pahvista ja paperista. Yksinkertainen, mutta kaunis toteutus, vai mitä sanotte?

Askartele isänpäivämagneetti vanhasta lerpusta

askartele lasten kanssa isänpäivälahja
Vanhasta lerpusta saa askarreltua hienon isänpäivälahjan! Nämä kaksi Eepi askarteli papalle ja isälleen. Huom: liimaa takapuolelle kuvasta poiketen kaksi magneettia, jotta magneetti pysyy suorassa. (Tämä versio on hieman heiluvainen.)

Tarvitset:

 • lerppu (tai joku muu riittävän tukeva juttu, esim. pahvi tmv.)
 • kahvipussi
 • magneetteja 2 kpl
 • glitteröityä huopaa (tai muuta haluamaasi materiaalia sydämeen)
 • permanent tussi
 • Eri Keeperiä
 • sakset

Jos et omista lerppuja, voit askarrella tämän version muustakin sopivasta materiaalista. Vaikkapa pahvinpalasesta.

Leikkaa kahvipussista lerpun kokoinen tai hieman isompi suorakulmio. Jos haluat käyttää koristeltua puolta, valitse haluamasi kuvaosa ja leikkaa suorakulmio sen mukaisesti. Tai käytä yksiväristä säihkyvää puolta. Liimaa lerpun päälle.

Hahmottele paperille haluamasi kokoinen ja näköinen sydän. Saat sydämestä symmetrisen taittamalla paperin kahtia pitkittäin sydämen keskeltä ja leikkaamalla sydämen puolikkaan ääriviivoja pitkin.

askarteluvinkki symmetrinen sydän
Näin saat symmetrisen sydämen: taita paperi kahtia pystyttäin sydämen keskeltä. Leikkaa puolikas sydän. Aukaise paperi ja siinä se on: täysin symmetrinen sydän!

Piirrä ja leikkaa glitteröidystä huovasta tai muusta haluamastasi materiaalista sydän tekemäsi mallin mukaan. Liimaa haluamaasi kohtaan päällystettyyn lerppuun.

Kirjoita teksti (esim. isi, isä, iskä tai pappa, riippuen kenelle magneetti tulee) haluamaasi kohtaan. Voit kirjoittaa kahvipäällysteeseen suoraan tussilla tai kirjoittaa sydämen päälle vaikka kohovärillä tai glitteriliimalla, kuten CD-magneetissa.

Liimaa lopuksi magneetit lerpun takapuolelle – käytä reilusti liimaa, jotta magneetit pysyvät. Kannattaa laittaa kaksi magneettia, jotta magneetit jaksavat pitää lerpun kiinni jääkaapin ovessa ja vieläpä suorassa.

Anna kuivua rauhassa pöydällä useamman tunnin tai jopa vuorokauden ajan, jotta liima kuivuu kunnolla.

Askartele isänpäivämagneetti vanhasta CD:stä tai DVD:stä

Vanhasta CD:stä tai DVD:stä saa askarreltua mahtavan säihkyvän jääkaappimagneetin. Tästä iskä kyllä ilahtuu!

Tarvitset:

 • vanha CD tai DVD (esim. tietokoneen vanha päivitys-CD tai naarmuuntunut DVD)
 • glitteröityä huopaa
 • glitteriliimoja
 • kaksi magneettia
 • sakset
 • Eri Keeperiä

Liimaa kaksi magneettia CD:n / DVD:n tekstipuolelle. Käytä reilusti liimaa, jotta magneetit pysyvät. Kaksi magneettia varmistavat, että komeus pysyy jääkaapin ovessa, eikä tipu. Anna kuivua hetken.

Hahmottele sillä välin paperille haluamasi kokoinen ja näköinen sydän. Huom: tee sydämestä sen verran suuri, että se peittää CD:n / DVD:n keskellä olevan aukon!

Saat sydämestä symmetrisen taittamalla paperin kahtia pitkittäin sydämen keskeltä ja leikkaamalla sydämen puolikkaan ääriviivoja pitkin. (Katso kuva ylempänä.)

Piirrä ja leikkaa glitteröidystä huovasta tai muusta haluamastasi materiaalista sydän tekemäsi mallin mukaan.

Käännä CD/DVD ympäri koristeluja varten. Liimaa sydän keskelle CD:tä niin, että CD:n reikä peittyy.

Koristele glitteriliimalla. Tässä on tehty eri värisillä glitteriliimoilla säteitä sydämen ympärille, mutta voit tehdä esim. pisteitä tai vaikka pieniä sydämiä.

Kirjoita glitteriliimalla tai kohovärillä haluamasi teksti (esim. isä, isi tai pappa) sydämen sisälle.

Anna kuivua rauhassa pöydällä useamman tunnin tai jopa vuorokauden ajan, jotta sekä magneettiliimaukset että glitteriliimat kuivuvat kunnolla.

Askartele isänpäivämagneetti pahvista ja paperista

askartele isänpäiväksi magneetti kierrätysmateriaalista
Eepi suunnitteli pahvisen isänpäivämagneetin pelkistetyillä sävyillä. Täysin erilaisen version saat käyttämällä värillistä pahvia, paperia ja kyniä.

Tarviset:

 • pahvia
 • paperia
 • magneetin
 • kyniä
 • sakset
 • liimaa

Tämän magneetin voi antaa täysin lapsen suunniteltavaksi ja tehtäväksi.

Eepi teki kuvassa näkyvän magneetin valkoisesta pahvista ja paperista ja käytti piirtämiseenkin mustekynää. Lopputulos on hyvin pelkistetty.

Täysin erilaisen version saa käyttämällä värillistä pahvia ja paperia ja piirtämällä värikkäitä kuvia. Käytä vaikka iskän lempivärejä ja lempikuvioita.

Leikkaa pahvista aluksi haluamasi kuvio. Eepi teki suunnilleen ovaalin. Yhtä hyvin lapsi voi leikata esim. tähden, sydämen, ympyrän, neliön, kolmion tai vaikka rusetin!

Leikkaa paperista pienempi kuvio. Taaskin ulkonäkö on täysin erilainen käyttämällä erilaisia kuvioita. Kuvio voisi olla esimerkiksi isän etunimen ensimmäinen kirjain, lentokone, auto tai vaikka nalle.

Piirrä (ja väritä) paperikuvion keskelle haluamasi kuva. Kirjoita paperiin myös teksti isi, iskä, pappa tai muu vastaava.

Liimaa paperikuvio pahvikuvion keskelle/sisälle.

Liimaa magneetti pahvikuvion taakse keskelle.

Anna kuivua rauhassa ja magneetti on valmis ilahduttamaan isää!

❤️ ✂️ ❤️ Mukavia isänpäiväaskarteluja ja ihanaa isänpäivää! ❤️ ✂️ ❤️

 


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *