Kaupunkilomapäivä Oulussa sekä elokuva-arvio: Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla


Oulussa syötiin jäätelöä torin rannassa ja käytiin katsomassa mahtava elokuva Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla!

Vietimme perjantain ratoksi päivän kaupunkiloman Oulussa. Päivä alkoi mukavasti pyöräilyllä ja jäätelöllä sekä päiväleffassa: kävimme katsomassa uuden Hotel Transylvania 3 -elokuvan Monsterit matkalla, josta alempana arvio. Leffan jälkeen kävimme syömässä ihanaa nepalilaista ruokaa ja uimassa Nallikarin hiekkarannalla.

Päivä oli kyllä tosi mukava! Pakkasimme aamulla pyörät autoon, ajoimme Ouluun, parkkeerasimme auton parin kilometrin päähän keskustasta ja pyöräilimme loppumatkan – Oulussahan on Suomen parhaat pyöräilyreitit! ?

Tai oikeammin, Reni, Eepi ja Roosa pyöräilivät ja minä kävelin. Roosan pyörässä on vielä apurattaat, mikä hieman rajoittaa vauhtia. Lisäksi Roosaa täytyy auttaa jyrkissä ylämäissä ja pysymään oikealla ajoradalla – ympärillä kun on kaikkea mielenkiintoista, eikä ohjaustanko pysy sivuille katsoessa millään suorassa!

Niinpä minä kävelin Roosan perässä/vierellä ja autoin tarvittaessa. Välillä tosin piti pyrähtää juoksuun, kun neiti innostui polkemaan! ?

Oulussa on kiva pyöräillä hyviä ja kauniita (Suomen parhaita!) pyöräreittejä pitkin. Ensimmäisessä kuvassa näkyvät kauempana Oulun torinranta sekä neliömäiset rakennukset kirjasto ja kaupunginteatteri.

Oli muuten kivasti jengiä Oulussa, kun sattui olemaan juuri tänä viikonloppuna Qstock. Liikkeellä oli monen näköistä ja hauskasti pukeutunutta kulkijaa, mm. hienon kiiltävissä kultapuvuissa oleva miesporukka. Kyllä lapsille riitti katseltavaa!

Ihmetystä herätti esimerkiksi benjihyppy, jota oli tarjolla ainakin kahdessa pisteessä kaupungilla ja Qstock-alueella. Eepi halusi jäädä katsomaan, kuinka ihmeessä joku uskaltaa niin korkealta hypätä! ?

Syöntiä ja uintia

Syömässä kävimme Oulun Kathmandussa. Viihtyisä paikka ja hyvää ruokaa, suosittelemme. ? Roosa tykkäsi kanasta hunajakastikkeessa (Sunkoshi kana), Eepille ja meille vanhemmille upposi tuliset kana-ateriat Khukhura Tama ja Khukhura Tikka Masala. Nam! ?

Ruoan päälle (mahat täpö täynnä) pyöräilimme takaisin autolle. Matkalla istahdimme hetkeksi joen varrelle ja lapset pääsivät leikkimään viereiseen leikkipuistoon. Rokki raikasi, kun lähellä esiintyi ilmeisesti Beast in Black. Eepiä harmitti, kun hän ei nähnyt bändiä – hän olisi kovasti tahtonut konserttiin eturiviin. ?

Koikkelan perhe ravintolassa. ? Eepi otti kuvat.

Autolle päästyämme pakkasimme pyörät autoon ja suuntasimme Nallikariin, ihanalle hiekkarannalle lähellä Oulun keskustaa. Uimarannalla riitti etenkin lapsiperheitä. Ranta on matala ja turvallinen – saa talsia todella kauas ennen kuin vettä on edes metrin vertaa.

Merivesi oli todella k-y-l-m-ä-ä! ? Kyllä Siikajoessa vesi on lämpimämpää! Tarkenimme silti uida, jahka uskaltauduimme kastautumaan. Eepille se ei tuota vaikeuksia – hän on aina suin päin molskimassa!

Roosakin ui kelluikkeineen pitkään senkin jälkeen, kun huulet jo sinersivät. On se kumma, ettei muksuja meinaa saada vedestä pois ollenkaan, vaikka kuinka palelisi!

Mukavan päivän jälkeen suuntasimme takaisin kotiin nukkumaan. Ei tarvitse kauaskaan lähteä saadakseen pienen loman! ?

Elokuva-arvio Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla

Kävimme 8-vuotiaan Eepin kanssa katsomassa uuden Hotel Transylvania -elokuvan Monsterit matkalla. Elokuvassa seikkailee vampyyriperhe eli isoisä Drac, Mavis (Dracun tytär), Johnny (Mavisin aviomies, ihminen eikä hirviö) ja Dennis-poika sekä läjäpäin
mitä erilaisempia hirviöitä.

Monsterit matkalla -elokuva ei pettänyt – kuten aiemmissa osissa, jälleen riitti hauskuutta, naurua ja mahtavia tanssikohtauksia! ? Välillä naurettiin niin, että sali raikui! ??

Hotel Transylvania -elokuvat on tehty viimeisen päälle hyvin. Hahmot ovat hauskoja, ilmeikkäitä ja mieleenpainuvia, kohtaukset yhdistävät jännittävyyttä ja hauskuutta. Elokuvissa riittää katsottavaa ja ihmeteltävää sekä lapsille että aikuisille – osa pienistä jutuista on selkeästi suunnattu aikuisväelle, eivätkä vielä aukea samalla tavalla nuoremmalle yleisölle.

Vampyyriperhe: aviomies Johnny (ihminen), poika Dennis, vaimo Mavis (Dracun tytär) ja isoisä Drac. Kuva Sony Pictures Animation.

Hotel Transylvania -elokuvissa käytetään hienosti musiikkia ja pääkohtauksissa on usein mahtipontista musiikkia yhdistettynä mahtaviin ja hauskoihin tanssiesityksiin. Etenkin uudessa kolmososassa musiikin mahti selviää koko komeudessaan – enempää en paljasta, jotta jää yllätyksiä! ?

Parhaat yksittäiset kohtaukset Monsterit matkalla -elokuvassa ovat mielestäni Draculan mahtitanssiesitys sekä noitien ihastumiskohtaus. Tiedätte sitten, kun näette. ?  Eepi tykkäsi kaikista jännistä kohdista eli esimerkiksi loppukohtauksesta. ”Saatte katsoa itse, niin tiedätte!”, Eepi tuumaa. ?

Monsterit matkalla -elokuva opettaa, että erilaisuus ei ole este ystävyydelle, eikä ketään saa sorsia pelkän ulkomuodon tai olemuksen takia. Ja rakkaus lopulta voittaa! ?

Eepi antaa täyden kympin Hotel Transylvania 3:lle! Suosittelemme lämpimästi kaikille, jotka tykkäävät hauskoista ja hieman jännittävistä elokuvista höystettynä hyvällä musiikilla. Hieno perheleffa! ???

? ? ? Leppoisia lähilomapäiviä ja hauskoja elokuvahetkiä! ? ? ?

 

Hauskoja lomapäiviä toivottavat Kiiki ja Roosa! ?

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *