Leikkimökissa kesät talvet: tervetuloa Roosan ja Eepin leikkimökkiin!


leikkimökki
Tervetuloa värikkääseen leikkimökkiimme omenapuun katveeseen! (Leikkimökin takana on rakennuspuuhat kesken – mitä siellä lapsille rakentuukaan, siitä blogissa myöhemmin!)

Värikäs leikkimökki saatiin pihallemme vihdoin viime kesänä. Kyllä lapset olivat onnellisia uudesta leikkipaikastaan! Leikkimökissä onkin touhuttu sen jälkeen monenlaisia leikkejä vuoden ympäri, sekä kesällä, syksyllä, talvella että keväällä.

Leikkimökki on ollut milloin hobitin kotikolo, milloin jonkun muun koti. Hauskaa on aina ollut ja monenlaisia leikkiruokia on tehty ja maisteltu! ?

Leikkimökistä sisustettiin leikkisän värikäs. Sisältä maalasimme mökin hempeän vaaleansiniseksi. Olen kuullut, että kyseinen väri pitäisi kärpäset loitolla, mutta ikävä kyllä kikka ei ole auttanut, vaan kevään tullen kärpäsiä saa ajaa mökistä ulos urakalla.

Toinen leikkimökin pääväreistä on vanharoosa, jolla olemme maalanneet Roosan kanssa monia yksityiskohtia, kuten mökin oven sisäpuolen. Lattia laitettiin laminaatista, joka saatiin tutulta remontin jäljiltä.

Eihän leikkimökki ihan täysin valmis ole. Muun muassa ne kuuluisat viimeiset listat puuttuvat ja pari hyllyä, joihin saa laitettua keittiöpurkkeja. Mutta leikkikunnossa se on jo, vai mitä?

värikäs leikkimökki
Omassa leikkimökissä riittää monenlaista puuhaa! Onpa siellä vietetty (leikisti) elokuvailtaakin syöden monenlaisia (leikki)herkkuja! Ja hauskaa oli, voit uskoa!

Kierrätyskeskuksesta pyörivä vispilä

Leikkimökki varustettiin kaikella tarpeellisella keittiö- ja ruokaleikkejä varten. Monenlaista löytyi meidän ja siskojen kotoa sekä mummolasta – mm. jäätelökulhoja, sirottimia, keksipurkki ja tekokukkia.

Pesimme leikkeihin erilaisia elintarvikepakkauksia – esimerkiksi kauniita jugurttipurkkeja, leivinjauhepurkin ja muovisia kermapurkkeja. On hauskempi leikkiä, kun purkit ovat aitoja!

Lisäksi kävimme lasten kanssa kierrätyskeskuksessa ostoksilla leikkimökin valmistuttua. Kierrätyskeskus osoittautui loistavaksi paikaksi leikkimökin ja leikkiruoanlaiton tarpeistoa varten. Suosittelemme! Sinnehän viedään monenlaisia keittiötarvikkeita, joita lapset voivat käyttää leikeissään. Eivätkä hinnat päätä huimaa!

Niinpä lapset saivat valita mökkiinsä monenlaista tarpeellista kippoa, kuppia ja kauhaa. Parhaimmasta päästä ovat ruokailuvälinelokerikko sekä vispilä, joka oikeasti pyörii painettaessa sitä kulhon pohjaa vasten! Vispilällä on vispattu monet kermat kakkuihin ja lättyihin – siis ihan leikisti!

Keittiötarvikkeet ovat mummoni vanhassa kaapissa, jonka ovet ovat hukkuneet joskus historiassa. Leikkimökissä oveton kaappi on kätevämpi. Maalasimme kaapin Roosan kanssa roosan väriseksi ja laitoimme kauniit kukkakuvioiset hyllypaperit.

Kaapin lisäksi keittiötarvikkeita löytyy hyllyköstä. Hauskuutta tilaan tuo possuhylly, jonka löysin joskus kirpputorilta leikkimökkiä varten.

leikkimökissä kokataan
Keittiövälineitä, kuten (tyhjiä) ruokapurkkeja, lusikoita ja kulhoja, löytyy hyllystä ja kaapista. Kyllä näillä tarvikkeilla on kiva leipoa ja tehdä ruokaa, ihan leikisti vain!

Itse tehty puinen leikkihella

Leikkimökissä on Renin tekemä puinen leikkihella, jolla Eepin ja Roosan serkkupojat ovat aiemmin leikkineet. Hellassa on pyörivät nappulat, uuni ja uunin alapuolella kaappi kattiloita ja muita varten. Uunissa on tehty jo monenlaisia herkkuja.

Koristelimme leikkihellan ovet puisilla nallekirjaimilla. Kahvia keitellään äitini vanhalla, hänen oranssiksi joskus maalaamallaan kahvipannulla.

Patalaput löytyvät naulakosta. (Roosa kyllä laittaa patalapun käteen uunista vuokia ottaessaan, mutta käyttää vuokien nostamiseen juuri sitä patalaputonta kättä! Patalappu lienee tiellä? Ehkä oikean tavan oppii viimeistään siinä vaiheessa, kun käyttää oikeaa uunia?)

Ruokapöytänä toimiva puujakkara on mummoni vanha, kuten myös hauska ruutupöytäliina. Roosan värinen puujakkara on Eepin pienenä tekemä.

Tuolit ovat kirpputorilöytöjä: kaunis kukkakuvioinen, pinkki nojatuoli sekä klassikkomallinen puu-kangastuoli. Matoksi löytyi ihana Nalle Puh -matto.

Vaikka leikkimökissä ei ole sähköjä, ruokapöydän yläpuolelle laitettiin lamppu. Löytyypä leikkimökistä myös leikkipuhelin ja leikkikellokin! Kaikki mukavuudet! ?

leikkimökissä tehdään ruokaa
Itse tehdyllä puuhellalla kelpaa laittaa leikkiruokaa!

Verhotangot lelukaaresta, tauluja kimallemaalilla

Verhotangoiksi keksin laittaa vauvan lelukaaren pehmoiset kaariosat. Näin ei satu vahinkoa, vaikka verhotangot sattuisivat tipahtamaan vahingossa alas. Kaariosat sai kätevästi roikkumaan valmiiden raksien varassa. Verhokoristeeksi laitoimme vauvaleluja, kuten kuvasta näkyy.

Seinille laitettiin pieniä somia tauluja. Osa tauluista tuunattiin: Roosa pääsi maalaamaan puisia, tylsiä kehyksiä punaisella kimallemaalilla. Ja olihan se kivaa puuhaa – kehykset loppuivat juuri, kun Roosa pääsi vauhtiin!

Leikkimökin omistajien kuvat löytyvät hauskasta kehyksestä, jonka pappa antoi lapsille leikkimökin tuparilahjaksi.

Roosa ja Eepi viihtyvät värikkäässä leikkimökissään hienosti! Ja siellä tarkenee ihan hyvin myös pakkasilla. Jouluksi leikkimökkiä koristeltiin muutamalla joulupukilla ja muulla joulukoristeella.

?? ? Hauskoja leikkimökkileikkejä kaikille! ? ? ?
värikäs sisustus leikkimökissä
Leikkimökin verhotangot ovat lelukaaria ja koristeena on vauvalelu. Pöytänä toimii vanha puujakkara. Ulko-oven sisäpinnan ja puujakkaran Roosa maalasi roosan värisiksi.
leikkimökin seinillä tauluja
Täytyyhän kotoa löytyä kello ja puhelin! Leikkimökin seinällä on mukavia asetelmia. Puukehykset Roosa maalasi punaisella kimallemaalilla. Hauskassa kehyksessä on mökin omistajien kuvat.
leivotaan leikkimökissä
Leivontavuokia löytyy hellan alapuolisesta kaapista. Niillä saa suussasulavia herkkuja aikaiseksi! Söpö possuhylly koristaa nurkkaa. Tarpeelliset patalaput löytyvät hellan vierestä naulakosta.
leikkimökki talvella
Leikkimökki talviasussaan.
syksy leikkimökissä
Leikkimökissä on kiva leikkiä myös syksyllä ja talvella.

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

4 Replies to “Leikkimökissa kesät talvet: tervetuloa Roosan ja Eepin leikkimökkiin!

  1. Tämä mökki varusteineen on jokaisen lapsen unelma. Vilpitön ihailuni ahkerille sisustajille.
    Hauskoja kesäisiä hetkiä mökkiin ja sen ympäristöön.

  2. Kiitos ? Kyllä on ahkerassa käytössä mökki. Pienessä tilassa pari ihmistäkin tuntuu tekevän sen verran lämpöä, että kyllä ihan hyvin tarkenee talvivaatteissa leikkiä. Voisi ensi vuonna juoda lämpimät glögit mökissä niin tarkenee vielä paremmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *