Rapeita voikukkia chilikastikkeella, nam!


voikukat ruokaohje chilikastikeOletkos koskaan maistanut makoisia voikukkia? Suosittelen – niistä saa ihania ruokia! Nämä öljyssä paistetut, rapeat voikukat ovat ihanan makeita ja tulisia, slurps! Nämä herkut käyvät tulisista karkeista! ?

Voikukasta voi syödä kaikki osat – juuret, lehdet, kukat, kukannuput. Kaiken lisäksi voikukat ovat terveellisiä – niissä on mm. C-vitamiinia, flavonoideja ja karotinoideja. Muista kerätä voikukkia vain puhtailta paikoilta – ei esimerkiksi nurmikolta, jota pidetään lyhyenä bensakäyttöisellä ruohonleikkurilla. Kukinnot kannattaa kerätä juuri kun ne aukeavat, aurinkoisella ilmalla.

hortoilu voikukan kukinnot lautasellaVoikukan kukinnot kannattaa huuhdella huolellisesti ennen niiden käyttöä. Niitä voi myös liottaa hetken aikaa kylmässä vedessä, jotta mahdolliset öttiäiset lähtevät pois. Halutessasi voit leikata osan vihreistä osista pois, esim. uloimpia lehdykkeitä. Jos leikkaat nykeröstä hieman, näet helposti, onko kukka tuore – jos kukan sisällä näkyy mustaa, se ei enää ole oikein tuore. Itse en ole sellaisia käyttänyt. (Jos leikkaat liikaa vihreää osaa pois, kukinto ei enää pysy koossa.

 

Rapeat hortoilu voikukan kukinnot chilikastikkeessavoikukat

1 dl voikukan kukintoja

paistamiseen rypsiöljyä

Chilikastikeseos:
1 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1 tl sitruunaesanssia

Sekoita kaikki chilikastikkeen aineet keskenään.
hortoilu voikukat paistinpannulla ruokaohjePyörittele voikukan kukinnot chiliseoksessa.
Laita pannulle rypsiöljyä niin paljon, että pohja peittyy.
Paista kukinnot öljyssä kullan ruskeiksi.

* * * * * * * * * * * * *

? ? ? Makoisia herkkuhetkiä! ? ? ?

Lisätietoa voikukasta löytyy mm. Askel terveyteen -artikkelista.

Viimeisessä kuvassa on öljyssä paistettuja, rapeita voikukkanökeröitä vasemmassa reunassa. (Näyttävät jostain syystä tosi mustilta, vaikka oikeasti eivät olleet palaneita! ?)

Oikealla puolella on luonnon parsaa eli maitohorsman alkuja. Maitohorsmat kannattaisi kerätä keväällä pieninä ja punertavina. Kasvaessaan isommiksi, horsman varret muuttuvat puumaisiksi. Horsmapöheikköjä voisi yrittää niittää mahdollisimman matalalta, jolloin ne kasvaisivat uudelleen ja pääsisi taas kerämään nuoria horsman alkuja.

hortoilu iltapala


Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *