Oletko kokeillut tehdä simaa veriappelsiineista? Tästä simasta tulee pehmeän täyteläistä ja tummaa. Maku vie kielenkin mennessään! Tämä herkullinen sima sopii paitsi vappujuomaksi, myös esimerkiksi syntymäpäiville. Teimme tätä Eemil-Eepin 7-vuotisjuhlia varten ja hyvin maistui ☺
Kauniin kuplivana ja hienostuneen makuisena juomana veriappelsiinisima sopii hyvin esimerkiksi tervetuliaisjuomaksi alkoholittomana versiona sekä aikuisille että lapsille. Jos pidät makeasta juotavasta, kannattaa kokeilla veriappelsiinien sijaan normaaleja appelsiineja.
Kippis! 🍻
Veriappelsiinisima
4 l vettä
500 g fariinisokeria
2-3 veriappelsiinin mehu
1/5 tl eli 1 ml kuivahiivaa (tai 1/5 tl tuorehiivaa)
rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle kattilaan.
Lisää joukkoon loput vedestä kylmänä ja veriappelsiinien mehu.
Anna jäähtyä kuivahiivaa varten +42 asteiseksi tai jos käytät tuorehiivaa, kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita koko nestemäärään.
Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi kevyesti peiteltynä vaikkapa pyyhkeellä. (Kansi voi olla liian tiivis, jolloin painetta syntyy liikaa.)
Siivilöi sima, jotta saat appelsiinilihan rippeet ja mahdolliset siemenet pois.
Laita sima pulloihin. Älä täytä pulloja liian täyteen, jotta käyminen ei aiheuta liikaa painetta pulloon!
Lisää kuhunkin pulloon muutama rusina.
Jätä pullojen korkit löysälle, jotteivät pullot räjähdä! Paine pulloissa kasvaa siman käydessä.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Viileässä, esim. jääkaapissa, sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä.
Sima säilyy noin viikon viileässä.