Riehaa laskiaisena!


liukuri talvihauska lapsi talviharrastus
Roosa-Ilona matkalla mäkeen liukurin kanssa!

Tänään vietimme laskiaissunnuntaita laskiaisriehassa ja kylläpä oli hauskaa! Posket punaisina laskettiin mäkeä, käveltiin lumikengillä, ajeltiin kelkalla sekä syötiin makkaraa ja muurinpohjalättyjä.

Sää suosi ulkoilua: aurinko paistoi ja oli tosi kaunis talvikeli. Porukkaa olikin kertynyt mukavasti ja kaikilla näytti olevan tosi kivaa!

Matkaan pakkasimme kaksi rattikelkkaa (Roosan ja Eepin), pulkan, kaksi liukuria sekä ahkion. Vauhtia riitti korkeassa ja jyrkähkössä mäessä ja ylösmeno kävi urheilusta etenkin Roosa-Ilonaa pulkalla vetäen tai sylissä kantaen. Ahkioon ahtasimme peräti viisi ihmistä kerrallaan ja olihan lystiä! Laskujen välissä makkara ja lätyt maistuivat makoisilta!

laskiaisrieha pulkkamäki talvirieha
Laskiaisena mäessä riittää vilskettä ja vilinää!

Eemil-Eepi testasi serkkunsa kanssa lumikenkiä. Lumikengillä kävely tuntui olevan helppoa ja mukavaa – pojat taivalsivat monta kierrosta.

Myös Roosa (2,5 v.) halusi välttämättä testata kenkiä. Kengät olivat tietenkin hänelle liian isot, eivätkä tahtoneet pysyä jaloissa, mutta sinnikkäästi Roosa yritti kävellä koko sen ajan kuin pojatkin taivalsivat – kyllä sisua piisaa vaikka muille jakaa!

lumikenkien kokeilu
2-vuotias Roosa-Ilonakin kokeili lumikenkiä – ne olivat tosin hieman isot.

Kaikkein parasta päivässä oli kuitenkin sekä Eemil-Eepin että Roosa-Ilonan mielestä moottorikelkan kyydissä oleminen. Moottorikelkan perässä oli iso reki, jossa oli tuolit kuudelle matkustajalle. Reen päälle laskettiin kuomu, joten lapset saattoivat käydä turvallisesti ajelulla.

Vaikka moottorikelkka ei mennytkään kovin lujaa, vauhti tuntui reessä huimalta! Molemmat lapset halusivat käydä kelkan kyydissä kaksi kertaa! Roosa tykkäsi kelkkailusta niin kovasti, että itki karpalon kokoisia kyyneliä kyydistä pois otettaessa. Itkusta ei tahtonut tulla loppua ollenkaan, eikä lättykään meinannut lohduttaa raasua.

moottorikelkka kuomureki
Kuomullisessa reessä moottorikelkan perässä oli kiva ajella!

Eemil-Eepi pääsi myös ajamaan itse lasten moottorikelkalla ja se oli hurjaa menoa se! Taitaa näillä meidän muksuilla olla vauhtia ja bensaa suonissa ⛽ ?

Päivä oli kyllä tosi hauska! Järjestäjät olivat tehneet ison työn kaikkien pisteiden kanssa. Suuri kiitos kaikille niille, jotka järjestävät tällaisia ihania lasten ja koko perheen tapahtumia! ?

talvinen metsä lumikenkäretki
Serkukset lähdössä seikkailulle lumikengissä!
lumikengät metsässä
Lumikengillä on hauskaa tarpoa metsässä.

Seuraa Koikkelasta kajahtaa -blogia Sinulle sopivalla tavalla:
Facebook Instagram RSS-syöte
Tilaa uusimmat tarinat suoraan sähköpostiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *